Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wody w okolicach Krakowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8283 odpowiedzi w tym temacie

#7361 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów
  • LokalizacjaWola Batorska
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Maj

Napisano 06 listopad 2023 - 18:49

To biorą przynajmniej, ja się czaje na zimniejsza wodę. Na takiej jak jest teraz coś mi nie idzie. Wczoraj próbowałem woblerami ale to chyba nie mój klimat. Za bardzo mnie korci coby wywalić przed siebie ile pocisnę i potem ślizgać tym do brzegu. Ciężkim bezsterowcem pocisnę z 70m, gumą podobnie a wobler to wcale nie lata i to mnie wq... Coś czuję że trza będzie kolejnego kasta dokupić... Pz
  • Elephant lubi to

#7362 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 07 listopad 2023 - 10:40

Wczoraj mało czasu, ale znalazłem godzinkę na rozprostowanie linki. Przejeżdżam przez wał i witają mnie dwa znane młode lisy. Za wałem mega mgła Wisła paruje, a w miejscu gdzie mam zaparkować auto łazi dzik ale znika gdzieś w kukurydzy :) schodzę w dół do wody i totalne mleko czym bliżej wody, aura niczym z horroru. Dobra koniec tej opowieści, przywalił w gumkę po 30 minutch rzucania w jedno miejsce :) pozdro (dodam tylko ze na 10 minut zaczął lekko dmuchać wiatr i przewiał mgłe i wtedy było branie 😀 )

Załączone pliki

#7363 OFFLINE   Bolen30

Bolen30

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1519 postów

Napisano 07 listopad 2023 - 12:10

Brawo za upor i systematycznosc połowów na naszej ciezkiej wodzie.
  • PePe. lubi to

#7364 OFFLINE   Tommy100

Tommy100

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 337 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 08 listopad 2023 - 10:00

Wczoraj sandaczowo bez tyka. Narazie pass sezon spisany na straty same delegacje w tym miesiacu.
Nic nie zlapalem. Ani pol ryby porzadnej.

#7365 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 08 listopad 2023 - 10:01

Wczoraj na Bulwarowej w PZW było głosowanie nad różnymi projektami na rok 2024, udało się wcisnąć projekt co prawda okrojony bo na trzy gatunki ryb sandacz, boleń, szczupak od Przewozu No Kill do Niepołomic niestety nie przeszedł :( nie będę pisał co mówili i jakie argumenty były podawane bo ciśnie się jedno na usta. Zostało tylko na walnym w kołach poddać to pod głosowanie i jak zobaczą że jest taka wola większości to może zaakceptują to na 2025. Jedna dobra rzecz jaka wczoraj została przegłosowana (rok czasu czekała) to zakaz zabierania pstrąga potokowego w naszym okręgu, mlaskali strasznie przy tym ale poparli.

#7366 OFFLINE   Grzesiek

Grzesiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 423 postów
  • LokalizacjaPołudnie :)

Napisano 08 listopad 2023 - 11:27

Pomylili Ciebie Piotrze z Adamem, nie podpisałeś maila, zrobiono z Ciebie (albo z Adama, sam juz nie wiem) kłusownika, który chce wszystkie ryby zabrać dla siebie... Ci ludzie są tam chyba z innej planety, a dobro naszych wód mają głeboko w d***ch.

Ale napisz proszę co mówili (a o czym ja powyżej nie wspomniałem). Niech ludzie przeczytają kto zasiada we władzach okręgu...

• jerzy6 lubi to

#7367 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 08 listopad 2023 - 11:57

Meil był podpisany moim imieniem i z mojego meila wysłany, a te wypociny dziadów niech wciskają komu innemu. To są ludzie z tak płytką czaszką że ciężko to ogarnąć....

#7368 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 08 listopad 2023 - 12:11

Druga sprawa zanim wysłałem meila dzwoniłem do osoby która coś tam ma do powiedzenia i przedstawiłem się z imienia i nazwiska, poczym przedstawiłem sprawę i rozmowa była obiecująca no ale niestety wyszło jak wyszło że jestem agentem Kozłowskiego 😀

#7369 OFFLINE   Robert91

Robert91

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 239 postów
  • Lokalizacjagdzieś w dorzeczu górnej Wisły

Napisano 08 listopad 2023 - 12:20

Tajny współpracownik PePe 🙃
Fajnie że udało się coś ruszyć, dzięki za podjęte działania. Pamiętam że zakaz zabierania pstrąga wysyłaliśmy jako wniosek z koła już kilka ładnych lat wstecz. Bardzo powoli, ale coś do nich dociera.
  • Tommy100 lubi to

#7370 OFFLINE   GBP

GBP

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 216 postów
  • LokalizacjaZabierzów
  • Imię:G
  • Nazwisko:B

Napisano 10 listopad 2023 - 18:42

Piękny piątek. 93 cm, krótszy ale grubszy od poprzedniego. Atomowe branie pod nogami na Furię prowadzoną przy zatopionych trawach.ÿ

Załączone pliki

#7371 OFFLINE   GBP

GBP

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 216 postów
  • LokalizacjaZabierzów

Napisano 10 listopad 2023 - 18:49

Zdjęcia tylko dwa bo chciałem go szybko wypuścić. Jak tylko dotknął głową wody to wystartował. Spróbuję wrzucić filmik na YT.

Załączone pliki

#7372 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 10 listopad 2023 - 19:28

O kuźwa ale na tym Kryspinowie zedy pływają :) graty Grześ !

#7373 OFFLINE   Tommy100

Tommy100

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 337 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 10 listopad 2023 - 20:02

Japierdziele ale maciora nie no to juz jest koniec. Dopiero rozpoczales sezon sandaczowy a ju go w zasadzie mozesz zakonczyc. Pare wyjazdow i 2 takie ryby jak przez cale zycie niktorzy takich nawet nie zobaczą na czele ze mną.

#7374 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów

Napisano 10 listopad 2023 - 20:30

No to jutro się człowiek nad wodę nie dopcha jak się ludziska takich obrazków naoglądają. Piękne ryby. U mnie wczoraj woda jakieś 9 stopni. Pustynia totalna, nawet ukleje znikły. Gruntówki z trupkami rozłożone koło willi też milczały od poludnia, a i w trolu ponoć nic się nie działo. Jak tak dlej pójdzie to chyba kolejnego kasta dokupię... Bo widomo że nowa lepsza wędka zawsze rybę złowi. Pz
  • bob74 i Tommy100 lubią to

#7375 OFFLINE   czarny1

czarny1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 955 postów
  • LokalizacjaLanckorona/Przemyśl
  • Imię:Michał

Napisano 10 listopad 2023 - 21:41

No to jutro się człowiek nad wodę nie dopcha jak się ludziska takich obrazków naoglądają. Piękne ryby. U mnie wczoraj woda jakieś 9 stopni. Pustynia totalna, nawet ukleje znikły. Gruntówki z trupkami rozłożone koło willi też milczały od poludnia, a i w trolu ponoć nic się nie działo. Jak tak dlej pójdzie to chyba kolejnego kasta dokupię... Bo widomo że nowa lepsza wędka zawsze rybę złowi. Pz

a brałeś pod uwagę, że łowisz w niewłaściwym miejscu? bo z tego co pływałem na Twoim odcinku w tym roku (ale w lecie!) to ryby były w całkowicie innych miejscach niż parę lat wcześniej... to widać dopiero jak się obłowi kilka kilometrów rzeki, a TY na ile pamiętam obławiasz raczej pojedyncze miejscówki... szczególnie w miejscach gdzie kiedyś (ze 3-4 lata temu) łowiłeś i gadaliśmy było całkiem pusto - nawet drobnicy na echu nie było widać... 

ps. nowa wędka to zawsze dobry pomysł:)

• mayou lubi to

#7376 OFFLINE   GBP

GBP

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 216 postów
  • LokalizacjaZabierzów

Napisano 10 listopad 2023 - 22:00

https://youtu.be/OUg...AxsWvQmWMzlyeST

#7377 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów

Napisano 10 listopad 2023 - 22:07

Brałem, i masz całkowitą racje. Ale też z drugiej strony ryby pojawiają się na starych śmieciach od czas do czasu i kwestia coby nadążyć kiedy akurat tam będą. Z buta nie mam takiego przeglądu jak z pływadła i trochę się muszę namachać zanim coś odkryje. Niestety ten rok jest o tyle paskudny że każda zmiana pogody resetuje system i szukanie rozpoczynam od nowa. Jestem w sumie wędkarsko odrobiony to ciśnienia nie mam, fajnie jak coś się trafi. Bardziej traktuje to jak chwilę dla siebie coby od roboty itd nie zwariować. Ale skoro popierasz idee kolejnego kasta to chyba trza to będzie rozważyć, bo mądrego to dobrze posłuchać. Pz

#7378 OFFLINE   GBP

GBP

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 216 postów
  • LokalizacjaZabierzów

Napisano 10 listopad 2023 - 22:17

Różnie bywa na Wisełce, nikt tego do końca nie rozkmini. Na tej mecie byłem dziesiątki razy na zero.
Jeszcze reanimacja tego pierwszego w trzech częściach:
https://youtube.com/...hYLU9Cgfshff8IQ

https://youtube.com/...oz16hO962JdpfYj

https://youtube.com/...KKSJ9iLRrf4Ba0s

#7379 OFFLINE   Bolen30

Bolen30

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1519 postów

Napisano 10 listopad 2023 - 23:24

Piekna ryba a jeszcze piekniej patrzac jak odpływa cała i zdrowa liczac w myslach do kolejnego spotkania.Niestety to rzadkosc widywac czesciej rak dorodne osobniki.Gratulacje dla łowcy.

#7380 OFFLINE   GBP

GBP

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 216 postów
  • LokalizacjaZabierzów

Napisano 11 listopad 2023 - 11:07

Świt na szczupakach. 70 na Slidera 12 cm i 80 na gumę.

Załączone pliki

• malinabar, coma i ODYSEUSZ lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych