Czemu nie rwałeś ? nie masz ze sobą noża czy się boisz a później wylewasz swoje żale w necie
Nie wylewam tylko pytam? Bo jeżeli ktoś przyjechał i jak się okazuje jest to legelne to nie chce po mordzie dostać i auta też mi szkoda.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 13 październik 2019 - 12:13
Czemu nie rwałeś ? nie masz ze sobą noża czy się boisz a później wylewasz swoje żale w necie
Napisano 13 październik 2019 - 13:54
Napisano 13 październik 2019 - 16:10
O czym piszecie?? Jaka "zrywka"??
Odgradzanie "na własność" kawałka rzeki jest normalne i podobno legalne?
Napisano 13 październik 2019 - 16:31
Napisano 13 październik 2019 - 18:17
Generalnie zauważyłem, że sumiarze, gruntowcy i ustawiający się na nockę mają trochę w dupie spiningistów. Miałem kiedyś taką sytuację, kiedy na odcinku poniżej ujścia Raby okupowałem sobie jedną z główek. Po około pół godzinie, zameldowali się wędkarze z okolic ... Częstochowy. Było ich sporo, więc zajęli główki poniżej mnie oraz bez żadnego obciachu zaczęli znosić graty na moją główkę, rozkładając dzwonki bo i tak pewnie sobie pójdę za chwilę. A ja właśnie do dupy, siedziałem jeszcze z godzinę na złość ... W końcu odpuściłem , bo szkoda mi było dnia.
Napisano 13 październik 2019 - 18:27
Napisano 14 październik 2019 - 10:21
Napisano 14 październik 2019 - 11:34
Ja byłem wczoraj pod wieczór. Bolek z rzadka się pokazywał. Jedno agresywne branie. 1 wyjście ,niestety żadnej ryby na brzegu.
.Czyli mizeria dalej..Przydał by się jakiś OS spiningowy, ale to marzenia ściętej głowy w naszych realiach niestety.
Napisano 14 październik 2019 - 12:01
Napisano 14 październik 2019 - 12:43
Poprzedni rok, a ten to niebo a ziemia, jest bardzo słabo z wynikami, przynajmniej u mnie.
Napisano 14 październik 2019 - 13:40
Jutro mam przed południem 2-3 godzinki. Pora kiepska, ale trzeba jechać skoro jest okazja. Nawet jak nic nie złowię, to coś spróbuję, coś wypatrzę i będzie na później.
Napisano 14 październik 2019 - 13:51
Napisano 14 październik 2019 - 14:02
U mnie podobnie. W przeciwieństwie do ubiegłego sezonu w tym nie złowiłem żadnego przyzwoitego bolenia. Ani na Wiśle ani na Sanie. Muchowo za to całkiem udany sezon. Dwa razy pobilem PB na klenia 50 i 56 cm.Poprzedni rok, a ten to niebo a ziemia, jest bardzo słabo z wynikami, przynajmniej u mnie.
Użytkownik leszkuuu edytował ten post 14 październik 2019 - 14:03
Napisano 14 październik 2019 - 14:21
Napisano 14 październik 2019 - 15:13
Poprzedni rok, a ten to niebo a ziemia, jest bardzo słabo z wynikami, przynajmniej u mnie.
jakby poszperać w archiwum, to byśmy znaleźli wpisy sprzed roku, że "poprzedni rok był super, a w tym kicha"
I sprzed 2 lat i pięciu i dziesięciu...
Ale to prawda - łowiąc bolenie na |Wiśle od 20 lat oceniam spadek pogłowia o 80, a może 90%.
A przecież to jeszcze nie koniec Świetlanej Przyszłości budowanej przez PZW, WP, polytyków, samorządowców...
Za 20 lat będziemy z rozrzewnieniem wspominać, jakie to było Eldorado w 2019!
Napisano 14 październik 2019 - 15:35
Ja nie narzekam na ten sezon. Zapisane już trzy strony w zezwoleniu, a może 3-4 wyjazdy bez miarowej ryby w tym jeden pb. Fakt, że sporo wydałem w tym roku na łowienie , ale co tam. Na razie cieszę się, że znajduje czas ma krótkie kilkugodzinne wyjazdy "na czas" z zegarkiem w ręce i zwykle coś się trafi.
Napisano 14 październik 2019 - 18:12
Napisano 14 październik 2019 - 18:20
Napisano 14 październik 2019 - 18:27
Dzisiaj sandacz poniżej minimum forumowego, ale cieszy bo to ... sandacz. Branie w warkoczu ze szczytu główki na podbijaną seledynową gumę.
Tak przy okazji co to za metoda łowienia polegająca na rzucaniu sznurów z głazem na szczycie główki z pływającym styropianem i wiązaniem tego do dwóch główek poniżej? W ten sposób dzisiaj para wędkarzy zablokowało trzy główki. Zrywka? Legalne to jest?
Napisano 14 październik 2019 - 18:34
A czy tzw sumiarzy" obchodzą jakie kolwiek przepisy ? Nie wolno było trolować - trolowali . Zakaz łowienia w nicy ze środków pływających - łowią nawet się nie szczypią" .Obręby okresy ,ochronne mają w głębokim poważaniu . filmy ,gratkii powinszowania - żenada :-(Dzisiaj sandacz poniżej minimum forumowego, ale cieszy bo to ... sandacz. Branie w warkoczu ze szczytu główki na podbijaną seledynową gumę.
Tak przy okazji co to za metoda łowienia polegająca na rzucaniu sznurów z głazem na szczycie główki z pływającym styropianem i wiązaniem tego do dwóch główek poniżej? W ten sposób dzisiaj para wędkarzy zablokowało trzy główki. Zrywka? Legalne to jest?
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych