Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
971 odpowiedzi w tym temacie

#381 OFFLINE   rafalc

rafalc

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • Lokalizacjadolny slask
  • Imię:rafal

Napisano 21 październik 2014 - 10:14

Nastepnym razem proponuje przelaczyc echo na 2 okna tradycyjny i DSI ,niejednokrotnie wlasnie DSI pomoglo mi rozwiać wiele wątpliwości(może nie do końca ale na pewno pomaga w lepszej interpretacji obrazu)Co do do zalaczonych obrazow przez ciebie to ta "chmurka"pomiedzy dużymi lukami no na 99%male stadko drobnicy ale te 2 duże luki z racji ustawienia czulosci echa to mogą być również stada drobnicy tak jak to napisał kolega Kadet.Pozdrawiam,Rafal.

#382 OFFLINE   StCroix

StCroix

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 402 postów
  • LokalizacjaJastrzębie Zdrój
  • Imię:Irek
  • Nazwisko:Klag

Napisano 21 październik 2014 - 15:18

może nawet nie trzeba następnym razem? zapisujesz logi? odpal plik, włącz tradycyjne echo + DSI, prześledź obraz i być może poznasz odpowiedź na swoje pytanie.

pozdrawiam,

Irek

#383 OFFLINE   szemo

szemo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 88 postów

Napisano 23 październik 2014 - 18:23

witam

proszę o jakieś namiary na sklep w PL gdzie można uzyskać dobrą cene na elite-7 hdi / hds-7 gen2 touch

#384 OFFLINE   pio76

pio76

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 373 postów
  • LokalizacjaChełm
  • Imię:Piotr

Napisano 23 październik 2014 - 21:57

Duże łuki wygladają na stada drobnicy. Mały gruby łuk pomiedzy dwoma większymi  na 1 i 3 fot. to zapewne  wieksza ryba. Spróbuj zmniejszyć czułość.

A tak mniej więcej na ile ustawić czułość, bo było na jakieś ok. 60%...

#385 OFFLINE   Swirus

Swirus

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów
  • Imię:Sebastian

Napisano 01 listopad 2014 - 11:29

Witam. Mam pytanie. Kupiłem echosonde Lowrance elite 4 HDI z gps. Wszędzie jest napisane , że posiada język polski, a u mnie nie ma. Moja posiada tylko 14 języków, a nie 30. Czy trzeba jakoś wgrać, czy zainstalować coś.

• Sandre lubi to

#386 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów
  • Lokalizacjazachodniopomorskie

Napisano 01 listopad 2014 - 17:19

Witamy nowego kolegę na forum. Temat wielokrotnie poruszany, wystarczy umiejętnie korzystać z wyszukiwarki  ;)

• mifek lubi to

#387 OFFLINE   mariuszwf

mariuszwf

Zaawansowany

• Forumowicz+ bez giełdy
  • PipPipPip
  • 817 postów
  • Lokalizacjapodlaskie
  • Imię:Mariusz

Napisano 01 listopad 2014 - 18:54

Witamy :D  kolegę na forum, witamy :D

Użytkownik mariuszwf edytował ten post 01 listopad 2014 - 18:54

#388 OFFLINE   bigbite

bigbite

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 146 postów

Napisano 11 listopad 2014 - 04:50

Pytanie do znawcow tematu.
Ktory z sonarow posiada funkcje robienia mapy?wiem ze low/humm ,ale czy trzeba az wydac 2000$? czy sa jakies tansze odpowiedniki?

#389 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów
  • Lokalizacjazachodniopomorskie

Napisano 11 listopad 2014 - 09:44

Pytanie do znawcow tematu.
Ktory z sonarow posiada funkcje robienia mapy?wiem ze low/humm ,ale czy trzeba az wydac 2000$? czy sa jakies tansze odpowiedniki?

To nie sonar wykonuje mapę tylko niezależne oprogramowanie które ma możliwość wykorzystania logów zapisanych przez sonar. Szukaj echa które ma możliwość zapisu logu sonaru. Wystarczy 2500-3000 pln.

#390 OFFLINE   SzymonK

SzymonK

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 261 postów
  • LokalizacjaTomaszów Maz.
  • Imię:Szymon

Napisano 11 listopad 2014 - 12:25

Zapis logów i możliwość zrobienia mapy jest już w urządzeniach w cenie poniżej 1500 pln, np. Mark 4 HDI.

#391 OFFLINE   bigbite

bigbite

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 146 postów

Napisano 11 listopad 2014 - 18:17

Dzieki.moze polecili byscie cos dobrego i sprawdzonego,wiem ze przerzuciliscie kupe dobrego sprzetu wiec wasze rady beda dla mnie bardzo cenne.Dzieki

#392 OFFLINE   chrusteks

chrusteks

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 7 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 17 listopad 2014 - 15:29

Panowie,, ja z checia podłączył bym się pod prośbę bigbite, ponieważ na biegu muszę wybrać sprzęt z USA, myślałem o HDS-7 Gen Touch. Jak się okazało ma blokadę. Reraz zastanawiam się nad. Lowrance Elite-7 HDI cena dobra w porównaniu do PL. Po przewertowaniu 20 strony wychodzi ze tylko obsługa po angielsku reszta powinna działać? Czy może polecicie coś innego? Nawet z innej firmy? Z góry dzięki.

http://www.ebay.com/...=item2a43e9b8f5

#393 OFFLINE   rafalc

rafalc

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • Lokalizacjadolny slask

Napisano 17 listopad 2014 - 20:21

Zapis logów i możliwość zrobienia mapy jest już w urządzeniach w cenie poniżej 1500 pln, np. Mark 4 HDI.

Osobiście używam Elite 7 HDI która zapisuje na karte logi w postaci SL2 z których póżniej bez problemu można zrobić fajne mapki np.w dr.depth albo Reffmasterze. Dlatego ja poleciłbym Elite 4 HDI(jeśli chodzi o półke cenową poniżej 1500 pln)co do pozostałych urządzeń to może inni koledzy się wypowiedzą ,ja niestety nie miałem jeszcze możliwości pobawienia się na innym sprzęcie mającym możliwość zapisu logów.

#394 OFFLINE   rafalc

rafalc

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • Lokalizacjadolny slask

Napisano 17 listopad 2014 - 20:32

Panowie,, ja z checia podłączył bym się pod prośbę bigbite, ponieważ na biegu muszę wybrać sprzęt z USA, myślałem o HDS-7 Gen Touch. Jak się okazało ma blokadę. Reraz zastanawiam się nad. Lowrance Elite-7 HDI cena dobra w porównaniu do PL. Po przewertowaniu 20 strony wychodzi ze tylko obsługa po angielsku reszta powinna działać? Czy może polecicie coś innego? Nawet z innej firmy? Z góry dzięki.

http://www.ebay.com/...=item2a43e9b8f5

Jesli chodzi o problem z angielskim menu to z tego co czytałem to sa fachowcy co wgrywają pl menu do elitki 7 za 300 zeta,a instrukcje pl zeskanowana mogę ci przeslac na priv jak cos.Pozdrawiam,Rafal

#395 OFFLINE   bigbite

bigbite

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 146 postów

Napisano 18 listopad 2014 - 01:30

Dzieki Rafalc chyba postawie na elitke tak jak ty,posiadam mark 5 i stwierdzilem ze nadszedl czas na zmiany

#396 OFFLINE   chrusteks

chrusteks

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 7 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 18 listopad 2014 - 08:36

dzieki Rafalc ja także kupie elitke 7 a masz kontakt może do osob, które wgrywaja menu pl?

#397 OFFLINE   rafalc

rafalc

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • Lokalizacjadolny slask

Napisano 24 listopad 2014 - 16:18

Postaram sie cos dowiedzieć,jezeli namiary będą aktualne dam znac na priv

#398 OFFLINE   Tu nie ma ryb.

Tu nie ma ryb.

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1200 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Łukasz

Napisano 25 listopad 2014 - 17:23

tez sie sklaniam ku 7 HDI , i z chęcią bym przygarnął kontakt do , Panów fachowców od softu

#399 OFFLINE   urasenty

urasenty

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 767 postów
  • LokalizacjaGrodzisk Mazowiecki
  • Imię:Daniel

Napisano 25 listopad 2014 - 17:40

http://www.parker.com.pl/produkty/71Wiem że Panowie z Parkera wgrywają menu PL ,ale słyszałem że koszty wysokie ( 1000zł).  :unsure:

#400 OFFLINE   maras5

maras5

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 126 postów

Napisano 25 listopad 2014 - 20:44

1000 zł za parę minut pracy? Chyba ich pogięło. A później się dziwią że u nas takie piractwo. Przecież jakby kosztowało to 200-300 zł to każdy robiłby to w autoryzowanym serwisie i na pewno pracy im by nie zabrakło. Ale cóż chcą przez to ukarać tych co u nich nie kupili, dziecinada.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych