@ Del Toro, Tomek chce dłubać, a ja traktuję to jako ewentualność. Chociaż jak blizej poznam blank przy muchowaniu, to może się okazać że zakupie wersję #6 do przeróbki. Nie wiem, czy to moje zwidy ,czy wszyscy tak mają, są takie kije co "kleją" się do ręki, niezależnie od klasy i ceny. Jakaś chemia między wędkarzem a wędziskiem. Mam takie tanie mikado, potem przemacalem masę różnych kijków i niewiele mnie urzekło. Szukając muchówki znowu miałem tego trochę w rękach. I najtanszy grandis leży mi najlepiej.
@Alek_Art , ten Monolith XT w porownaniu z grandisem to makaron, mocno rozgotowany. Serio.
@rybak109, uwierz mi że rozróżniam lakier od gołego blanku. Już skrobałem i zbroiłem jeden kij. Czyste blanki też miałem w rękach. Na grandis widać strukturę blanku, i w dotyku też czuć że to nie lakier. Brzydki jest, aż piękny - ja przynajmniej uważam że goły blank lepiej wygląda. Tak samo jak wolę kombinerki z dobrej stali niż syf pokryty niklem albo lakierem. Albo damast od ikeowskiej nierdzewki.