Aero pewnie da radę, ale mała wydajność powietrza kompresora będzie rodziła w tobie frustracje. Jak chcesz malować to albo pozbieraj jeszcze kasę albo zainwestuj w spraye.
Poszukaj na giełdzie, czasem można kupić sprawny zestaw w dobrej cenie.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 17 styczeń 2016 - 09:24
Aero pewnie da radę, ale mała wydajność powietrza kompresora będzie rodziła w tobie frustracje. Jak chcesz malować to albo pozbieraj jeszcze kasę albo zainwestuj w spraye.
Poszukaj na giełdzie, czasem można kupić sprawny zestaw w dobrej cenie.
Napisano 17 styczeń 2016 - 10:40
Witam.
Ja kupiłem aerograf w Leroy Merline za niecałe 50 zł. Kompresor tzw. lodówkowiec zrobiłem sam i uważam, że jak na początkującego wystarczający sprzęt. Fotki moich pierwszych jerków wrzucę do odpowiedniego działu zaraz po ostatnim suszeniu. Uważam, że pomalowane conajmniej dostatecznie ale chętnie wysłucham opinii doświadczonych kolegów.
Napisano 17 styczeń 2016 - 13:37
dzięki za odpowiedzi właśnie troszkę boję się tego chińczyka, bo to zawsze ładnie na zdjęciach wygląda a później różnie bywa.. a co do takiego lodówkowca to.. hmm... po pierwsze nie mam starej lodówki;) a po drugie nie wiem czy będę umiał to poprzerabiać ;(
Napisano 17 styczeń 2016 - 14:14
Nic strasznego, schematy i opisy jak zrobić lodówkowca pełno w sieci. Agregaty można w serwisie lub poszukać złomu w okolicy.
Napisano 17 styczeń 2016 - 20:01
Napisano 17 styczeń 2016 - 20:57
Użytkownik asafa edytował ten post 17 styczeń 2016 - 20:59
Napisano 17 styczeń 2016 - 21:27
Na początek proponuje Ci nie kombinować i kupić TG-180 + "lodówkowiec" :-)
Dokładnie ja mam coś takiego i na początek daje rady
Napisano 17 styczeń 2016 - 22:25
Dokładnie ja mam coś takiego i na początek daje rady
Napisano 18 styczeń 2016 - 10:40
Napisano 18 styczeń 2016 - 21:32
Cześć
Kupiłem sobie na gwiazdkę aerograf i kompresor z adlera. Podobno niezły sprzęt. Jaki byłem ucieszony .. do tego zestaw farb vallejo air mmmm.... już nie mogłem się doczekać testów (pierwszy kontakt z aero) jestem po 3 godzinach walki i zaraz jak mnie ... strzeli to wypieprzę to wszystko przez okno. Kurde godziny spędziłem w necie czytając, nie idzie tym k...wa malować i już. Jak za gęsta farba nie idzie i wszystko zaboblone zapchane zaschnięte już po minucie, czyszczenie, jak za rzadkie to powietrze zdmuchuje farbę z wobka nawet przy 0.8 atm. Ja nie ogarniam. Reguluję ciśnienie, kombinuję z farbami i nic wszystko do dupy. Mam dość, może ktoś kupi to tałatajstwo za pół ceny? o co chodzi z tym ciśnieniem, że zdmuchuje farby z wobka? Podobno vallejo air nadają się prosto z butli? Jaki ciśnienie wtedy? Prosto z butli 2.5 atm idzie ale troszkę kaszka się robi i za minutę już nie maluje. Jeszcze jakieś paprochy się robią przy myciu coś się waży chyba, zmywacz wamodu używam i nitro. Aha, i spust powietrza przestał odskakiwać i non stop dmucha nawet po wyczyszczeniu całkowitym. Masakra ...
Michał dajesz radę ???
Napisano 21 styczeń 2016 - 07:47
Napisano 21 styczeń 2016 - 07:52
uploadfromtaptalk1453359212832.jpg 74,26 KB 9 Ilość pobrań uploadfromtaptalk1453359222706.jpg 34,07 KB 7 Ilość pobrań uploadfromtaptalk1453359231218.jpg 34,54 KB 7 Ilość pobrań uploadfromtaptalk1453359235487.jpeg 72,77 KB 8 Ilość pobrańTak. Zdecydowanie lepiej. Okazuje się, że farby vallejo air nie łączą się z wódeczką, takie ciągnące gluty się robią po chwili. Kupiłem oryginalny rozcieńczalnik też z vallejo i jest lepiej. Chociaż spuchnięta uszczelka pod spustem powietrza nie daje mi się w pełni cieszyć z możliwości aero. Powoli ale do przodu. Związane jest to z czasem, max godzina do dwóch co drugi trzeci dzień nie pozwala mi się wdrożyć szybciej.
Napisano 21 styczeń 2016 - 08:42
Ooo bardzo ładne. Napisz ile gram, jak pracują itp. Jeżeli nie jest to tajemnicą
Napisano 21 styczeń 2016 - 15:08
Napisano 22 styczeń 2016 - 00:10
Napisano 29 styczeń 2016 - 22:16
Dziś nastąpił przełom w moich początkach z aero. Po słabym początku postanowiłem czytać, czytać i jeszcze trochę poczytać. I ... popatrzyłem na półeczkę z motipami, 20 puszek jak byk we wszystkich kolorach, przypomniałem sobie pomysł z malowaniem farbą w sprayu za pomocą aerografu. Jakkolwiek głupio by to nie zabrzmiało ... działa. Nooo Panowie, takie malowanie to rozumiem, żadnego rozcieńczania, żadnego zapychania, glutów, zacieków, hmmm z tymi zaciekami to się trochę rozpędziłem, no zdarza się jeszcze plujnąć kleksika 😉 Super sposób na początek, pozwalający cieszyć się aero, a nie wk...ć i żałować niemałej kasy nań wydanej. Polecam. Z czasem gdy dojdę do wprawy mam nadzieję, że i z innymi farbami będzie łatwo, miło i przyjemnie.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Napisano 02 luty 2016 - 22:38
Cześć. Jestem na końcowym etapie budowy mojego lodówkowca !!!
Teraz muszę tylko kupić aero i wąż do niego.
Zdecydowałem się za zakup Adlera 23 polecanego przez Janusza z Bielska i teraz pytanie
Jaki wąż kupić, jak musi być zakończony żeby połączyć bez problemu z szybkozłączką przy presostacie i złączem przy aero lub jakie szybkozłącza dokupić żeby miało to ręce i nogi ?
Napisano 03 luty 2016 - 14:54
Napisano 03 luty 2016 - 16:38
Używaj wyszukiwarki, ona naprawdę nie parzy i masz wszystko jak na dłoni...
http://jerkbait.pl/t... +do +aerografu
Napisano 03 luty 2016 - 19:29
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych