Użytkownik rózgaś edytował ten post 12 czerwiec 2024 - 09:31
Jesteśmy bezrefleksyjnymi okrutnikami
#101 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 09:29
- Biesan lubi to
#102 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 09:43
Konstanty - rzadko heheh. Takie życie. Karasie po to zostay stworzone
widzisz... świat się zmienia...
moja rodzona Córka ma do mnie pretensje, że jem - jak to mówi - trupy...
czyli np. ryby czy indyka
jeszcze pokolenie i się wiele pozmienia
#103 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 09:53
widzisz... świat się zmienia...
moja rodzona Córka ma do mnie pretensje, że jem - jak to mówi - trupy...
czyli np. ryby czy indyka
jeszcze pokolenie i się wiele pozmienia
Tyle, że to czego możemy się domyślać to wcale nie są dobre zmiany. My mamy jeszcze wpływ na świat, nie musimy się ślepo i bezrefleksyjnie zgadzać na wszystko co serwuje mainstream. Tak samo jak szybko wojna na Ukrainie wyleczyła covida, tak szybko wyleczy wszystkie lewackie pozbawione sensu ideologie jak tylko pojawi się w Europie. Oby nigdy się nie pojawiła, a ludzie zreflektowali się sami.
- Marcin Rafalski, Biesan, Maciej W. i 2 innych osób lubią to
#104 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 10:02
- Biesan, Gadget, Maciej W. i 2 innych osób lubią to
#105 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 10:04
... no niestety nie będzie refleksji, mój Dzidek hodował kilka świnek, Babcia prosiaczkom dodawała mleko do parowanych ziemniaczków... Świnka długo rosła do skupu.
Mięsa Dziadkowie prawie nie jedli... A teraz każdy chce wędlinkę w folijce, w kwadraty, w trójkąty, dla dzieci, dla starców.... syf się wylewa z lady w mięsnym, no i tak samo jest w wędkarstwie... ogólnie pojętym.
- Maciej W. i coma lubią to
#106 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 10:05
Tyle, że to czego możemy się domyślać to wcale nie są dobre zmiany. My mamy jeszcze wpływ na świat, nie musimy się ślepo i bezrefleksyjnie zgadzać na wszystko co serwuje mainstream. Tak samo jak szybko wojna na Ukrainie wyleczyła covida, tak szybko wyleczy wszystkie lewackie pozbawione sensu ideologie jak tylko pojawi się w Europie. Oby nigdy się nie pojawiła, a ludzie zreflektowali się sami.
warto czasem poczytać...
Putin „wyleczył” świat z koronawirusa? Nie, pandemia trwa (demagog.org.pl)
#107 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 10:22
warto czasem poczytać...
Putin „wyleczył” świat z koronawirusa? Nie, pandemia trwa (demagog.org.pl)
Warto czasem oderwać się od mediów, rozejrzeć wokół siebie i samemu wyciągnąć wnioski.
- Biesan, Maciej W. i eRKa lubią to
#108 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 10:34
to super
i ten żywiec też pewnie żywy wychodzi z sytuacji
Nie łowię na żywca i nie jestem jego zwolennikiem, ale powyższy argument rozłożył mnie na łopatki. Trzeba by jeszcze owego suma i inne drapieżniki przekonać do wegetarianizmu a najlepiej weganizmu. Ktoś się podejmie?
- eRKa lubi to
#109 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 11:43
IMG-20240612-WA0009.jpg 79,14 KB 7 Ilość pobrań
- coma lubi to
#110 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 11:56
#111 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 12:16
Nie mam mocy zamykania Pawełku, a te dziewczyny to nie są jakiej internetowe byty, ona są realne, z Gminy w Szwecji gdzie się niebawem wybieram... lokalne Przewodniczki
Może kończyły szkołę, o której pisałem na początku wątku, kto wie....
- psd27 i eRKa lubią to
#112 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 12:35
Nie łowię na żywca i nie jestem jego zwolennikiem, ale powyższy argument rozłożył mnie na łopatki. Trzeba by jeszcze owego suma i inne drapieżniki przekonać do wegetarianizmu a najlepiej weganizmu. Ktoś się podejmie?
czy to to samo?
przekonywać drapieżnika, żeby jadł zielsko
męczyć/zamęczyć małą rybkę, żeby złowić dużą rybę
#113 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 12:36
Warto czasem oderwać się od mediów, rozejrzeć wokół siebie i samemu wyciągnąć wnioski.
tak przed chwilą zrobiłem
wyszedłem przed dom i... nie widzę żadnych krzywizn powierzchni
ergo: Ziemia jest płaska!
#114 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 13:01
Nie jest plaska tylko wklęsła. Obejrzyj podeszwy butów, najbardziej scierają się na palcach i pięcie. Gdyby była płaska to byłyby starte równo.
- Sławek Oppeln Bronikowski, coma i eRKa lubią to
#115 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 14:09
tak przed chwilą zrobiłem
wyszedłem przed dom i... nie widzę żadnych krzywizn powierzchni
ergo: Ziemia jest płaska!
To kwestia tego jak ograniczony masz horyzont przed domem. Może za wysoki żywopłot zasłania Ci świat? Spójrz czasem dalej niż pod nogi, np. na morze i statki lub góry jeśli wolisz, wyciągniesz prawidłowe wnioski. Powodzenia.
- Biesan i eRKa lubią to
#116 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 14:40
To kwestia tego jak ograniczony masz horyzont przed domem. Może za wysoki żywopłot zasłania Ci świat? Spójrz czasem dalej niż pod nogi, np. na morze i statki lub góry jeśli wolisz, wyciągniesz prawidłowe wnioski. Powodzenia.
zostaniemy przy swoich poglądach
i już
#117 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 14:46
Nie jest plaska tylko wklęsła. Obejrzyj podeszwy butów, najbardziej scierają się na palcach i pięcie. Gdyby była płaska to byłyby starte równo.
no to dziwne, bo u mnie podeszwy są wytarte z obu stron bardziej po lewej stronie - i to na środku
platfus pewnie ;-)
#118 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 14:54
zostaniemy przy swoich poglądach
i już
Wiesz... wirus opryszczki, to ma 3/4 populacji ludzkiej. Czasem z tego wirusa wychodzi półpasiec. Zgodnie z aktualną definicją pandemii, to mamy pandemię opryszczki. I nic...
Zmiany są takie, że sovieckie służby dobrze wykonały swoje zadanie. Komuna jako taka padła w Europie, ale te idee zostały zaszczepione i wracają do nas o ironio - z zachodu.
Zmienione a jakże, ale tak samo groźne i antyludzkie.
W "jedzeniu zwłok", w pieselach, w psiecku... ocipieniu klimatu...
I w wypocinach "naukofców"...
- Sławek Oppeln Bronikowski, Biesan i Maciej W. lubią to
#119 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 14:56
Wiesz... wirus opryszczki, to ma 3/4 populacji ludzkiej. Czasem z tego wirusa wychodzi półpasiec. Zgodnie z aktualną definicją pandemii, to mamy pandemię opryszczki. I nic...
Zmiany są takie, że sovieckie służby dobrze wykonały swoje zadanie. Komuna jako taka padła w Europie, ale te idee zostały zaszczepione i wracają do nas o ironio - z zachodu.
tak jak pisałem
my wymrzemy i będzie inaczej
jak masz kogo zapytać z pokolenia "Z" - to pogadaj z nimi
i zobaczysz inny świat
#120 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2024 - 15:07
pytanie retoryczne: a szczepiłeś się na półpaśca?
;-)
sorry, musiałem ;-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych