Rozcieńczaj bez zastanowienia ciekawie powychodziły woblery
Woblery Gutka czyli HM.G.J.
#41 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2013 - 20:15
#42 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2013 - 20:38
Ta pończocha bardzo mi się podoba . Pewnie skorzystam z twojego pomysłu .
#43 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2013 - 20:56
jak dajesz szpachle do drewna to zwłaszcza przy przednim oczku daj sporo np distalu potem po wyschnięciu nasącz cyjanoakrylem drewno i okolice przedniego oczka oszlifuj i dopiero szpachluj szpachlówka do drewna jest krucha i często bardzo często pęka przy przeginaniu oczka w prawo bądź lewo za to jest lekka i niezmienia pracy woblerów
Użytkownik Tomala edytował ten post 22 kwiecień 2013 - 20:57
- gutekjelonki lubi to
#44 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2013 - 20:57
Spoko z tym że to do końca nie jest pończocha . Jest to a raczej był, worek z siateczki takiej trochę sztywnej a naklejałem go na woba kropelką zaczynając od grzbietu. Trzeba tylko uważać by siateczka dobrze dolegała do korpusu Pozdrawiam
#45 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2013 - 21:55
Robactwo się zalęgło nowe.
Załączone pliki
#46 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2013 - 17:16
Mały progres u robaków i teścik pływalności.
Załączone pliki
#47 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2013 - 18:15
Świetne to robactwo. Czekam na końcowy efekt
#48 OFFLINE
Napisano 08 maj 2013 - 10:23
Nowy projekt i mój mobilny warsztat Na swój kąt sobie nie mogę pozwolić, więc taka skrzyneczka jest dla mnie bardzo wygodna do dłubania mobilnego . Proxxon, farby, folia alu itp. mają miejsce gdzieś w pawlaczu
Załączone pliki
#49 OFFLINE
Napisano 13 maj 2013 - 20:06
Nie wytrzymałem i musiałem jednego cukierka pomalować Niestety wszystko lakierami do paznokci włącznie z bezbarwnym ale to wersja robala przeznaczonego na szybkie testy.
Praca
dodam że bardzo szybkie ściąganie nie powoduje zmiany toru pracy i woblerek ładnie trzyma się pod powierzchnią. W piątek testy bojowe
Załączone pliki
- krzyko lubi to
#50 OFFLINE
Napisano 20 maj 2013 - 18:26
Mam spraye fluo crafts i jeszcze mi się nie przydarzyło żeby coś spłynęło po zanurzeniu w domaluxie stąd też polecałem aczkolwiek jak ktoś ma do niego obiekcje to warto wziąć to pod uwagę.
fluo craftsa są akrylowe a metaliczne już nie ...
Fajny efekt daje ta naklejona siatka
#51 OFFLINE
Napisano 25 maj 2013 - 18:44
Dawno nie zaglądałem ale łowić też trzeba przecież . Jakieś małe stadka robię obecnie i będę kombinował ze wzorami łuski pod folię. Dzisiaj na szybko zrobiłem jeden wzorek i kupiłem jakiś zestaw 13 częściowy za 7zł z marketu... zobaczymy ile to warte
Załączone pliki
#52 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2013 - 21:55
Długo to trwało, długo...
Ale w końcu są... pierwsze woblery w 100% ukończone i nie amatorsko
Jeden to okonek 3 cm wersja tonąca a drugi to trzy centymetrowa pszczółka która także tonie ale dosyć wolno... myślę że w nurcie z kijem w górze będzie ładnie smużyć :cwaniak:
Tak pracuje okonek ---->
A tak pszczółka ---->
Na warsztacie jeszcze zostały 2 boleniówki które ujrzą światło j.pl na dniach oraz kolejna dawka robactwa która się będzie wolno ale starannie malować
Załączone pliki
#53 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2013 - 13:46
I 2 bolenióweczki gotowe na testy jedna jest malowana a druga oklejana alu i pomalowana. To z zielonym grzbietem ma około 13 gram a to drugie koło 15. W tym malowanym niestety musiałem lakierować razem ze sterem bo go wcześniej wkleiłem ale praca nadal jest zadowalająca.
Załączone pliki
#54 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2013 - 21:44
Pierwsze rybki na swojaki cieszą BARDZO rapka chciała uderzyć podczas sprawdzania pracy pod moimi nogami ale mnie zobaczyła i nura do tyłu. To ja też nura 2 kroki wstecz na pozycję klęczącą i w 3 rzucie siadła. Klenio złapany przez kolegę
Rapkę to usunąłem nie spełnia forumowego wymiaru.
Załączone pliki
Użytkownik milupa edytował ten post 28 czerwiec 2013 - 22:00
#55 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2013 - 22:20
Bardzo fajne boleniowe , super
#56 OFFLINE
Napisano 27 lipiec 2013 - 17:57
Pierwsze zabawy z pactrami i powstała partyjka która pójdzie pod młotek. Jeszcze tylko lakier, stery i testy. Wszystkie powinny być pływające ale to się jeszcze zobaczy jak lakier dojdzie i kotwiczka.
I niech ktoś w końcu coś napisze w tym moim marnym wątku, bo nie wiem czy mam robić woblery czy ozdoby na choinkę
Załączone pliki
#57 OFFLINE
Napisano 27 lipiec 2013 - 20:10
Zdecydowanie zostań przy woblerach całkiem smakowicie się prezentują, klenie już sie oblizują ;D
#58 OFFLINE
Napisano 20 sierpień 2013 - 11:08
Jeszcze tylko stery i stadko będzie gotowe. Szkoda, że mam mało czasu na dłubanie :/
Załączone pliki
#59 OFFLINE
Napisano 20 sierpień 2013 - 12:21
#60 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 08:49
Praca biedroń Ki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych