Wody w okolicach Krakowa
#6221 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2021 - 14:16
- malinabar lubi to
#6222 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2021 - 14:24
Szczęście sprzyja lepszym i bardziej umiejętnym. Cóż zrobić
#6223 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2021 - 14:43
- papierzakilures lubi to
#6224 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2021 - 14:52
Byłaby całkiem dobra flaszka. Dlatego tłumacze żonie że na ryby chodzę coby nie pić. Jak wydam na sprzęt i przynęty to już nie mam za co;)
- Gobio Gobio, daczsan, S.N. i 1 inna osoba lubią to
#6225 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2021 - 15:13
Użytkownik hanz edytował ten post 06 grudzień 2021 - 15:13
#6226 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2021 - 00:57
czasami coś bierze jeszcze http://jerkbait.pl/t...cze-2021/page-7
- morelowy lubi to
#6227 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2021 - 11:11
My tu sobie marudzimy a twardzi zawodnicy łowią Brawo!. Tadek też widziałem się uaktywnił, czyli jak się umie to się złowi. Jakby tu olać robotę...... Złowić nic pewnie nie złowie ale przynajmniej bym spróbował. pz
#6228 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2021 - 20:59
My tu sobie marudzimy a twardzi zawodnicy łowią Brawo!. Tadek też widziałem się uaktywnił, czyli jak się umie to się złowi. Jakby tu olać robotę...... Złowić nic pewnie nie złowie ale przynajmniej bym spróbował. pz
Też mi się tak wydawało ostatnim razem , ale jednak wynik był zgoła odmienny
Użytkownik jerzy6 edytował ten post 08 grudzień 2021 - 21:01
#6229 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2021 - 10:52
U mnie niestety tak to nie zadziałało;). Może dlatego, że zamiast olać robotę itd, pojechałem mocno po zmroku. Nic się nie działo. No prawie. Gdzieś daleko przed sobą usłyszałem taki mega plusk. Coś jak płyta chodnikowa wrzucona z paru metrów do wody. Albo dzik, jeleń wskoczył w wodę ( ale nie widziałem że coś płynie) albo jeszcze sum jest aktywny. Tak czy owak trzeba spróbować za dnia. Ostatnie brania miałem 12-14. Ponoć pasiaste są dość punktualne na stołówce. pz
#6230 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2021 - 15:54
U mnie niestety tak to nie zadziałało;). Może dlatego, że zamiast olać robotę itd, pojechałem mocno po zmroku. Nic się nie działo. No prawie. Gdzieś daleko przed sobą usłyszałem taki mega plusk. Coś jak płyta chodnikowa wrzucona z paru metrów do wody. Albo dzik, jeleń wskoczył w wodę ( ale nie widziałem że coś płynie) albo jeszcze sum jest aktywny. Tak czy owak trzeba spróbować za dnia. Ostatnie brania miałem 12-14. Ponoć pasiaste są dość punktualne na stołówce. pz
Kilka dni temu rekreacyjnie zjechałem na chwilę pod most Wandy popatrzeć na wodę i sum taki z 1,5m młócił na płyciźnie jak wściekły przy akompaniamencie uciekającej drobnicy . Zatem wiedz ,że jeszcze się dzieje
#6231 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2021 - 19:06
Tak informacja dla tych co łowią w rejonie stopnia Kościuszki (może już wiecie a może nie) że od 2022 nie wolno łowić od stopnia do 50m poniżej ujścia toru kajakowego (prawa strona) druga strona normalnie po staremu. Piszę o tym bo mam sentyment do tego miejsca kilka ładnych lat temu spędziłem tam nie jedną nockę i złowiłem sporo fajnych ryb, a największe bolenie to właśnie tam pływają w okolicach Krakowa
- Bogdan15 i reszka lubią to
#6232 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2021 - 13:36
#6233 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2021 - 15:33
Coś tam jednak w dzień gryzie. Punktulane skubańce są. Bez szału z wielkościa i na przynety totalnie nie na nasze ryby ale jednak;) pz
- jerzy6 i morelowy lubią to
#6234 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2021 - 13:01
Miłośnikom Królowej na naszym, krakowskim odcinku polecam obejrzeć....
- tadekb, Voldemort, Aries i 4 innych osób lubią to
#6235 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2021 - 21:17
To jest miś na miarę naszych....... q... W tym roku woda urwała sporo brzegu u mnie we wsi. Zapiernicza na 24gr i mam wrażenie że przyspiesza. Dla jednego kawałka wody przez 3 lata przybyło 10gr na PE 1,5 i tej samej przynęcie. To jest dużo za dużo.... Za parę lat obniży się jeszcze mocniej, przyspieszy. Codziennie będzie huśtać poziomem w rytm otwierania tych zajebistych stopni. Ja rozumiem że paru gości bawi się świetnie. Ale mi raczej nie jest do śmiechu. Dupa mi marznie nad tą wodą, ciskam coraz cięższe kawałki ołowiu przez przynętą i nic
z tego nie ma. A tu jeszcze chłopaki chcą kolejne stopnie budować, zapory.... Tośmy se połapali..
#6236 OFFLINE
Napisano 21 grudzień 2021 - 09:45
Mayou, jak chciałbyś się więcej na ten temat dowiedzieć, to poczytaj:
https://www.iop.krak...publikacje,1189
#6237 OFFLINE
Napisano 21 grudzień 2021 - 12:55
Dzięki za linka, akurat znam to opracowanie. Kilka podobnych też. Znam też tą okolicę,bo mieszkam miedzy planowanymi stopniami do 43lat. Widziałem jak się zmieniała, przeżyłem już kilka pomysłów różnych ekip dotyczących tej wody. Wiem że na głupatę ludzką jest tylko jedno lekarstwo. Mam nadzieję że, za mojego życia antidotum nie będzie potrzebne. Czemu ci wszyscy "mondrzy" nie mogą się po prostu odp..... od tego kawałka wody i zostawić go takim jakim był pierwotnie. Wiem że idzie o przemiał kasy( publicznej czyli mojej i Waszej ). Mam nadzieję na opamiętanie, chociaż marne. pz
#6238 OFFLINE
Napisano 21 grudzień 2021 - 13:22
A czy te inne opracowania, o których piszesz są dostępne online ? Jeśli tak, to, jeśli to nie problem, prosiłbym o linki
#6239 OFFLINE
Napisano 21 grudzień 2021 - 14:25
Niestety, nie mam kopii. Cześć chyba była przytoczona w tym wątku. Wypowiedzi drugiej strony czytałem w różnych gazetach regionalnych. Czasem też gdzieś w wolnych dyskusjach wiejskich wypływał ten temat. Rozmawiałem też luźnie i nie oficjalnie z różnymi zainteresowanymi ( rożnymi rzeczami związanymi z tym tematem). Czasem ich zainteresowania były zgoła inne niż moje. Mało optymistyczna wizja się rysuje. Może brak ogarnięcia takiego zagadnienia zahamuje to szaleństwo. Bo na wiedzę,merytorykę itd. decydentów to bym nie liczył. pz
#6240 OFFLINE
Napisano 22 grudzień 2021 - 08:18
Popatrzcie, w Kielcach się udało. Coś drgnęło.
https://www.pzw.org....E8tZ73Gjuj_yrXM
Czemu u nas tym tematem nikt się nie zajmuje ? Przecież taka Skawinka czy Cedron są niemiłosiernie poprzecinane progami. "Wodospady" są również m.in. na Sance, Dłubni, Wildze czy Prądniku. I od wielu, wielu lat psują te rzeki. Może czas, by to naprawić ?
- Kamil_M lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych