Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Absurdy procesu opłaty online składki członkowskiej w OM PZW

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   Kotwic

Kotwic

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów
  • LokalizacjaGiżycko

Napisano 07 styczeń 2025 - 22:03

PS. Wielu klientom, którzy chcą tylko wymagać, na wieść o tym, że muszą zapłacić sporo więcej ,,mięknie rura,, i z reguły pozostają dalej członkami.

Mam wrażenie że zbyt delikatnie określiłeś tą lwią cześć fundamentów stowarzyszenia. :lol:

Członek dobrowolnego stowarzyszenia, który nie robi nic lub uważa że opłacenie należności za połów ryb jest nieziemskim osiągnięciem, jest po prostu zwykłym...organem męskim. Nieważne czy skierowanym w górę czy w dół. :D

Od zawsze uważam, że jak się komuś nie podoba to może w..lać. i szukać raju gdzie indziej. :P

• Sławek Oppeln Bronikowski, cobrax i psychowobsy lubią to

#22 OFFLINE   vako

vako

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1443 postów
  • LokalizacjaLoża Szyderców
  • Imię:Mariusz

Napisano wczoraj, 06:50

A czy wypełniając obowiązki mogę być traktowany na takim poziomie, jak organizacje komercyjne traktują klientów, czy to za duże oczekiwania?

Tam gdzie PZW prowadzi własne łowiska komercyjne - zapewne tak.

• cobrax lubi to

#23 ONLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano wczoraj, 09:46

Z tym płaceniem wyżej stawki po odejściu z tego dobrowolnego stowarzyszenia jest jeden problem.
Jakość nie wzrośnie, będzie dokładnie taka sama. I pewnie tak sobie ludzie racjonalizują.
Na razie pomijam, że przy pewnym stylu łowienia ciężko o alternatywę.

Jak już ktoś faktycznie szuka jakości, to idzie na łowiska prywatne, albo jedzie na wody zagraniczne.
W obu przypadkach odpowiednio za to płaci.

PS
Opłaty online funkcjonują, więc coś tam się zmienia. Można zaoszczędzić czas. Akurat w zeszłym sezonie opłacałem online i nie było  z tym problemów.

#24 OFFLINE   czarny1

czarny1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 973 postów
  • LokalizacjaLanckorona/Przemyśl
  • Imię:Michał

Napisano wczoraj, 09:47

Mam wrażenie że zbyt delikatnie określiłeś tą lwią cześć fundamentów stowarzyszenia. :lol:

Członek dobrowolnego stowarzyszenia, który nie robi nic lub uważa że opłacenie należności za połów ryb jest nieziemskim osiągnięciem, jest po prostu zwykłym...organem męskim. Nieważne czy skierowanym w górę czy w dół. :D

Od zawsze uważam, że jak się komuś nie podoba to może w..lać. i szukać raju gdzie indziej. :P

dobrowolne by było gdyby bez członkostwa w pzw można było opłacić składki w tej samej wysokości... a tak to ordynarny szantaż - albo opłacasz składkę, albo płać 3x tyle... to się nie dziw, że reakcje są adekwatne:(

• jakub75 lubi to

#25 OFFLINE   Warcisław

Warcisław

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów
  • LokalizacjaPojezierze Drawskie
  • Imię:Marcin

Napisano wczoraj, 13:27

dobrowolne by było gdyby bez członkostwa w pzw można było składki w tej samej wysokości... a tak to ordynarny szantaż - albo opłacasz składkę, albo płać 3x tyle... to się nie dziw, że reakcje są adekwatne:(

Kolego, razem z Jakub75 popełniacie mały błąd już na samym starcie. Spróbujcie się choć na chwilę wyrwać z tych biedarynkowych paradygmatów, które PZW właściwie nie dotyczą! Raz, że to nie boli i trochę poszerzy horyzont, a dwa to po prostu raczej nie wypada tak głośno i wyraźnie sygnalizować chęci do nieskrępowanej eksploatacji łowisk i pasożytowania na cudzej pracy wykonanej na tych łowiskach (jaka by ona nie była) nie dokładając nic od siebie. "Bo zapłaciłem z wielką łaską 10 zł i pomimo, że nie przeczytałem na co i za co to oczekuję czerwonego dywanu, tancerek sypiących kwiaty i Murzynów do wachlowania"

Zadziwiające jest to usilne pchanie się na związkowe wody skoro tak bardzo drogo i ryb tam nie ma, a działacze w kołach nic tylko siedzą i knują jakby to wędkarzowi jeszcze więcej kłód pod nogi nawrzucać. Bo ilość alternatyw jest już całkiem niezła.

Użytkownik Warcisław edytował ten post wczoraj, 13:27

• Sławek Oppeln Bronikowski, Mysha, vako i 1 inna osoba lubią to

#26 OFFLINE   czarny1

czarny1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 973 postów

Napisano wczoraj, 13:57

Zadziwiające jest to usilne pchanie się na związkowe wody skoro tak bardzo drogo i ryb tam nie ma, a działacze w kołach nic tylko siedzą i knują jakby to wędkarzowi jeszcze więcej kłód pod nogi nawrzucać. Bo ilość alternatyw jest już całkiem niezła.

to pokaż mi proszę te alternatywy - z zastrzeżeniem, że wody stojące mnie kompletnie nie interesują, a docelowa ryba jest sum... tak do 50km od krakowa najlepiej :D

#27 OFFLINE   czarny1

czarny1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 973 postów

Napisano wczoraj, 15:47

dla mnie jedyna alternatywą jest oglądanie się przez ramię czy jakaś kontrola przypadkiem nie zabłądziła... szanse na to są bliskie zeru, a płacę wyłącznie za brak nerwów nad wodą... i coraz bardziej  się  zastanawiam czy nie lepiej zapłacić mandat raz na te kilka czy raczej kilkanaście lat...

pzw mam głęboko w d... ten komunistyczny moloch, już dawno  powinien się rozpaść... jakoś nie słyszałem o sprawach sądowych wytoczonych trucicielom przez pzw, zakończonych wielomilionowymi odszkodowaniami... najlepiej prowadzących do zniszczenia zatruwającej firmy... a właśnie na to powinny pójść pieniądze ze składki  członkowskiej...

#28 OFFLINE   Warcisław

Warcisław

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów
  • LokalizacjaPojezierze Drawskie
  • Imię:Marcin

Napisano wczoraj, 16:18

dla mnie jedyna alternatywą jest oglądanie się przez ramię czy jakaś kontrola przypadkiem nie zabłądziła... szanse na to są bliskie zeru, a płacę wyłącznie za brak nerwów nad wodą... i coraz bardziej  się  zastanawiam czy nie lepiej zapłacić mandat raz na te kilka czy raczej kilkanaście lat...

pzw mam głęboko w d... ten komunistyczny moloch, już dawno  powinien się rozpaść... jakoś nie słyszałem o sprawach sądowych wytoczonych trucicielom przez pzw, zakończonych wielomilionowymi odszkodowaniami... najlepiej prowadzących do zniszczenia zatruwającej firmy... a właśnie na to powinny pójść pieniądze ze składki  członkowskiej...

Ciężko w miarę merytorycznie się odnieść do jakiejś dziwnej mieszanki półprawd, farmazonów, żenująco cwaniackich kalkulacji i myślenia życzeniowego. Najzabawniejsze, że "komunistyczne" jest oczekiwanie, że jakiś scentralizowany dobrodziej (partia, albo bardziej współcześnie biznesmen społecznik co to tylko by nieba uchylił i od siebie dołożył) zorganizuje nam sama z siebie za damski pindol plac zabaw, na którym się obłowimy pod korek. Bo za te ciężkie miliardy, które łożymy na stowarzyszenie nam się po prostu należy;)

Użytkownik Warcisław edytował ten post wczoraj, 16:22

• Sławek Oppeln Bronikowski i psychowobsy lubią to

#29 OFFLINE   czarny1

czarny1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 973 postów

Napisano wczoraj, 17:08

znaczy idziesz w zaparte i wolisz obrażać... gdybyś potrzebował szczegółów  wystarczyło  zapytać... do tego nie tylko społecznicy pracuja w związku, etety tez są - i tu wymagam... akurat społecznikom chwała za to co zrobią, cokolwiek to by było... i odnoszę się konkretnie do działań (a raczej ich braku) pzw kraków...

z tego co słyszałem to np. pzw krosno o San bardzo dba... czyli jednak można:)

i masz trochę racji - zdecydowanie wolę podejście "płacę i  wymagam" niż "płać i  wy...j"

• jakub75 lubi to

#30 OFFLINE   Andru77

Andru77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1812 postów
  • LokalizacjaRoztocze

Napisano dziś, 10:27

Cobrax pisałeś, że sprzątacie a kilku przyjeżdża po sprzątaniu. U mnie w kole płaci się za czyn społeczny. Ci co przyjdą mają odpisane godziny. Ci co nie, płacą 20pln za godzinę. W roku jest 10 godzin czynu.

Kiedyś podobne rozwiązanie było w Czechach lub Słowacji. Każdy członek musiał co roku przepracować ileś godzin. Jeśli nie to płacił zdecydowanie więcej niż inni. Nie wiem jak to było technicznie rozwiązane, wiem jednak że zdawało egzamin.
  • jakub75 lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

1 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ruki