Nie zmienia to faktu że wyraziłem chęć zakupu lup inaczej interpretując kupiłem te woblery .Taka sytuacja nie powinna mieć miejsca . Kupujących było dwóch sprzedający powinien wyjaśnić zaistniałą sytuację i przynajmniej poinformować ze temat jest nieaktualny .
Hmm. Jak sam zauważyłeś, sprzedający.
Jednocześnie dokonałeś sporej nadinterpretacji sformułowania "zakupiłem". Od kogo? Ile zaliczkowałeś/zapłaciłeś i komu? Na jakie konto?
Tylko co do tego ma portal, zapoznaj się proszę dokładnie z regulaminem giełdy.
No właśnie.
Co do tego ma portal ? Przynajmniej tyle że to się tutaj dzieje a porządek powinien być . Jeżeli chodzi o regulamin to złamany został pkt 9 więc proszę się samemu zapoznać z regulaminem .
Zobaczmy więc, o czym mówi pkt 9:
" Po zakończonej transakcji osoba ogłaszająca jest zobowiązana dopisać nowy post informujący że ogłoszenie nie jest już aktualne wpisując np. SPRZEDANE, NIEAKTUALNE (i) zgłosić fakt nieaktualności ogłoszenia moderatorowi, który niezwłocznie usuwa nieaktualne ogłoszenie."
Jak wyjaśniałem w pierwszym poście, jeśli ogłoszenia nie ma, to zaistniało jedno z trzech zdarzeń:
1. Minął termin ważności ogłoszenia i automatycznie ogłoszenie zostało usunięte;
2. Sprzedający zgłosił moderatorowi fakt nieaktualności ogłoszenia. Sprzedał, rozmyślił się, czy chce wystawić na portalu aukcyjnym - nieważne. Po zgłoszeniu ogłoszenie jest bez wnikania w przyczynę usuwane.
3. Ogłoszenie narusza Regulamin. W takim przypadku ogłoszenie jest usuwane, a jego autor dyscyplinowany.
Którakolwiek z powyższych trzech przyczyn "zniknięcia" ogłoszenia miała miejsce, nie jest ważne, ważne jest natomiast, że żadna z nich nie narusza punktu 9, ani też jakiegokolwiek innego punktu regulaminu giełdy.
Zanim kolejny raz zarzucisz redakcji portalu, że nie potrafimy utrzymać porządku i dopuszczamy do łamania regulaminu, przypominam Regulamin jerkbait.pl:
"5. Przestrzegaj regulaminów obowiązujących na forum oraz zaleceń administratora lub moderatorów. Pamiętaj, że ostateczne interpretacje należą do nich. Wypowiedzi naruszające zasady mogą być usuwane a uporczywe naruszanie zasad obowiązujących na jerkbait.pl może oznaczać usunięcie z grona Użytkowników."