Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Wody w okolicach Krakowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8321 odpowiedzi w tym temacie

#8301 OFFLINE   jerzy6

jerzy6

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 727 postów

Napisano 08 grudzień 2024 - 20:51

Załączony plik  20241107_165147.jpg   45,39 KB   9 Ilość pobrańZałączony plik  20241030_231043.jpg   44,06 KB   9 Ilość pobrańZałączony plik  20241026_193202.jpg   83,93 KB   9 Ilość pobrańZałączony plik  1.jpg   178,72 KB   10 Ilość pobrańZałączony plik  20241107_174440.jpg   86,54 KB   9 Ilość pobrańZałączony plik  20241107_174515.jpg   37,24 KB   9 Ilość pobrań

Bardzo mało sandaczy tej jesieni na Wiśle z przyczyn ogólnie nam znanych, a może i tych nie znanych..

A to moje 4 sandacze i 1 sumek, wychodzone z ostatnich tygodni...

Wszystkie góra 2 minuty przebywały poza wodą.

7 do 3   tzn. 7 brań , a 4 wyjęte

wczoraj jeden z nich, już chyba ostatni w tym roku, zwłaszcza, ze od tygodnia mam przeziębienie...

Użytkownik jerzy6 edytował ten post 08 grudzień 2024 - 20:58

#8302 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 525 postów
  • LokalizacjaWola Batorska
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Maj

Napisano 08 grudzień 2024 - 21:39

Zastanawiam się czasem jak trzeba mieć zryty beret aby wywalić gabaryt typu tapczan w okolice rzeki, mając darmowy pszok z dogodnym dojazdem. Ta husarska fantazja widać że w narodzie nie ginie. Do małego samochodu takie coś się nie zmieści, husarz musiał mieć logostyke ogarniętą... Jprd
Ja próbowałem w piątek coś złowić. Jeden szybki strzał w rynnie pod drugim brzegiem. Ładny odcisniety kasownik na dużych szczupakowych portkach i tyle z atrakcji piątkowych.
W sobotę, leszcz za grzbiet plus odzyskałem swojego bezsterowca urwanego z miech temu. 100gr UL plus pe 3.0 to jednak trochę więcej mocy. Wydarłem z całym zaczepem. I to w sumie tyle że zdobyczy sobotnich, bo kolejne 500m zaliczyłem bez kontaktu z rybą. Widać że wrzesień załatwił sumy dokładnie bo od tamtego czasu ani jednego nie złowiłem. Powoli wraca białoryb. Jakieś pojedyńcze sandacze może i są, ale długo nie pobędą bo miejscowniki z drugiego brzegu kogutami orają srogo. 16 pudełek do urwania, chyba nie wyrobię. Pz

#8303 OFFLINE   jerzy6

jerzy6

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 727 postów

Napisano 08 grudzień 2024 - 22:10

a na tarnowskim Dunajcu katastrofa (1) Tarnowskie stawy /rzeki i okolice | Facebook

#8304 OFFLINE   krzysju

krzysju

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 368 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 08 grudzień 2024 - 23:50

Z tym tapczanem to może być jak przy Tynieckiej w Kraku. Stała tam sobie wersalka i sumiarze sobie ją zagospodarowali na pewnej miejscówce. Widziałem tam spore szkielety tych rybek…Tak więc ktoś może sobie ją w podobny sposób zagospodarować .

Użytkownik krzysju edytował ten post 08 grudzień 2024 - 23:52

#8305 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1467 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 09 grudzień 2024 - 08:37

Z tym tapczanem to może być jak przy Tynieckiej w Kraku. Stała tam sobie wersalka i sumiarze sobie ją zagospodarowali na pewnej miejscówce. Widziałem tam spore szkielety tych rybek…Tak więc ktoś może sobie ją w podobny sposób zagospodarować .

Tak poczekam jeszcze jak ktoś wywali meble kuchenne i można siedzieć do wiosny ...

#8306 ONLINE   sero1975

sero1975

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1526 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Sergiusz

Napisano 09 grudzień 2024 - 09:00

Tak poczekam jeszcze jak ktoś wywali meble kuchenne i można siedzieć do wiosny ...

Czekaj ,czekaj .... Właśnie mi  coś żona o zmianie piekarnika zaczyna mi  głowę suszyć :D :D

Użytkownik sero1975 edytował ten post 09 grudzień 2024 - 09:01

• PePe. lubi to

#8307 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1467 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 09 grudzień 2024 - 10:49

Jeszcze jakiś żyrandol przygarnę co by trochę jasności mieć na święta  ;)  

• Adam K. lubi to

#8308 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 525 postów

Napisano 09 grudzień 2024 - 16:03

PePe nie namawiam, ale w ZB szałas wędkarski murowany z grylem stoi. Myślę że dzięki uprzejmości szanownej małżonki kol. Sergiusza ten piekarnik jednak dostaniesz, to głupio tak by taki majątek (kanapa, piekarnik,żyrandol) bez zadaszenia zostawić.... Pz
  • PePe. lubi to

#8309 ONLINE   sero1975

sero1975

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1526 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Sergiusz

Napisano 09 grudzień 2024 - 16:12

PePe nie namawiam, ale w ZB szałas wędkarski murowany z grylem stoi. Myślę że dzięki uprzejmości szanownej małżonki kol. Sergiusza ten piekarnik jednak dostaniesz, to głupio tak by taki majątek (kanapa, piekarnik,żyrandol) bez zadaszenia zostawić.... Pz

Za zgodą małżonki dorzucę jeszcze płytę grzewczą i kilka szafek 😁

ps może jakiegoś sylwestra zrobimy ? ;)

Użytkownik sero1975 edytował ten post 09 grudzień 2024 - 16:13

• PePe. i mayou lubią to

#8310 OFFLINE   pezet

pezet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1427 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Piotr

Napisano 12 grudzień 2024 - 18:58

Wczorajsze

Załączone pliki

#8311 OFFLINE   Bolen30

Bolen30

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1530 postów

Napisano 12 grudzień 2024 - 21:03

Ale bardzo cieszą oczy takie zdjęcia.Pomimo że rybki niewielkie udało im się dotrwać do tego najpiękniejszego cyklu by koło się kręciło.
  • Darek_W lubi to

#8312 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 525 postów

Napisano 12 grudzień 2024 - 21:38

Dobra, też coś podrzuce.  Takie tam 85plus wieczorową porą. Dobrze kwadratowe i całkiem silne.  Multik z fluo 0.36 i morski patyk. Nie było miękkiej gry, i dobrze bo w podbieraku wypluł gume. Jedno branie, jedna ryba od bardzo dawna. Cieszy bo jakiś jednak przeżył pomór z września. pz

Załączone pliki

• Załączony plik  122024.jpg   39,88 KB   12 Ilość pobrań

#8313 OFFLINE   pezet

pezet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1427 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 12 grudzień 2024 - 23:16

Ale bardzo cieszą oczy takie zdjęcia.Pomimo że rybki niewielkie udało im się dotrwać do tego najpiękniejszego cyklu by koło się kręciło.

Niewielkie? Jak na nasze warunki - w jednym miejscu kilkanaście pstrągów 20-40 cm, to jakieś totalne Eldorado!

• strary i Darek_W lubią to

#8314 OFFLINE   Darek_W

Darek_W

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 660 postów
  • LokalizacjaJózefosław
  • Imię:Dariusz

Napisano 17 grudzień 2024 - 22:52

Mnie jest zwyczajnie miło jak widzę życie w wodzie  :) bida jest jak jedziesz nad rzekę a ona wygląda jakby płynął “ołów” zupełnie martwa. 

#8315 OFFLINE   pezet

pezet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1427 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 18 grudzień 2024 - 15:47

Dzisiaj specjalnie podjechałem popatrzeć - i dalej stadko stoi. Co ciekawe - nie rozpływają się do głębszych dołków i w spokojniejsze miejsca, tylko trzymają się tej wartkiej płycizny.

• Bartek_BB lubi to

#8316 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 525 postów

Napisano 23 grudzień 2024 - 14:46

Wszyscy chyba pierogi lepią, bo ze zdjęciami kiepsko......pz

• strary i Darek_W lubią to

#8317 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 525 postów

Napisano 25 grudzień 2024 - 19:58

Mam teorie że jak coś się w wigilię odp.... to potem będzie tak aż do następnej. Wczoraj urwałem się na chwilę nad Wisłę coby cały następny rok móc chodzić(tak to żonie tłumaczę)k. 2 małe kijanki na ohayo 4. Pomyślałem że wkońcu się jakieś przyplątał, bo od 10 września nie miałem kontaktu z wąsatymi dziadami u mnie we wsi. Dzisiaj kijanka była całkiem spora, bo morski patyk i zbetonowane curado przez 5 minut nie robiło na niej żadnego wrażenia. Spadła wkońcu w którymś tam nawrócie. Wczorajsze miały gumy w pusku, dzisiejsza chyba też bo linka wystawała dobre 2m przed tym gdzie napęd wodę mielił. Żrą w najlepsze co się da. Pz
  • strary, malinabar i PePe. lubią to

#8318 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 525 postów

Napisano 06 styczeń 2025 - 15:46

Wszystkiego Najlepszego w tym roku, coby ryby brały;) pz

Załączone pliki

#8319 OFFLINE   Tommy100

Tommy100

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 341 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 10 styczeń 2025 - 21:57

Dobrze ze mu glowy tym kqstem nie oderwales :)

Najlepszego w nowym roku !

Sluchajcie 16 stycznia w budynku Urzedu Miasta Krakowa o 14:00
Przy Placu Wszyatkich Świętych 3-4 w sali Jozefa Dietla 1 pietro odbedzie sie debata poselska na temat ostafnie zatrucia Wisly.

Kazdy wedkarz ktory chce tam przyjsc jezt mile widziany. Bedziemy walczyc z systemem

Załączone pliki

#8320 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 525 postów

Napisano 11 styczeń 2025 - 09:28

Kast wygląda przepotężne, ale to morska trociowka do 40gr 3.07m, to i dolnik długi. Na dobrego klenia w sam raz. A tak na prawdę to Mikołaj pod choinką nowy multik zostawił... to gdzieś testy trza robić bo to kombo potrafi pod 100m rzucić trociową blachą. Jak zabieram lżejsze patyki to przaz ostatnie 2tygodnie trochę stresu było łącznie z sumem 2m za dupe na avidzie do 21gr.
Na to spotkanie z....osłami to jakieś zapisy są czy można wejść z buta?pz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych