Dobrze, że są kormorany.... jest na kogo zwalić winę.
Wody w okolicach Krakowa
#5861 OFFLINE
Napisano 02 kwiecień 2021 - 19:46
- zeralda lubi to
#5862 OFFLINE
Napisano 02 kwiecień 2021 - 20:00
W środę pomimo zmian miejscówek z rybami słabo. Wyłowiłem za to woblera marnotrawnego, jak się pózniej okazało moją alaskę 6cm urwaną jakieś pół roku temu. Wobler napewno mój, bo razem z przyponem z regeneratora 1,05 zagniatanego osobiście praską/zagnitarką do koncówek kablowych. Matryca praski bardzo charakterystyczna jest. Razem z woblerem wyjechał nie mój zandershad, z podciętym przodem. Może ktoś szuka?. Ucieszyłem się jak dziecko z tego wobka, bo choć raz na plus wypad wyszedł. Wniosek mam jeden: Nawet jak ryby nie biorą to warto iść na ryby;) pz
- Roseth i bob74 lubią to
#5863 OFFLINE
Napisano 02 kwiecień 2021 - 20:46
Dobrze, że są kormorany.... jest na kogo zwalić winę.
Zapomniałem, że o brak ryb należy oskarżać wyłącznie PZW czy kłusowników. Mea culpa.
- coma lubi to
#5864 OFFLINE
Napisano 02 kwiecień 2021 - 21:32
- mayou lubi to
#5865 OFFLINE
Napisano 02 kwiecień 2021 - 21:48
a takie duże dziecko ze mnie, to się zabawkami jaram;). Ale spoko, w robocie mam podobnie to wyszystko w normie.pz
- hanz lubi to
#5866 OFFLINE
Napisano 03 kwiecień 2021 - 08:28
A jak ma nie być pustyni, skoro od połowy stycznia trwał nalot kormoranów? Potrzebowały raptem 3-4 dni by wyczyścić wszystko z zimowiska w Gdowie, to samo na całej długości się stało.
Jak nie ma wędkarzy na łowisku są kormorany i kłusownicy.....
- coma lubi to
#5867 OFFLINE
Napisano 03 kwiecień 2021 - 09:23
Na kormorany nawet płoszenie hukowe nie działa, wędkarze tym bardziej.
#5868 OFFLINE
Napisano 03 kwiecień 2021 - 10:37
Działa, działa . Jak im hering 16cm+ 30gr ołowiu przelieci koło łba to jakoś tak sp..... A tak na serio, kormorany są całą dobę( nie wiem ile z tego żrą), "łowiacy innaczej"raczej wolą cisze i brak ludzi. warto czasem te pierwsze i tych drugich powq......., dlatego nie mam nic przeciwko wizytom obcych wędkrzy na znanych mi odcinkach. Większość z nich jest bardzo etyczna i jakoś się nie boje że mi wszystko wyłowią. Skoro ja będąc czasem codziennie na rybach, statystycznie łowie coś co 4 wyjscie, to nawet najlepszy zawodnik nie złapie więcej będąc okazjonalnie. A zawsze warto pogadać z takim człowiekiem, trochę go podpatrzeć, itd. Z czasem "obcy" stają się, lokalni choć miastowi;). Często wychodzi że ma się wspólnych kolegów i takie tam. Łówmy, wypuszczajmy i wq tych niedobrych...pz
#5869 OFFLINE
Napisano 03 kwiecień 2021 - 22:06
Bede kontynuowal na innym froncie, o ile bedzie mi sie chcialo.
Mam za to inne informacje. Gdzie i jakie byly zarybienia na Wisle w Krakowie i ile to kosztowalo. I jaka byla to ryba. Jezeli Was interesuje to podam , ale moze lepiej sie nie denerwowac.
W kazdym razie na Wisle karta nie powinna byc potrzebna, bo hajs idzie na kurwidolki
Użytkownik Tommy100 edytował ten post 03 kwiecień 2021 - 22:07
#5870 OFFLINE
Napisano 03 kwiecień 2021 - 22:52
Użytkownik Kamyk88 edytował ten post 03 kwiecień 2021 - 22:56
#5871 OFFLINE
Napisano 03 kwiecień 2021 - 23:12
Pamietacie petycje ? Nic nie zdzialala , ale bardzo wszystkim dziekuje, ktorzy sie pod nią podpisali.
Bede kontynuowal na innym froncie, o ile bedzie mi sie chcialo.
Mam za to inne informacje. Gdzie i jakie byly zarybienia na Wisle w Krakowie i ile to kosztowalo. I jaka byla to ryba. Jezeli Was interesuje to podam , ale moze lepiej sie nie denerwowac.
W kazdym razie na Wisle karta nie powinna byc potrzebna, bo hajs idzie na kurwidolki
Bardzo proszę, nerwów w tym temacie nigdy za wiele.
#5872 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2021 - 06:46
Przegladalem zestawienia zarybien Pzw Kraków i te wlansie bajorka dostają tony ryby. Najprościej jest wpuścić do stawu i niech sie ludzie ciesza ze to maja przez pare dni, a polowa z tych ludzi pewnie nie wie gdzie rzeka płynie.
#5873 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2021 - 07:19
Szkoda z tą petycja... Jest jakaś odpowiedź czy po prostu nie bo nie? Najgorsze w tym wszystkim jest to że się odechciewa... I taki przekaz odczytałem już w kilku inicjatywach. Szkoda.
Pzw to zło.
#5874 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2021 - 07:32
Jak pod siedziba nie zjawi sie tlum wku.... wedkarzy i nie dojdzie do rozmow twarza w twarz o niewiele zmieni. Ze spokoju i komfortu nic innego ich nie wytraci. Przerzucanie sie pisemkami to raczej droga bezcelowa lub w najlepszym wypadku na lata. Macie jaja to pokazcie wladzom PZW w Krakowie.
#5875 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2021 - 08:16
Petycja miala tez na celu zobaczyc ile osob jest " z nami" . Ok.180 to malo.
90% osob sie z tego cieszy. Ja tego w RMFIE nie rozglaszalem ale wiecej wedkarzy o tym wiedzialo jak 180....ja tez bylem zwolennikiem pojscia tam pod drzwi , ale najpierw chcialem zobaczyc z kim pojde.
Kurwidolki tez sa potrzebne. Zgadzam sie. Tylko mi chodzi o ryby , ktore sa obecnie porządane i ktore byly u nas dominujace. Mowie o sandaczu,ew. okoniu. I o to jaka ilosc idzie w kurwidolek a jaka w rzeke i jakie to sa ryby wielkosciowo.
A tu szczupok i szczupok wszedzie , zreszta zobaczycie. Bron jeszcze nie jest zlozona. . Ale jakby petycje podpisalo 400-500 to jestem z nia w urzedzie wyzszej instancji nastpenego dnia.
#5876 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2021 - 08:23
SANDACZ - 0,10 zl szt. Palczak ( narybek letni)
SZCZUPAK -0,10 zl szt.palczak ( narybek letni)
JAZ - 13 zl kg
BRZANA - 1,0 zl szt.
SWINKA - 0,42 zl sztuka
SUM - 22 zl kg
WEGORZ - 100 zl kg
SZCZUPOK - 29 zl kg - narybek zarybieniowy ( taki pistolecik)
#5877 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2021 - 09:10
Kurwidołki, bajorka, żwirownie - powinny być PRYWATNE.
Właściciel wpuszcza sobie co chce, reklamuje, sprzedaje..
PZW żąda kasy, a później wędkarz nie ma wpływu na co ta kasa pójdzie.
A jak tu na forum gdzieś przedstawiano (oficjalne!) zestawienie budżetu jakiegoś koła, spora część kasy idzie na tzw. "usługi obce" - czyli prosto DO KIESZENI.
A ile idzie bokiem pod innymi pretekstami (np. zarybień) - tego juz nikt się nie dowie.
- hanz lubi to
#5878 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2021 - 09:17
Dobra wiecsorem napisze Wam ile ryby poszlo ryb i gdzie a teraz ceny ryb:
SANDACZ - 0,10 zl szt. Palczak ( narybek letni)
SZCZUPAK -0,10 zl szt.palczak ( narybek letni)
JAZ - 13 zl kg
BRZANA - 1,0 zl szt.
SWINKA - 0,42 zl sztuka
SUM - 22 zl kg
WEGORZ - 100 zl kg
SZCZUPOK - 29 zl kg - narybek zarybieniowy ( taki pistolecik)
Patrząc na te ceny, potem na ilość opłacanych składek w Krakowie. To My tu na każdej wodzie powinniśmy mieć eldorado
- PePe. lubi to
#5879 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2021 - 15:44
Jeśli należysz do jakiegoś koła to jako jego członek masz pewnie wgląd w jego finanse.A jak tu na forum gdzieś przedstawiano (oficjalne!) zestawienie budżetu jakiegoś koła, spora część kasy idzie na tzw. "usługi obce" - czyli prosto DO KIESZENI.
.
Więc sprawdź i napisz na co idą twoje pieniądze
#5880 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2021 - 18:10
Jeśli należysz do jakiegoś koła to jako jego członek masz pewnie wgląd w jego finanse.
Więc sprawdź i napisz na co idą twoje pieniądze
Aha.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych