Do niedawna był na giełdzie jb. Lamiglas SK10MHS 10' Med.Hvy Action 17-40 lb , 3-8oz , chciałem 350 + wysyłka ale jak pasuje możemy się dogadać ,wymienić ( szukam kijka na ,Kropki") możliwa dopłata we wszystkie strony .
#81 ONLINE
Napisano 27 styczeń 2014 - 20:51
#82 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2014 - 21:49
wstawcie zdjęcie jak się gną te Black Caty...szukam czegoś na nowy sezon bo obecny Cormoran pójdzie na handel.
#83 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2014 - 21:58
#84 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2014 - 22:06
Dzięki Wojtek za propozycję lecz używam stało szpulowca
#85 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2014 - 22:08
Z tych co sam używałem to Xzoga 75 12kg jakoś najbardziej mi do "gustu" przypadła. Ani długa, ani krótka, taka... w sam raz. Chociaż swojego skróciłem o 10cm z dołu (tak mi było wygodniej).
#86 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2014 - 22:42
- pietrus, Sławek Oppeln Bronikowski i Karol Krause lubią to
#87 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2014 - 23:00
- marcinesz, Karol Krause i ManieQ lubią to
#88 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2014 - 23:06
Miałem takiego psychopatę na końcówce sezonu. Mam filmik. Wziął pod drzewem za kosą i tam się urwał. Trzy razy był w zaczepie i nie odszedł dalej niż 20m. Darłem go na chama, plecy mnie bolały. Nawiązałem walkę. Średnim kijkiem bym sobie trzymał i trzymał. A tu już prawie prawie go podnosiłem. I sru... głośne k.... zakończyło sen...
Kurde, to jest to. Może i mnie w tym sezonie tak plecy pobolą, od takiego holu
#89 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2014 - 23:15
- ManieQ lubi to
#90 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2014 - 00:49
Ostatnio dwóch kolegów zapalonych sumiarzy przyniosło mi dwa identyczne blanki z prośbą o wykonanie wędek . Ponoć zawsze marzyli o takich wędkach ale były one nieosiągalne na ich kieszeń , blanki były tańsze ale.... nie miał kto zrobić wędek.Teraz postanowili kupić te legendarne ponoć blanki używane do połowu sumów oraz ogromnych szczupaków . Na blankach do połowu suma nie znam się całkowicie ale oni dobrze wiedzą co mówią . Blank opisany jest jako Skyblade Adrenalin 2,70 m Kodergewicht 5-100 g . Blanki wykonane są w podwójnym Helixie . Konstrukcja już nieco przestarzała ale ponoć to taki Graal niemieckich sumiarzy.
http://www.youtube.c...e&v=EG3wloWnmvY
http://www.youtube.c...h?v=DkU9iFDElaQ
Dwa razy Adrenalina w akcji
Jutro wstawię foty pierwszej
Adrenaliny bo dzisiaj skleiłem już rękojeść
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 28 styczeń 2014 - 10:47
- Negra lubi to
#91 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2014 - 00:59
Witam,
To co opisuje kolega @mrWhite7 to faktycznie rarytasy. Skyblade Adrenalin zbrojone dla Blinkera (bodajże przez CMW) osiągają na aukcjach ceny do ok 500-700 Euro za sztukę. Cieszą się cholerną renomą i są bardzo rzadkie, choć pojawiły się już rozmaite podróbki, m.in. na blankach Tusk czy Avatar. Renoma Skyblade, no cóż, w pełni zasłużona, bo niespotykaną łączą relację czułości do mocy. Tylko ta cena...
Kijek był już opisywany kiedyś na forum, przy okazji wywiadu z Janem Gutjahrem
Pozdrawiam
Arek
PS. na tym drugim linku jest ciutkę inna Adrenalina, niż na pierwszym, choć i tak najbardziej lubię filmik podlinkowany niżej, na którym widać do czego te czarne bestie są zdolne i w jakich warunkach czasami przychodzi się z nimi mierzyć - to nie pływanie im łódeczką po łbie do zamęczenia, to wojna
A, że często przegrywa się bitwy widać też tutaj:
Użytkownik haja1978 edytował ten post 28 styczeń 2014 - 01:16
#92 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2014 - 06:28
- to nie pływanie im łódeczką po łbie do zamęczenia, to wojna
:-)
#93 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2014 - 07:15
Aż się cieplej robi i czuć ból rąk
Kapitalne filmiki i już się tęskni oby do lipca
#94 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2014 - 18:08
#95 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2014 - 18:56
Widze ze się ciekawy temacik się rozwinął ;-).
Użytkownik pietrus edytował ten post 28 styczeń 2014 - 20:21
#96 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2014 - 18:59
Nie jestem wybitnym sumaiarzem, raczej poniżej przeciętnej ale śmiem twierdzić iż hol suma z brzegu, szczególnie dużego jest nieco trudniejszy niż z łódki, choć daleki jestem również od tego by powiedzieć że hol z łódki to tylko pływanie do zamęczenia.... Niestety pancerność sprzętu niewiele pomaga w trudnych sytuacjach
U mnie nie wolno z łódki więc pozostanę przy sprawdzonym 40lb Kenai Force Lamiglasa
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 28 styczeń 2014 - 19:00
- Piastun lubi to
#97 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2014 - 19:04
Nie jestem wybitnym sumaiarzem, raczej poniżej przeciętnej ale śmiem twierdzić iż hol suma z brzegu, szczególnie dużego jest nieco trudniejszy niż z łódki, choć daleki jestem również od tego by powiedzieć że hol z łódki to tylko pływanie do zamęczenia.... Niestety pancerność sprzętu niewiele pomaga w trudnych sytuacjach
U mnie nie wolno z łódki więc pozostanę przy sprawdzonym 40lb Kenai Force Lamiglasa
Też tak sądzę. Miałem szansę się o tym przekonać i to nie raz. Walka z wąsatym ganiając po brzegu jest znacznie trudniejsza a szanse na wygraną drastycznie spadają.
#98 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2014 - 19:38
Też tak sądzę. Miałem szansę się o tym przekonać i to nie raz. Walka z wąsatym ganiając po brzegu jest znacznie trudniejsza a szanse na wygraną drastycznie spadają.
Jeszcze jak jest mozliwosc za nim gonic to pol biedy. Gorzej jak po drodze wyrastaja drzewa, konczy sie opaska, przykosa....
#99 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2014 - 19:45
Wiem, że tematem jest kijek spinningowy, ale jak o wojnie mówimy nie mogę sobie odmówić podlinkowania poniższego filmiku.
Filmowa definicja pojęcia "pancerny sprzęt" - gdyby ktoś był zainteresowany, kijek to Jenzi Siluro Baitmaster Glass
Swoją drogą koleżka w wodzie ma "cohones"
Pozdrawiam
Arek
PS. Pan z wędą też na "słabosilnego" w łokciach niewygląda, a i ból w plecach, o którym pisał @rózgaś miał gwarantowany
Użytkownik haja1978 edytował ten post 28 styczeń 2014 - 19:55
- Jozi i Przemek lubią to
#100 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2014 - 19:55
Arku wojna niezła .
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blank, sum
Wędkarz nad wodą →
Wieści znad wody →
Sumy w ŁazienkachNapisany przez S. Cios , 02 kwi 2024 sum |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
MJ Rod BlanksNapisany przez bartosz311287 , 26 paź 2021 blank, mjrodblanks |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank do morskiej wędki typu stickbait - prośba o pomocNapisany przez Such a Jerk... , 31 paź 2020 blank, pomoc, morski blank |
|
|
||
Hand made →
Blanki karpiowe TAC z takle24.de.Napisany przez MarcinZ , 05 paź 2019 blank, karp, tac |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych