Rybki skubią Twórcy dłubią
W następnej kolejności - karasie FDR-ki 9,5 cm 19 gramowe z nutką melodii, (grzechotka)
Przygotowane do malowania.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 28 marzec 2016 - 16:22
Rybki skubią Twórcy dłubią
W następnej kolejności - karasie FDR-ki 9,5 cm 19 gramowe z nutką melodii, (grzechotka)
Przygotowane do malowania.
Napisano 02 kwiecień 2016 - 20:15
Jurku, muszka oczywiście łowi
Napisano 02 kwiecień 2016 - 20:33
Jurku, muszka oczywiście łowi
To jest największe podziękowanie dla każdego Twórcy
No cóż mogę powiedzieć. Jesteś mistrzem w podawaniu "robali". Muchy zaczynają fruwać
Pozdrawiam
Napisano 02 kwiecień 2016 - 20:42
No tak. Koledzy łowią a ja zawsze muszę coś jeszcze dłubać. Słoneczko zaczyna pięknie grzać, czas wyruszyć na klenie.
Jak widzicie powyżej - biorą
Wrzucę fotkę skończonych karasi złocistych i przygotowuję spina na jutro do pogoni za klenikami.
Użytkownik Harjer edytował ten post 02 kwiecień 2016 - 20:42
Napisano 09 kwiecień 2016 - 19:00
To co rozpoczęte należy skończyć
Wahadełko do mojego pudełeczka na maj Troszkę inaczej
Napisano 09 kwiecień 2016 - 21:12
Jurku, świetny pomysł, zapytam tylko: -jaka długość?. Z czego to raczej się domyślam . Kiedyś miałem zamysł zrobienia mikro spoona drewnianego, ale takiego, który utrzyma się na powierzchni i będzie smużył taflę wody. Niestety po kilku nieudanych próbach odszedłem od tematu a może to był błąd, kto wie
Napisano 10 kwiecień 2016 - 11:21
Jurku, świetny pomysł, zapytam tylko: -jaka długość?. Z czego to raczej się domyślam . Kiedyś miałem zamysł zrobienia mikro spoona drewnianego, ale takiego, który utrzyma się na powierzchni i będzie smużył taflę wody. Niestety po kilku nieudanych próbach odszedłem od tematu a może to był błąd, kto wie
Irku. Robal ma 9,5 cm i wagę 17 g bez kotwicy, założę z jasnym chwościkiem, będzie ciekawiej Wahadełko zrobione z drewna.
O zrobieniu spoona myślę Irku już od dawna, ale sam wiesz, że zawsze jest coś innego, zapomina się, lub po prostu nie chce się.
Wiesz, że nie należy poddawać się w próbach. Musisz zawziąć się i dalej ponowić próby, ale nie powielając poprzednich błędów.
W tym wahadełku muszę poprawić dociążenie, przynęta ma za bardzo delikatną akcję. To tylko kwestia wyprofilowania ołowiu, doklejenia na żywicę i pryśnięcia aero. Zabawa zabierająca czas
Użytkownik Harjer edytował ten post 10 kwiecień 2016 - 11:22
Napisano 11 kwiecień 2016 - 20:58
Bywa tak, że motorem do dalszego działania i motywacją do pracy - dłubania, jesteście Wy Koledzy.
Tak jest i w tym przypadku. Padły pytania dot. muszki, którymi @TOMI803 rozsmakował klenie na pięknych wodach w jego rejonie
Czy można zrobić taką XXL, cięższą ? Można
Trzeba było skończyć leniuchowanie i zabrać się do pracy. Zacząłem struganie małej serii, ale skupiłem się na wykonaniu w całości do prezentacji jednej sztuki.
Jedna z kilkunastu sztuk ożywa pozostałe dojrzewają
Mucha XXL 4 cm pływająca - powierzchniowa, waga 2,5 g ( na granicy utrzymywania się na powierzchni).
Niebawem zaprezentuję film o tym jak powstawała, a że sporo jest materiału nagrań to będą dwie lub trzy części
Napisano 11 kwiecień 2016 - 23:09
O to chodziło Luxik
Napisano 12 kwiecień 2016 - 13:30
Super muszysko Masz cierpliwość do tych robali Graty.
Napisano 12 kwiecień 2016 - 19:12
Super muszysko Masz cierpliwość do tych robali Graty.
Uwielbiam robale !
Na tej fotce wygląda ładniej. Ma już dwie warstwy lakieru.
Użytkownik Harjer edytował ten post 12 kwiecień 2016 - 19:40
Napisano 12 kwiecień 2016 - 20:49
Hehehe mucha że hej. Świetna robota
Napisano 14 kwiecień 2016 - 17:45
Jak obiecuję, tak jest. Są dwie części filmu Mucha XXL-Elka. Jak ja to robię ?
By nie powtarzać się i zaśmiecać serwera, zainteresowanych zapraszam do ich obejrzenia
tutaj: http://jerkbait.pl/t...-7#entry1884593
Pozdrawiam
Napisano 17 kwiecień 2016 - 19:05
Moja pasja. Owady
Napisano 22 kwiecień 2016 - 16:42
Sprawka muchy
Napisano 22 kwiecień 2016 - 21:15
O rany ! Tomek. Jak się cieszę
U nas był podwyższony stan wód i nieczysta woda, więc XXL-Elki nie mogłem sprawdzać w tych warunkach.
Gdy wypuściłem ją do Ciebie, musiałem dokładnie po próbach na tych zmąconych wodach myć ją spirytusem.
A może to dlatego, że się upiła ? ona walnęła w niego
Wielka radość. Dziękuję za śliczne zdjęcie.
Chylę czoła mistrzu
Napisano 23 kwiecień 2016 - 20:06
Mucha temu winna ...
Napisano 24 kwiecień 2016 - 19:44
Tomku.
10 - na ! za znakomite zdjęcie i ukazanie przynęty. w paszczy klenia. Wow ! ale ją zassał Klenia ?, śliczna klucha ! Kurcze, jak ładnie ma uzłocone skrzela
Teraz to już na 200% mam pewność, że muszą być muszki XXL.
Czy ktoś zaprzeczy temu, że Tomka nazywam Mistrzem ?. Ja tego nie potrafię
Ps. Tomku, wiesz, że to miód na moje serce
Dzięki
Napisano 25 kwiecień 2016 - 05:35
No, to już jest konkretny kleniozaur Nie dość, że duży, to jeszcze pięknie wybarwiony.
Gratuluję Łowcy i Twórcy.
Napisano 25 kwiecień 2016 - 07:41
Dziękuję za miłe słowa Kleń faktycznie piękny i ciężki grubasek, ale największą zasługę przy jego połowie miała muszka i moje szczęście które czasem mi sprzyja w niewiarygodny sposób
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych