Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wody w okolicach Krakowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8283 odpowiedzi w tym temacie

#6861 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 22 grudzień 2022 - 14:43

Wczoraj było 119cm w dzień a na wieczór 59cm dramat...

#6862 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 22 grudzień 2022 - 14:48

Grzesiek bo to było tak jak Ci powiem :) zebrało się kilku dziadków i zaczęło lamentować że nic nie łowią w Piekarach od miesięcy to wymyślili no kill na dwa sezony żeby się coś odrodziło a w tym czasie będą łowić na Tadka zbiorniku i lodówka pełna :) za dwa sezony jak już nic nie będzie na piątce to wrócą do Piekar i zniosą no killa :)
  • Grzesiek, piotrmr i Tommy100 lubią to

#6863 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 22 grudzień 2022 - 15:09

Wczoraj po dwóch tygodniach bez wędki wyskoczyłem na chwilę i takiego krótkiego trafiłem w drugim rzucie :)

Załączone pliki

#6864 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów
  • LokalizacjaWola Batorska
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Maj

Napisano 22 grudzień 2022 - 15:10

Coś przeczuwam że PePe trafną diagnozę postawił.... z tym nołkil w Piekarach.pz

Użytkownik mayou edytował ten post 22 grudzień 2022 - 15:13

• piotrmr i Tommy100 lubią to

#6865 OFFLINE   Tommy100

Tommy100

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 337 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 22 grudzień 2022 - 23:53

W punkt.. musimy powstac Panowie ! Zrobic psikusa. Pospolite ruszenie :)
Pojedziemy na ta piatke jak puszcza sniegi i nawrzucamy tyle drzew i choinek ze im sie odechce feedera raz na zawsze :)

Nie beda zerowac na czyjejs pracy u podstaw...ich model wrzucania jakis pomiotow sie nie sprawdza.

Tylko naturalne tarliska i udroznienie migracji i bioroznorodnosc. Ale koniec narzekania. Choc jeszcze chcialem poruszyc kwestie Adama naszego kolegi po kiju.

5 stycznia ponownie wezwany na bulwarowa. Kto jest chetny moze przyjsc, wspomoc chlopaka. Zarzad glowny nie uznal wywalenia go z pzw. Sprawa sie potocxy jeszcze raz. Bede pisal o szczegolach.

Fajny sandacz zimowy. Ktos jeszcze walczy w tym roku ??

#6866 OFFLINE   J-O-K-E-R

J-O-K-E-R

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 351 postów
  • LokalizacjaNiepołomice
  • Imię:Tomek

Napisano 23 grudzień 2022 - 15:39

Byłem dziś. Woda podniesiona. Roztopy. Elegancko wali gówienkiem, czyli jest "zanęcone".
W pierwszym rzucie branie z opadu i krotki hol na granicy możliwości zestawu (plecionka 0,15). Niestety spinka. Potem przez 2 godziny nic.
Ale woda pomacana.

Użytkownik J-O-K-E-R edytował ten post 23 grudzień 2022 - 15:40

• tost, Tommy100 i mayou lubią to

#6867 OFFLINE   michcio

michcio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 967 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:K.

Napisano 23 grudzień 2022 - 22:11

Ja już chyba w tym sezonie nie pojadę, niemniej jesień miałem przyjemną.

Oprócz wcześniejszego sandacza, złowiłem masę okoni, dopisały klenie i trochę krótkich sandaczy. Wisienką były 3 sumy.

Najważniejsze, że po długim czasie odpalilem pływadło.

W tym nowa życiówka, równe 2m ( dziękuję K-pon).

Załączony plik  76C415BF-DFF5-4459-8F26-49E2CFB18252.jpeg   126,72 KB   21 Ilość pobrań

#6868 OFFLINE   Tommy100

Tommy100

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 337 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 24 grudzień 2022 - 11:03

Lepiej nie jedz :)

#6869 OFFLINE   K-Pon

K-Pon

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 1800 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:P.

Napisano 24 grudzień 2022 - 20:27

Ja już chyba w tym sezonie nie pojadę, niemniej jesień miałem przyjemną.
Oprócz wcześniejszego sandacza, złowiłem masę okoni, dopisały klenie i trochę krótkich sandaczy. Wisienką były 3 sumy.
Najważniejsze, że po długim czasie odpalilem pływadło.
W tym nowa życiówka, równe 2m ( dziękuję K-pon).

Powtórzymy to jeszcze nie raz Michał ;)
  • jerzy6 lubi to

#6870 OFFLINE   Tommy100

Tommy100

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 337 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 25 grudzień 2022 - 23:50

Plynie Maju do Ciebie sum z moja guma pod pachą i 100 metrami plecionki :) Choc to nie do konca jest smieszne.

Haczyk byl bez zadzioru wiec moze sie uwolnil bo jak nie to marnie widze jego los.

Nie wiem co sobie myslalem jak juz wyszedl na wierzch ostatni zylkowy podklad. Ze go sciagne spowrotem :) ? Trzeba bylo rwac juz wczesniej no ale czlowiek nie mysli o tym wtedy i zawsze podejmuje rekawice.

Watpie zeby byl zaciety prawidlowo. Grudzien to juz sum nie zeruje mysle. Nie potrafie powiedziec czy bylo branie.

#6871 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów
  • LokalizacjaWola Batorska
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Maj

Napisano 26 grudzień 2022 - 08:12

Ok. Jak złowię dziada, to odczepię. Ale spoko jak to nie był morski hak 6xwzmocniony to po tygodniu w naszej Wiśle sam się na tyle rozpuści że się połamie. Często wyławiam swoje przynęty po jakimś tam czasie i zawsze haki rozlatują się w palcach. Wiem że to moje bo czasem to takie wynalazki że we wsi nikomu podobny pomysł do głowy nie wpadnie. Wracając do suma to bywało że w grudniu brał normalnie. I to jeszcze dramatu nie było. Nie ciekawie się robi jak kolega przywali w styczniu a ja z castem 0.8 do 15gr i fluo 0.2mm.
U mnie wody jakby przybyło, w domu szpital. Tylko ja zdrowy. Z żalu ze łowić nie ma jak, pochowałem mocne casty do pokrowców. Przeliczyłem pudełka do urwania jesienią i się okazało że jest ich trochę więcej niż myślałem. Gdzieś się po samochodach plątały.... Domówiłem ul patyk, średni multik itd... I czekam na sezon 2023. Myślę że koło środy to czekanie mi przejdzie... I trza będzie rock tribe do 65gr z pokrowca wyciągnąć. Pz
  • strary i K-Pon lubią to

#6872 OFFLINE   vako

vako

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1430 postów
  • LokalizacjaLoża Szyderców
  • Imię:Mariusz

Napisano 26 grudzień 2022 - 08:54

Plynie Maju do Ciebie sum z moja guma pod pachą i 100 metrami plecionki :) Choc to nie do konca jest smieszne.

Haczyk byl bez zadzioru wiec moze sie uwolnil bo jak nie to marnie widze jego los.

Nie wiem co sobie myslalem jak juz wyszedl na wierzch ostatni zylkowy podklad. Ze go sciagne spowrotem :) ? Trzeba bylo rwac juz wczesniej no ale czlowiek nie mysli o tym wtedy i zawsze podejmuje rekawice.

Watpie zeby byl zaciety prawidlowo. Grudzien to juz sum nie zeruje mysle. Nie potrafie powiedziec czy bylo branie.

Nawet w grudniu biorą do buzi jeśli jedzą. Potwierdzone własnym doświadczeniem.

• strary i Tommy100 lubią to

#6873 OFFLINE   Tommy100

Tommy100

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 337 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 27 grudzień 2022 - 22:23

Też zlapalem raz z kolegą w grudniu. Metroweczke. Ale ten mam wątpliwości czy "huknal". Puknął. Co mogło świadczyć ze go najechałem.

Słuchajcie Panowie. Ogłoszenie parafialne:

5 stycznia o godzinie 15:00 nasz kolega Adam zostal ponownie wezwany na socjalistyczny sąd koleżeński do siedziby okręgu Kraków w DOMU WEDKARZA przy ul. Bulwarowej 43 w Krakowie.

Po ostatnim niesprawiedliwym orzeczeniu o wyrzuceniu go z pZW odwołał się do zarządu głównego.

Ten uznał ze całą rozprawa przebiegła nieprawidlowo.Po rozpoznaniu sprawy orzeka o :

"uchylenie prawomocnego orzeczenia i przekazaniu sprawy do ponownego rozpoznania właściwemu sądowi pierwszej instancji w innym składzie."

Jeżeli ktoś z Was ma ochotę się tam pojawić to zapraszam. Na pewno będziemy w pare osob, bo nie jest nam obojętne gdzie łowimy, jak łowimy i co łowimy..
  • Polspin i piotrmr lubią to

#6874 OFFLINE   bociekgc8

bociekgc8

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 149 postów
  • Lokalizacjakraków

Napisano 31 grudzień 2022 - 14:57

Też zlapalem raz z kolegą w grudniu. Metroweczke. Ale ten mam wątpliwości czy "huknal". Puknął. Co mogło świadczyć ze go najechałem.

Słuchajcie Panowie. Ogłoszenie parafialne:

5 stycznia o godzinie 15:00 nasz kolega Adam zostal ponownie wezwany na socjalistyczny sąd koleżeński do siedziby okręgu Kraków w DOMU WEDKARZA przy ul. Bulwarowej 43 w Krakowie.

Po ostatnim niesprawiedliwym orzeczeniu o wyrzuceniu go z pZW odwołał się do zarządu głównego.

Ten uznał ze całą rozprawa przebiegła nieprawidlowo.Po rozpoznaniu sprawy orzeka o :

"uchylenie prawomocnego orzeczenia i przekazaniu sprawy do ponownego rozpoznania właściwemu sądowi pierwszej instancji w innym składzie."

Jeżeli ktoś z Was ma ochotę się tam pojawić to zapraszam. Na pewno będziemy w pare osob, bo nie jest nam obojętne gdzie łowimy, jak łowimy i co łowimy..

#6875 OFFLINE   bociekgc8

bociekgc8

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 149 postów
  • Lokalizacjakraków

Napisano 31 grudzień 2022 - 15:04

Sezon 2022 zakończony dzisiejszym czesaniem Wisełki.
Jeśli miałbym podsumować to na 68 wpisów udało się 13 boleni, 37 sandaczy (pobiłem swój rekord 83cm), ponad setkę kleni, 6 szczupaków, 2 sumy, okoni ponad 200. Rok nie był zły, tylko czasu coraz mniej. To suma wszystkich wypadów a byłem również szabrować sąsiedzkie wody czy to w świętokrzyskiem czy śląskim.

Załączone pliki

#6876 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 31 grudzień 2022 - 16:55

68 wpisów ponad 260 ryb to Panie to Ty łowiłeś chyba na Alasce bo wszystkie jutubery mówią że u nas ryb nima :)

#6877 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 31 grudzień 2022 - 17:04

Chyba że liczysz rybki 30cm których można było złowić w tym roku sporo :)
  • radeks lubi to

#6878 OFFLINE   bociekgc8

bociekgc8

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 149 postów
  • Lokalizacjakraków

Napisano 31 grudzień 2022 - 17:04

Pepe bo trzeba liczyć jeden pełny weekend od świtu do nocy na W2 i W3 gdzie wpadło 6 bolków i ponad 50 kleni. Więc robią się liczby. Ale takich weekendów miałem tylko dwa.
Uważam tak jak reszta, jest coraz gorzej.
Pewne miejscówki wypracowane przez ponad 20 lat w tym roku to porażka. Najwięcej W3 rybne okazały się nowe, zupełnie nieznane punkty.

#6879 OFFLINE   bociekgc8

bociekgc8

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 149 postów
  • Lokalizacjakraków

Napisano 31 grudzień 2022 - 17:20

Chyba że liczysz rybki 30cm których można było złowić w tym roku sporo :)

Wszystko ponad wymiar. Była drobnica ale i były też piękne okazy np. okoń 42cm
  • Tommy100 lubi to

#6880 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 31 grudzień 2022 - 17:37

Oknia też ładnego 40+ na Wisełce złowiłem, kilka boleni, sandaczy itd ale to był najgorszy mój rok od lat :(
  • jerzy6 i strary lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych