#41 OFFLINE
Napisano 08 luty 2014 - 22:02
#42 ONLINE
Napisano 08 luty 2014 - 22:08
Można coś wiecej?
Jaka wada, jak długa przerwa w normalnym funkcjonowaniu (praca), cena itd.
Krótkowidz. -2,5 i -3,25. Wada stabilna. Wiek koło 40-tki . Cena - nie pamiętam. Z Groupona brałem. Z 3000,00 PLN za całość poszło. Nie wiem czy bym sie zdecydował , gdyby nie ta oferta. Przymierzałem się juz kilka lat.
Magia kliknięcia....
Robiłem w listopadzie . Przerwa około tygodnia.
#43 OFFLINE
Napisano 08 luty 2014 - 22:25
#44 ONLINE
Napisano 08 luty 2014 - 22:32
Faktycznie, nie za dużo ale troche jej potrzeba. Ale warto było. Są pewne problemy, ale sumując wszystko warto.
#45 OFFLINE
Napisano 08 luty 2014 - 23:29
#46 OFFLINE
Napisano 29 październik 2020 - 18:40
Przeglądałem dzisiaj ofertę firmy Cocoon,
Jeżeli mogę prosić opinie forumowiczów w kwestii trwałość, jakość, użytkowanie np.parowanie gdy założone są na okulary korekcyjne?
Pozdrawiam
- BOB lubi to
#47 ONLINE
Napisano 29 październik 2020 - 20:19
Mam już kilka sezonów. Trwałe i dobra jakość polaryzacji. Trzeba dobrze dobrać model uwzględniając kształt i wielkość noszonych okularów wtedy są bardzo wygodne. Co prawda z powodu, że muszą się w nich zmieścić zwykłe okulary, są dość duże, ale mi to nie przeszkadza bo na siebie nie patrzę
- SID lubi to
#48 OFFLINE
Napisano 29 październik 2020 - 20:41
Mam już kilka sezonów. Trwałe i dobra jakość polaryzacji. Trzeba dobrze dobrać model uwzględniając kształt i wielkość noszonych okularów wtedy są bardzo wygodne. Co prawda z powodu, że muszą się w nich zmieścić zwykłe okulary, są dość duże, ale mi to nie przeszkadza bo na siebie nie patrzę
Robert, a co w kwestii parowania?
#49 ONLINE
Napisano 29 październik 2020 - 20:51
Nie zauważyłem takiego zjawiska. Może, gdyby w czasie mrozu zakładać ciepłe nakładki na zmarznięte okulary?
- SID lubi to
#50 OFFLINE
Napisano 29 październik 2020 - 21:15
#51 ONLINE
Napisano 29 październik 2020 - 22:53
- SID lubi to
#52 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2020 - 21:44
korzystam z tych okularów (firmy Cocoon) - innych na rynku nie znalazłem wiec nie mam porównania ale zasadniczo są ok, nie parują, kilka lat wytrzymują (to moja druga para). Niby można w nich wymieniać szkiełka ale w Polsce nie znalazłem sposobu na ich wymianę - kupiłem drugie okulary.
- SID lubi to
#53 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2020 - 22:05
Przeglądałem dzisiaj ofertę firmy Cocoon,
Jeżeli mogę prosić opinie forumowiczów w kwestii trwałość, jakość, użytkowanie np.parowanie gdy założone są na okulary korekcyjne?
Pozdrawiam
Może warto rozważyć normalne okulary korekcyjne z polaryzacją? Ja mam dwie pary, jedną z salonu Vision i drugą od Kol. Wiktora Leduchowskiego (Dom Wzroku). Naprawdę warto!
- SID lubi to
#54 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2020 - 09:33
Ja używałem takich dwa sezony: https://tiny.pl/7kvjl Mankamentem jest to, że nie na każde okulary założysz. Na moje pasowały dobrze, nie zsuwały się z nosa. A no i wyglądasz jak narciarz alpejski na rybach
Teraz stosuje SOLANO CLIP ON i to jest rozwiązanie perfekcyjne. Na co dzień masz normalne, modne oprawy ze szkłami korekcyjnymi i do tego nakładki które wyglądają super i maja dobrą polaryzację.
- SID lubi to
#55 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2020 - 09:42
Może warto rozważyć normalne okulary korekcyjne z polaryzacją? Ja mam dwie pary, jedną z salonu Vision i drugą od Kol. Wiktora Leduchowskiego (Dom Wzroku). Naprawdę warto!
Dziękuję za sugestię, lecz mnie źle się jeździ samochodem w nocy w okularach innych niż zwykłe korekcyjne.
Ja używałem takich dwa sezony: https://tiny.pl/7kvjl Mankamentem jest to, że nie na każde okulary założysz. Na moje pasowały dobrze, nie zsuwały się z nosa. A no i wyglądasz jak narciarz alpejski na rybach
Teraz stosuje SOLANO CLIP ON i to jest rozwiązanie perfekcyjne. Na co dzień masz normalne, modne oprawy ze szkłami korekcyjnymi i do tego nakładki które wyglądają super i maja dobrą polaryzację.
Faktycznie ciekawa alternatywa plus obecnie bardzo przystępne ceny.
Dziękuję
#56 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2020 - 13:06
Dziękuję za sugestię, lecz mnie źle się jeździ samochodem w nocy w okularach innych niż zwykłe korekcyjne.
No ja w nocy też jeżdżę w zwykłych okularach. Więc nie do końca rozumiem w czym problem.
#57 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2020 - 13:18
No ja w nocy też jeżdżę w zwykłych okularach. Więc nie do końca rozumiem w czym problem.
W tym, że szukam raczej nakładek na szkła.
#58 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2020 - 18:01
W tym, że szukam raczej nakładek na szkła.
Przez kilka lat męczyłem się z różnymi nakładkami. Bezsensu.
#59 OFFLINE
Napisano 10 luty 2021 - 20:48
#60 OFFLINE
Napisano 10 luty 2021 - 20:58
https://a.aliexpress.com/_uG7Vm7
i są super.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: okulary
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Okulary LeechNapisany przez adasio , 22 lis 2018 okulary |
|
|