Widać że woda ożywa, białoryb kopał w dnie za żarciem i gdzieniegdzie coś oczkowało.
jak Ty to zaobserwowałeś że białoryb coś kopał w dnie ?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 10 marzec 2015 - 15:00
Widać że woda ożywa, białoryb kopał w dnie za żarciem i gdzieniegdzie coś oczkowało.
jak Ty to zaobserwowałeś że białoryb coś kopał w dnie ?
Napisano 10 marzec 2015 - 15:10
Widać było na płyciznach jak bąbelki się z wody unoszą a potem coraz więcej w tym samym obszarze a potem znowu kawałek dalej.
Wyglądało mi to na białoryb który szuka czegoś w dnie i przemieszcza się grupką
Napisano 10 marzec 2015 - 16:29
jak białoryb "kopie" to są charakterystyczne ścieżki bąbelków, zaobserwowałem podobne zjawisko na innej rzece w okolicach w odcinku przyujściowym i w 100% pewien stwierdzam, że to tylko oddychanie dna rzeczki, uwalniają się gazy bo zmieniła się temperatura wody i tempo rozkładu wszystkiego co zalega w dnie rzecznym.
Napisano 13 marzec 2015 - 17:13
Napisano 15 marzec 2015 - 11:10
Nie mogę się nadziwić, że nawet okonie tam nie skubią.
Miejscówka wygląda bardzo obiecująco, także drobnica chociaż powinna się pojawiać.
Był może ktoś nad Wisełką ostatnimi czasy?
Napisano 15 marzec 2015 - 12:40
Był. Na zero.
Napisano 15 marzec 2015 - 14:31
Napisano 16 marzec 2015 - 21:08
Bylem dzis na wisle woda bardzo brudna, widocznosc na 10cm, pare malych okonkow sie udalo zlowic, ale na 3 godziny machania to slaby wynik :/
Napisano 16 marzec 2015 - 21:11
Zapomnialem dodac ze bylem na odcinku od Grabia do Niepolomic, Jutro atakuje zeslawice, bylem na zeslawicach tydzien temu na prawym zbiorniku i udalo mi sie ladnego szczupaka zlowic na 67cm, a tam taki to duzy wyczyn, ogolnie coraz gorzej z rybkami w Krakowie :/
Napisano 16 marzec 2015 - 21:12
Na wiśle nie,ale na starorzeczu fajne wzdręgi biorą na muchę
starorzecze?? chodzi ci o podgorki tynieckie?
Napisano 16 marzec 2015 - 21:23
Brudna?
Napisano 16 marzec 2015 - 21:28
Wiesz z górach śnieg się topi...
Napisano 16 marzec 2015 - 22:18
Byłem nad wodą i była czysta, kryształ.
Napisano 16 marzec 2015 - 22:30
Nie,trochę powyżej stopnia Kościuszko.starorzecze?? chodzi ci o podgorki tynieckie?
Napisano 17 marzec 2015 - 11:43
Napisano 17 marzec 2015 - 14:59
Napisano 19 marzec 2015 - 09:08
Zapomnialem dodac ze bylem na odcinku od Grabia do Niepolomic, Jutro atakuje zeslawice, bylem na zeslawicach tydzien temu na prawym zbiorniku i udalo mi sie ladnego szczupaka zlowic na 67cm, a tam taki to duzy wyczyn, ogolnie coraz gorzej z rybkami w Krakowie :/
I jak wyniki na Zesławicach ? Ja się dzisiaj wybieram na kilka godzin po południu i zastanawiam się gdzie teraz przebywa tam ryba (jak łowiłem tam ostatnio to jeszcze nie było aż takiego zamulenia )
Napisano 19 marzec 2015 - 10:49
Koledzy z mojego doświadczenia na Zesławice proponuje jechać od 1 maja bo teraz większość drapieżników ma okres ochronny.
Ogólnie z drapieżnika są niedobitki sandacza,suma,szczupaka ale okoni jest jak na lekarstwo do tego 10cm rybki.
Jest jeszcze trochu jazia i to by było na tyle więc moim zdaniem szkoda czasu na czeasnie spiningiem tej wody - decyzja należy do Was - Pozdrawiam.
Użytkownik krakus edytował ten post 19 marzec 2015 - 10:50
Napisano 19 marzec 2015 - 11:55
No nie żeby był okres ochronny Zapewne to był przyłów i jeszcze tak koło miarki sie omsknął że te 67cm zostało naliczone błyskawicznie w czasie uwalniania ryby w wodzie.
Napisano 19 marzec 2015 - 13:10
Witam.Jestem tu od nie dawna a to jest mój pierwszy post. Łowie w Krakowie i w górę. Przeglądając strony internetowe a w szczególności youtube zauważyłem coś ciekawego, a mianowicie nawiązując do powyższego postu to teraz chyba wszyscy maja przyłowy, "chodząc na okonie z 7cm gumą " prawie nikt okoni nie łowi same przyłowy. Zauważyliście to?
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych