Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wody w okolicach Krakowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8283 odpowiedzi w tym temacie

#5001 OFFLINE   EdekDeBeściak

EdekDeBeściak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 466 postów
  • LokalizacjaBochnia

Napisano 13 październik 2019 - 12:13

Czemu nie rwałeś ? nie masz ze sobą noża czy się boisz a później wylewasz swoje żale w necie

Nie wylewam tylko pytam? Bo jeżeli ktoś przyjechał i jak się okazuje jest to legelne to nie chce po mordzie dostać i auta też mi szkoda.

#5002 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 13 październik 2019 - 13:54

Sama zrywka jest legalna ale zajmowanie kilkudziesięciu metrów rzeki jest niedozwolone

#5003 OFFLINE   pezet

pezet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1417 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Piotr

Napisano 13 październik 2019 - 16:10

O czym piszecie?? Jaka "zrywka"??

Odgradzanie "na własność" kawałka rzeki jest normalne i podobno legalne?

#5004 OFFLINE   Adrian Tałocha

Adrian Tałocha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Tałocha

Napisano 13 październik 2019 - 16:31

Chłopaki bez ekscytacji główek dostatek, poza tym na dobra sprawę jak łowicie na jednej to na kolejną i poprzednią nikt nie powinien wchodzić bo jest mniej niż 30 metrów odstępu przy łowieniu na spina... oczywiście mogli tez się bliżej wyrzucić ale pewnie chodziło, o to żeby nie świecić i hałasować przy wodzie.

#5005 OFFLINE   EdekDeBeściak

EdekDeBeściak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 466 postów
  • LokalizacjaBochnia

Napisano 13 październik 2019 - 18:17

Generalnie zauważyłem, że sumiarze, gruntowcy i ustawiający się na nockę mają trochę w dupie spiningistów. Miałem kiedyś taką sytuację, kiedy na odcinku poniżej ujścia Raby okupowałem sobie jedną z główek. Po około pół godzinie, zameldowali się wędkarze z okolic ... Częstochowy. Było ich sporo, więc zajęli główki poniżej mnie oraz bez żadnego obciachu zaczęli znosić graty na moją główkę, rozkładając dzwonki bo i tak pewnie sobie pójdę za chwilę. A ja właśnie do dupy, siedziałem jeszcze z godzinę na złość ... W końcu odpuściłem , bo szkoda mi było dnia. 

#5006 OFFLINE   Adrian Tałocha

Adrian Tałocha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 13 październik 2019 - 18:27

Umiejetność zachowania się nad wodą to kwestia ludzi, nie metod, ja osobiście robię miejsce, bo rozumiem, że mi łatwiej się przenieść z jednym kijem i plecakiem niż siedzącym na stacji z całym mandżurem.
  • Negra i Filip14 lubią to

#5007 OFFLINE   Bolen30

Bolen30

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1520 postów

Napisano 14 październik 2019 - 10:21

Jak panowie wczoraj z braniami na wisle na w3 tez była mizeria czy,ktos cos fajnie połowił?

#5008 OFFLINE   jerzy6

jerzy6

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 720 postów

Napisano 14 październik 2019 - 11:34

Ja byłem wczoraj pod wieczór. Bolek z rzadka się pokazywał. Jedno agresywne branie. 1 wyjście ,niestety żadnej ryby na brzegu.

.Czyli mizeria dalej..Przydał by się jakiś OS spiningowy, ale to marzenia ściętej głowy w naszych realiach niestety.

#5009 OFFLINE   leszkuuu

leszkuuu

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 47 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Mateusz

Napisano 14 październik 2019 - 12:01

Bida z nędza. Od miesiąca nic nie złowiłem więc sfrustrowany poszedłem na spławik i feeder żeby sobie przypomnieć :D

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
  • qwertys5 lubi to

#5010 OFFLINE   daczsan

daczsan

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 61 postów
  • Lokalizacjakraków

Napisano 14 październik 2019 - 12:43

Poprzedni rok, a ten to niebo a ziemia, jest bardzo słabo z wynikami, przynajmniej u mnie.

#5011 OFFLINE   EdekDeBeściak

EdekDeBeściak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 466 postów
  • LokalizacjaBochnia

Napisano 14 październik 2019 - 13:40

Jutro mam przed południem 2-3 godzinki. Pora kiepska, ale trzeba jechać skoro jest okazja. Nawet jak nic nie złowię, to coś spróbuję, coś wypatrzę i będzie na później.

#5012 OFFLINE   donkicha

donkicha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 329 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Tomasz

Napisano 14 październik 2019 - 13:51

Ja dziś od 9-13 na zero ale powiem że przed tym ociepleniem klenie fajnie współpracowały . Trzeba jeździć tak jak mówi Edek .Za niedługo przyjdzie zimno i będzie szaro buro i do dupy😜

#5013 OFFLINE   leszkuuu

leszkuuu

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 47 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 14 październik 2019 - 14:02

Poprzedni rok, a ten to niebo a ziemia, jest bardzo słabo z wynikami, przynajmniej u mnie.

U mnie podobnie. W przeciwieństwie do ubiegłego sezonu w tym nie złowiłem żadnego przyzwoitego bolenia. Ani na Wiśle ani na Sanie. Muchowo za to całkiem udany sezon. Dwa razy pobilem PB na klenia 50 i 56 cm.

Jeśli chodzi o feeder oraz spławik to też średnio, choć z drugiej strony nie poświęcałem tym metodom zbyt wiele czasu.

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik leszkuuu edytował ten post 14 październik 2019 - 14:03

#5014 OFFLINE   Braco

Braco

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 85 postów
  • Imię:Braco

Napisano 14 październik 2019 - 14:21

Ja byłem w piątek rano, w sobotę wieczór, w niedzielę rano i chwilę wieczorem. Krótkie wypady. W sumie jakieś 7h chodzenia i rzucania, wynik? Zero, nawet brania. Probowalem obrotowek, wahadlowek, gum, woblerow kleniowych jak i boleniowych. Fakt, że marny ze mnie wędkarz ale bez przesady. Przez tyle czasu zawsze coś skubnelo. Wisla mnie pokarala. Tylko za co? Okolice Koszyc jakby kogoś interesowało.

#5015 OFFLINE   pezet

pezet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1417 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Piotr

Napisano 14 październik 2019 - 15:13

:lol:

jakby poszperać w archiwum, to byśmy znaleźli wpisy sprzed roku, że "poprzedni rok był super, a w tym kicha"

I sprzed 2 lat i pięciu i dziesięciu...

Ale to prawda - łowiąc bolenie na |Wiśle od 20 lat oceniam spadek pogłowia o 80, a może 90%.

A przecież to jeszcze nie koniec Świetlanej Przyszłości budowanej przez PZW, WP, polytyków, samorządowców...

Za 20 lat będziemy z rozrzewnieniem wspominać, jakie to było Eldorado w 2019!

#5016 OFFLINE   EdekDeBeściak

EdekDeBeściak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 466 postów
  • LokalizacjaBochnia

Napisano 14 październik 2019 - 15:35

Ja nie narzekam na ten sezon. Zapisane już trzy strony w zezwoleniu, a może 3-4 wyjazdy bez miarowej ryby w tym jeden pb. Fakt, że sporo wydałem w tym roku na łowienie , ale co tam. Na razie cieszę się, że znajduje czas ma krótkie kilkugodzinne wyjazdy "na czas" z zegarkiem w ręce i zwykle coś się trafi. 

• Adrian Tałocha lubi to

#5017 OFFLINE   Adrian Tałocha

Adrian Tałocha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 14 październik 2019 - 18:12

Systematyczność najbardziej procentuje.

U mnie wczoraj też bez efektów, na opasce bóbr szalał, a bankówka z drobnicą dziwnie cicha.

#5018 OFFLINE   GBP

GBP

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 216 postów
  • LokalizacjaZabierzów
  • Imię:G
  • Nazwisko:B

Napisano 14 październik 2019 - 18:20

Narzekacie, narzekacie a niektórzy łowią. Tu poczytajcie: www.wedkarskiewakacje.pl
A tak serio to byłem ostatnio kilka razy na W4 poniżej Górki i tam też kiszka.

#5019 OFFLINE   Little Wing

Little Wing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 611 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 14 październik 2019 - 18:27

Dzisiaj sandacz poniżej minimum forumowego, ale cieszy bo to ... sandacz. Branie w warkoczu ze szczytu główki na podbijaną seledynową gumę.

Tak przy okazji co to za metoda łowienia polegająca na rzucaniu sznurów z głazem na szczycie główki z pływającym styropianem i wiązaniem tego do dwóch główek poniżej? W ten sposób dzisiaj para wędkarzy zablokowało trzy główki. Zrywka? Legalne to jest?

#5020 OFFLINE   Little Wing

Little Wing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 611 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 14 październik 2019 - 18:34

Dzisiaj sandacz poniżej minimum forumowego, ale cieszy bo to ... sandacz. Branie w warkoczu ze szczytu główki na podbijaną seledynową gumę.

Tak przy okazji co to za metoda łowienia polegająca na rzucaniu sznurów z głazem na szczycie główki z pływającym styropianem i wiązaniem tego do dwóch główek poniżej? W ten sposób dzisiaj para wędkarzy zablokowało trzy główki. Zrywka? Legalne to jest?

A czy tzw sumiarzy" obchodzą jakie kolwiek przepisy ? Nie wolno było trolować - trolowali . Zakaz łowienia w nicy ze środków pływających - łowią nawet się nie szczypią" .Obręby okresy ,ochronne mają w głębokim poważaniu . filmy ,gratkii powinszowania - żenada :-(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych