Dzisiejszy
p.s. Foto PePe.
Pozdrowienia dla K-Pon i Gratulacje !!!
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 24 czerwiec 2014 - 12:58
Dzisiejszy
p.s. Foto PePe.
Pozdrowienia dla K-Pon i Gratulacje !!!
Napisano 24 czerwiec 2014 - 13:01
Pepe, na znaku zakaz kotwczenia a nie na torze wodnym.
Napisano 24 czerwiec 2014 - 16:57
Hej Zan KR, Czyli jednak się udało, eleganckie rybki
Napisano 24 czerwiec 2014 - 17:24
Napisano 29 czerwiec 2014 - 11:45
Napisano 29 czerwiec 2014 - 18:57
hej kolego wisła na tym odcinku jest bardzo ciekawa jeśli chodzi o miejscówki ale ryby sa bardzo himeryczne .bywam tam regularnie i procz boleni i kleni ciężko cos konkretnie połowic chociaż rybostan jest urozmaicony.ale na podniesionej wodzie można fajnie połowic. a klenie sa i to piękne bo byłem dziś i ciężko bo niewspołpracowały procz jednego około miary. a klenie sa super rybkami do polowu.jeśli jesteś zainteresowany to zgadamy się kiedyś na ten odcinek w celu połowienia i wymiany informacji bo mieszkam około 15 km od tego miejsca
Napisano 29 czerwiec 2014 - 23:28
Napisano 30 czerwiec 2014 - 05:54
Napisano 30 czerwiec 2014 - 07:40
A ja dziś połowiłem
3 szczupaki w tym największy 79 cm. Małe sandaczyki i 2 sumki 111 i 118cm.
Brania zaczęły się tuż przed deszczem i trwały do 23.
Miałem jeszcze spirego suma ale sprzętowo przegrałem...
Wszystko na woblery boleniowe.
Wrzuć foty, chętnie zobaczymy...
Napisano 30 czerwiec 2014 - 09:01
Zapewne zapomniał aparatu
Napisano 30 czerwiec 2014 - 11:35
Aparat miałem i zdjęcia też mam
Sumków raczej nie pokażę z wiadomych przyczyn, zdjęcia mogę podesłać na Tel. MMSem bo nie chce mi się obrabiać pod Was (no i kontakt zdobędę, bo widuje Was nad wodą i nie mam jak zbesztać jak się łowi Bolki w kwietniu)
Chyba, że znajdę zdjęcie niejednoznaczne lokalizacją
1.jpg 35,59 KB 10 Ilość pobrań 2.jpg 43,26 KB 10 Ilość pobrań 3.jpg 29,32 KB 9 Ilość pobrań
Dokładniejszy opis:
Wczoraj miałem "dzień dziecka".
Jako, że zanosiło się na burze wynegocjowałem u Żony wieczorne boleniowanie.
Już 30 minut później meldowałem się na mojej miejscówce. W ruch poszła artyleria boleniowa: Bryki, Matusiaki, Ołówki RH, Spiryty itd. ...
Boleni nie uświadczyłem ale ...
Złapałem:
3 szczupaki w tym największy 79 cm na Bryka z czarną główką.
3 niewymiarowe sandacze na mniejsze Spiryty (wrzosowe??)
W deszczu potężne uderzenie na Matusiaka i niestety nie podołałem sprzętowo. Sum odpłyną z kolczykiem. Gdy wyszedł do powierzchni oceniałem go na dobre 1,5m.
Później dołowiłem jeszcze 2 sumki 111 i 118 cm na Matusika.
Sprzętowo:
Wąsate na CAST Carrot Stick + Shimano Caenan + PE Varivas 14lbs + Fluorocarbon DUEL 2,5
Pozostałe na Spin DAIWA Exceller + Penn Beattle 4000 + MAMOI TAKUMI 16lbs + Fluorocarbon DUEL 2,5
Użytkownik K-Pon edytował ten post 30 czerwiec 2014 - 11:47
Napisano 30 czerwiec 2014 - 15:52
Sumków raczej nie pokażę z wiadomych przyczyn, zdjęcia mogę podesłać na Tel. MMSem bo nie chce mi się obrabiać pod Was (no i kontakt zdobędę, bo widuje Was nad wodą i nie mam jak zbesztać jak się łowi Bolki w kwietniu)
Kogo masz na myśli?
Napisano 30 czerwiec 2014 - 16:08
K-Pon ten szczupak co go trzymasz w ręce miał sprawne oko? Bo na zdjęciu wygląda jakby ktoś "urwał oczko temu misiu". Gratuluję fajnego dnia nad wodą. Pewnie jutro zjawisz się nad wodą z grubszym sprzętem.....
Napisano 30 czerwiec 2014 - 16:52
Napisano 30 czerwiec 2014 - 19:20
noto fajnie połowiłes ja wiem ze rybki sa i to ładne ale trzeba trafic dobra pore a ty taka właśnie trafiłeś a bolki cos ostatnio nawet niechca się pokazac stoja obok nurtu i ignorują wszystko co im podrzucałem w nd pod pysk ale w nd znow zawitam na porannego sumka .a z k-ponem to na pewno się widzieliśmy na przewozie nie raz.
Napisano 30 czerwiec 2014 - 19:23
ok bodzio mysle w niedziele chyba ze cos wymysle w tygodniu ale jak cos to pomyślimy o nd ok.ja w 20 minut jestem na przewozie.a teraz sum już na luzie można posmigac za łodzia podwodna.
Napisano 30 czerwiec 2014 - 19:24
noto fajnie połowiłes ja wiem ze rybki sa i to ładne ale trzeba trafic dobra pore a ty taka właśnie trafiłeś a bolki cos ostatnio nawet niechca się pokazac stoja obok nurtu i ignorują wszystko co im podrzucałem w nd pod pysk ale w nd znow zawitam na porannego sumka .a z k-ponem to na pewno się widzieliśmy na przewozie nie raz.
Napisano 30 czerwiec 2014 - 20:30
pewnie już widziałem ale już nie kojarze .prędzej kojarze jakim samochodem kto się porusza bo na ogoł zostawiają prawie wszyscy pod elektrownia pod zapora. ale ty k-pon to chyba zjezdzasz trochu nizej jeśli dobrze kojarze.
Napisano 30 czerwiec 2014 - 21:04
Napisano 30 czerwiec 2014 - 21:41
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych