Jezioro Słup Dolnośląskie
#41 Guest_Jarek K._*
Napisano 14 czerwiec 2015 - 08:24
- Guzu lubi to
#42 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2015 - 11:18
- Karol Krause i Kaflo lubią to
#43 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2015 - 21:32
- Darecki, Kamil Z. i Karol Krause lubią to
#44 OFFLINE
Napisano 15 czerwiec 2015 - 18:29
Jestem zdania, że zbiornik jest na najlepszej drodze do...upadku, a konkretnie zwykłej, posplitej, polskiej pustyni. Nawet nazwa SŁUP daje się rozwinąć, jako Super Łowisko Upadnie Prędko....
http://zahaczeni.net...upadnie-predko/
- Komar, Karol Krause, kowalek87 i 2 innych osób lubią to
#45 OFFLINE
Napisano 15 czerwiec 2015 - 19:22
Nie wiem czy to zasługa pogody, naszych umiejętności czy miejsc gdzie rzucaliśmy kotwice, ale nie działo się kompletnie nic. Fakt, lampa była straszna, fala spora i niskie ciśnienie, a żerujące okonie zobaczyliśmy na 50 cm głębokości. Woda się gotowała, ale płynęliśmy już do brzegu. Ciekawe, że pływając po 1/2 zbiornika, no może trochę więcej, sonda pokazała dosłownie jedno miejsce gdzie było twarde, kamieniste dno. Reszta to muł? Na kamieniach oczywiście mniej drobnicy i trochę więcej pojedynczych punktów, ale brań zero...
Użytkownik count_martin3z edytował ten post 15 czerwiec 2015 - 19:23
#46 OFFLINE
Napisano 16 czerwiec 2015 - 08:54
Łowisko na pewno łatwo nie będzie miało...i też jestem zdania, że upadnie. Zostaną mała populacja sandacza która będzie zawsze ,ale zbiornik z pewnością nie rozwinie swoich możliwości. Niestety mentalność ludzi się nie zmienia.... co prawda pojawiają się zwolennicy C&R, jednak wciąż mięsiarzy jest zbyt dużo. Nie chodzi tu o całkowity zakaz zabierania ryb ale o umiar... wtedy ryby by były i cieszyły swoją aktywnością. Sam jestem z Dolnego Śląska do zbiornika mam o wiele bliżej niż do częściej odwiedzanych miejscówek, ale jakoś po nagonce jaka panowała przed otworzeniem całkowicie zrezygnowałem z wyprawy na niego... Ludzie wyobrażali sobie nie wiadomo co i dalej tak myślą. Będą polować na okazy a wykoszą najbardziej liczny przedział ryb 50-65 cm.
Kamil. Z całkowicie trafiłeś w sedno tematu..
- Kamil Z. i Komar lubią to
#47 OFFLINE
Napisano 16 czerwiec 2015 - 09:35
#48 OFFLINE
Napisano 17 lipiec 2015 - 14:56
- wildriver lubi to
#49 OFFLINE
Napisano 17 lipiec 2015 - 16:28
#50 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2015 - 20:18
No niestety ale udostępnienie zbiornika dla wszelakich łódek, pontonów to chyba najgorszy pomysł PZW tego roku. I szkoda,że niektórzy ludzie jeszcze mają tok myślenia systemu PRL przecież rybke moża kupić już w sklepie. Przykład z jednego koła mojego miasta http://www.pzw.org.p.../okazy_z_bialej"gdzie Pan wędkarz ponoć rybek nie je ale głowe zasuszy"
#51 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2015 - 10:35
No niestety ale udostępnienie zbiornika dla wszelakich łódek, pontonów to chyba najgorszy pomysł PZW tego roku. I szkoda,że niektórzy ludzie jeszcze mają tok myślenia systemu PRL przecież rybke moża kupić już w sklepie. Przykład z jednego koła mojego miasta http://www.pzw.org.p.../okazy_z_bialej"gdzie Pan wędkarz ponoć rybek nie je ale głowe zasuszy"
typowe w naszym mieście.... na Słupie teraz na szczęście nie bierze, lub bierze sporadycznie - z tego co słuchy idą to kolejna fala łódek wyruszy we Wrześniu i podejrzewam że będzie to samo co na początku czerwca.
#52 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2015 - 19:46
Słup zawsze był trudna woda. Lowie tam kilkanaście lat i trzeba dobrze znać ta wodę żeby połapać to raz i dwa wszczelic się w dzien. Słup nie jest płaski jak stół jak ktoś tam wyżej pisał. .. jest sporo gorek dołow . Stare koryto . Zwirownia. W tym roku drapieżnik faktycznie słabo żeruje. W tamtym sezonie było eldorado. Z moich obesrwacji/doświadczeń jest tak, ze co 2-3 sezon jest naprawdę fajnie. Jestem. Z dwa razy w tygodniu na wodzie . Póki co gryza ładne płocie i Leszczyki. Okon się zbunkrowal same maluchy podgryzaja jak żerują ( do 27cm ) a są tam naprawdę piękne garby do 50+ . Moim zdaniem dobrze ze pozwolili pływać. Ta woda jest tak himeryczna ze juz ostudzila zapał ludzi. 1 czerwca było ponad 70 lodzi dzies pływa kilka. I to nie jest moim zdaniem efektem "pustyni " a charakterem łowiska.
#53 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2015 - 06:29
#54 OFFLINE
Napisano 07 wrzesień 2015 - 12:18
#55 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2015 - 16:09
#56 OFFLINE
Napisano 05 październik 2015 - 21:50
Byłem w niedziele z rana czyli 04-10-2015 i powiem, że jeszcze nigdy tak niskiej wody na słupie nie widziałem głebiej było tylko od strony sadów bliżej tamy ale i tak porażka nic nie gryzło nawet biała ryba oczywiście było jeszcze z 10 łódek ale też nic nie targali.
#57 OFFLINE
Napisano 06 październik 2015 - 16:59
Ja w sobotę byłem też lipa przeklęty słup wody masakrycznie mało . Jednak wszędzie jest malo. Ostatnio plywalem po takiej kałuży Jaskowice k. Legnicy niespełna 40ha a 1 m brakuje wody
#58 OFFLINE
Napisano 12 październik 2015 - 16:17
Słup dalej niski ale za to na koparce w rokitkach sandaczyki i okonie gryzą
#59 OFFLINE
Napisano 12 październik 2015 - 18:20
No takiego stanu nie pamiętam kiedy był ostatnio. Armagedon 2m słupa wody brakuje. Bylem wczoraj z wieczora ale lipa sandacze się obrazily na mnie . Za to ładnie pizdzilo
#60 OFFLINE
Napisano 13 październik 2015 - 09:30
Słup dalej niski ale za to na koparce w rokitkach sandaczyki i okonie gryzą
no własnie sandaczyki a nie sandacze - rzadko kiedy się zdarza coś ponad 50 cm
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych