Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Rzeka Wkra

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
642 odpowiedzi w tym temacie

#561 OFFLINE   Damian98

Damian98

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 90 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Damian

Napisano 12 czerwiec 2022 - 21:23

Witam czy ktoś był na dniach jakaś aktywna ryba bo cisza w wątku a chciałbym się wybrać z muchą,a kawałek jest

#562 OFFLINE   daniel.gajkowski

daniel.gajkowski

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 40 postów

Napisano 27 czerwiec 2022 - 20:36

Byłem w sobotę między 5 a 11 w Jońcu. Łowiłem na stałych miejscówkach. Wyjechało na czarnego piankowca kilka kleni po 30 cm, zbierają już, ale bardzo nieśmiało. Widziałem kilka ataków grubych boleni. Rdestnicy wciąż mało, woda niska - przeszedłem odcinek 2 km tylko raz wychodząc z wody (koło młyna) i dość brudna. O 11 zaczyna się kajakostrada.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

#563 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:malczewski

Napisano 27 czerwiec 2022 - 20:57

Byłem w sobotę między 5 a 11 w Jońcu. Łowiłem na stałych miejscówkach. Wyjechało na czarnego piankowca kilka kleni po 30 cm, zbierają już, ale bardzo nieśmiało. Widziałem kilka ataków grubych boleni. Rdestnicy wciąż mało, woda niska - przeszedłem odcinek 2 km tylko raz wychodząc z wody (koło młyna) i dość brudna. O 11 zaczyna się kajakostrada.

Jakieś jaziki? W Jońcu na ogół stacjonują😉

#564 OFFLINE   daniel.gajkowski

daniel.gajkowski

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 40 postów

Napisano 27 czerwiec 2022 - 21:00

Jakieś jaziki? W Jońcu na ogół stacjonują

Do sucharów nie wychodziły. Zresztą przez ostatnie lata miałem zresztą tylko kilka przyłowów na bzyki itp. spod podmytych traw :( W jakiego typu miejscówkach szukać? :D

#565 OFFLINE   Qcyk

Qcyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3221 postów
  • LokalizacjaBug / Wisła
  • Imię:Daniel

Napisano 28 czerwiec 2022 - 08:22

Byłem w piątek w Pomiechówek. 2 lata mnie nie było i sporo się zmieniło pod drzewami gdzie były dołku i ryby. Nie ma ani dołków ani ryb. Woda trącona więc na upatrzonego nie dało się łowić. 2 ataki małych kleni na powierzchniowego robala + udar słoneczny

#566 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa

Napisano 29 czerwiec 2022 - 12:05

Byłem w piątek w Pomiechówek. 2 lata mnie nie było i sporo się zmieniło pod drzewami gdzie były dołku i ryby. Nie ma ani dołków ani ryb. Woda trącona więc na upatrzonego nie dało się łowić. 2 ataki małych kleni na powierzchniowego robala + udar słoneczny

Daniel w jakich godzinach łowiłeś? Do zakrętu przy kościele dotarłeś?

#567 OFFLINE   daniel.gajkowski

daniel.gajkowski

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 40 postów

Napisano 29 czerwiec 2022 - 12:21

Zacząłem od miejsca, które w okolicy nazywano kiedyś ,,kolanko''. Szeroki zakręt, mała wysepka, dołek. To miejsce tuż przed dużym rozgałęzieniem się rzeki (w większej odnodze leży zdaje się największy kamień w okolicy) i szedłem w górę aż za młyn.

A, i łowiłem między 6 a 11. Teraz w sobotę też jadę, ale tym razem szukać brzan, których nie mogę dorwać od 3 lat.

Użytkownik daniel.gajkowski edytował ten post 29 czerwiec 2022 - 12:22

#568 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa

Napisano 29 czerwiec 2022 - 13:00

Zacząłem od miejsca, które w okolicy nazywano kiedyś ,,kolanko''. Szeroki zakręt, mała wysepka, dołek. To miejsce tuż przed dużym rozgałęzieniem się rzeki (w większej odnodze leży zdaje się największy kamień w okolicy) i szedłem w górę aż za młyn.

A, i łowiłem między 6 a 11. Teraz w sobotę też jadę, ale tym razem szukać brzan, których nie mogę dorwać od 3 lat.

hahaha ok - dzięki za info :) chociaż pytanie akurat było do Qcyka - też Daniela :)

Trzymam kciuki za brzany, ja miałem tylko raz baśkę na kiju będąc nad Wkrą...

#569 OFFLINE   daniel.gajkowski

daniel.gajkowski

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 40 postów

Napisano 29 czerwiec 2022 - 13:43

hahaha ok - dzięki za info :) chociaż pytanie akurat było do Qcyka - też Daniela :)

Trzymam kciuki za brzany, ja miałem tylko raz baśkę na kiju będąc nad Wkrą...

Myślałem, że nie tego zacytowałeś :D Znalazłem kilka miejsc, a także słyszałem od kajakarzy, że widzieli kilka, w których pływają stada naprawdę wielkich ryb. Niestety na spina ani muchę nie udało mi się jeszcze żadnej skusić. Może wkrzańskie Baśki są tylko roślinożerne

#570 OFFLINE   Qcyk

Qcyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3221 postów
  • LokalizacjaBug / Wisła
  • Imię:Daniel

Napisano 30 czerwiec 2022 - 06:14

Tak nawet sporo ooo za kościół stąd udar. Łowiłem od 7 do 12. I odpuszczam ten odcinek. Kolejny wyjazd będzie wyżej. Kilka dołków zasypało przez ten czas kiedy mnie nie było, kilka kamieni też zniknęło bezpowrotnie...Woda wyżej też klarowniejsza chyba. A nastawiłem się na klenie na upatrzonego...

Użytkownik Qcyk edytował ten post 30 czerwiec 2022 - 06:18

• malcz i grey lubią to

#571 OFFLINE   civilservant

civilservant

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 9 postów
  • LokalizacjaOld Pieścirogi
  • Imię:Łukasz

Napisano 30 czerwiec 2022 - 07:54

Cześć,
w dniu wczorajszym po głębokim namyśle z uwagi na upalną pogodę pojechałem w godzinach 17-20 nad Wkrę w okolice Cieksyna na tzw. "Parówę". Za wyjazdem przemawiał do mnie fakt, że w weekend zbytnio nie połowi się z uwagi na dość liczne kajaki. Chyba, że rankiem jak pisze Qcyk to tak. Po dojechaniu na "swoją" miejscówkę zastałem wypoczynkowiczów i dziadka tubylca na rowerze patrzącego na dziewczyny w bikni. :rolleyes:
Poszedłem sobie dalej w górę rzeki obławiając woblerkami bez rezultatu jej poszczególne odcinki. Nadszedł czas na zmianę przynęty w postaci smużaka imitującego osę/szerszenia. Kilka rzutów pod zwisające nad rzekę drzewo pluum puste branie, no cóż obławiamy dalej i... mam takiego o to jego mościa. :)  Szybkie zmierzenie, fota i do wody.
Później nastąpiła już cisza w braniach, zmieniłem przynętę na małe obrótowki i nic - wracam do domu. Mimo wszystko zadowolony z uwagi na osobisty rekord 42cm poprawiony o 3cm. :)
Co do samej wody na Wkrze w Cieksynie to jej poziom jest pośredni - nie za niski, nie za wysoki. Woda jeszcze niezbyt czysta jak na Wkrę, brzegi mocno zarośnięte pokrzywą.
Pozdrawiam :)

Załączone pliki

#572 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa

Napisano 30 czerwiec 2022 - 10:39

Cześć,
w dniu wczorajszym po głębokim namyśle z uwagi na upalną pogodę pojechałem w godzinach 17-20 nad Wkrę w okolice Cieksyna na tzw. "Parówę". Za wyjazdem przemawiał do mnie fakt, że w weekend zbytnio nie połowi się z uwagi na dość liczne kajaki. Chyba, że rankiem jak pisze Qcyk to tak. Po dojechaniu na "swoją" miejscówkę zastałem wypoczynkowiczów i dziadka tubylca na rowerze patrzącego na dziewczyny w bikni. :rolleyes:
Poszedłem sobie dalej w górę rzeki obławiając woblerkami bez rezultatu jej poszczególne odcinki. Nadszedł czas na zmianę przynęty w postaci smużaka imitującego osę/szerszenia. Kilka rzutów pod zwisające nad rzekę drzewo pluum puste branie, no cóż obławiamy dalej i... mam takiego o to jego mościa. :)  Szybkie zmierzenie, fota i do wody.
Później nastąpiła już cisza w braniach, zmieniłem przynętę na małe obrótowki i nic - wracam do domu. Mimo wszystko zadowolony z uwagi na osobisty rekord 42cm poprawiony o 3cm. :)
Co do samej wody na Wkrze w Cieksynie to jej poziom jest pośredni - nie za niski, nie za wysoki. Woda jeszcze niezbyt czysta jak na Wkrę, brzegi mocno zarośnięte pokrzywą.
Pozdrawiam :)

Gratki, każde 40+ na spina z Wkry cieszy :) Zebrał spławianego czy przy prowadzeniau?

#573 OFFLINE   civilservant

civilservant

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 9 postów
  • LokalizacjaOld Pieścirogi
  • Imię:Łukasz

Napisano 30 czerwiec 2022 - 12:10

Gratki, każde 40+ na spina z Wkry cieszy :) Zebrał spławianego czy przy prowadzeniau?

Dzięki :) Atak pierwszego jak i tego złowionego nastąpił przy prowadzeniu.

#574 OFFLINE   Bartek MIKAS

Bartek MIKAS

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 248 postów
  • LokalizacjaGostynin
  • Imię:Bartek

Napisano 19 lipiec 2022 - 21:13

No myślę że to najlepszy czas dla muszkarzy...woda kryształ, zielska ładnie wyłożone, ryby aktywne...sory za zdjęcia ale nie chciały pozować w ręku a po drugie gorąco...taki jak ten wiekszy ktorego w klębie ciężko bylo objąć byly 4 a ten mniejszy 40+ 5sztuk...poza tym ze 30 takich 35-40 i ze 3 spięte grubasy w tym kedna brzana...
fc5ec8a967e1054c28095c27b96e0cf1.jpg
f3df39e8d49bd875db4d9f5072bdbf4a.jpg

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

#575 OFFLINE   Bartek MIKAS

Bartek MIKAS

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 248 postów
  • LokalizacjaGostynin

Napisano 19 lipiec 2022 - 21:16

Oczywiście żuczek i to nie najmniejszy...najlepsze efekty na płaniach ale takich z min 0,5m głębokoscią miedzy zielskami i ze spokojną wodą...nie ma miekkiej gry i przypon min. 0,165...brzany też ladnie stadami plywają ale do nich jeszcze za laik jestem...

• teki77, tobifly2 i daniel.gajkowski lubią to

#576 OFFLINE   daniel.gajkowski

daniel.gajkowski

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 40 postów

Napisano 19 lipiec 2022 - 21:24

No myślę że to najlepszy czas dla muszkarzy...woda kryształ, zielska ładnie wyłożone, ryby aktywne...sory za zdjęcia ale nie chciały pozować w ręku a po drugie gorąco...taki jak ten wiekszy ktorego w klębie ciężko bylo objąć byly 4 a ten mniejszy 40+ 5sztuk...poza tym ze 30 takich 35-40 i ze 3 spięte grubasy w tym kedna brzana...

Do czego Ci wyszła brzana? Ja też je już namierzyłem w tym roku, ale za cholerę nie mogę ich nawet niczym zainteresować.

Użytkownik bartsiedlce edytował ten post 22 sierpień 2022 - 09:47

#577 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa

Napisano 20 lipiec 2022 - 09:15

No myślę że to najlepszy czas dla muszkarzy...woda kryształ, zielska ładnie wyłożone, ryby aktywne...sory za zdjęcia ale nie chciały pozować w ręku a po drugie gorąco...taki jak ten wiekszy ktorego w klębie ciężko bylo objąć byly 4 a ten mniejszy 40+ 5sztuk...poza tym ze 30 takich 35-40 i ze 3 spięte grubasy w tym kedna brzana..

Elegancki wynik, na spinning chyba nie do zrealizowania w obojętnie jakich warunkach i czasie...wysoko byłeś??

Pozdrawiam,
malcz

#578 OFFLINE   Bartek MIKAS

Bartek MIKAS

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 248 postów
  • LokalizacjaGostynin

Napisano 20 lipiec 2022 - 10:35

Brzana wyszła w nurcie do żuczka...odwrócila sie i nawet trafiła i przez chwilę ją miałem ale zeszła...wogóle 3 pierwsze fajne ryby zeszły mi z tego żuka...po zmianie z większym hakiem wszystko już doholowane...oczywiście łowię na bezzadziory....
Łowiłem na mecce kajakowej przy metalowo-drewnianym moście..... na spinning może i da radę ale brodzenie jak muszkarz no i smużaki raczej tylko...

• teki77 i daniel.gajkowski lubią to

#579 OFFLINE   Wiktor84

Wiktor84

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 43 postów

Napisano 19 sierpień 2022 - 15:56

W czwartek udało się wyskoczyć na cały dzień na Wkrę, żar lał się z nieba, kajaków też sporo. Dawno nie byłem nie mam rozeznania. Wcześniej (kila lat temu) najwyżej w Kosewku łowiłem, teraz kolega podpowiedział żeby spróbować wyżej, ogólnie jestem pozytywnie zaskoczony na ilość ryb jakie złowiłem i ile miałem kontaktów, wszystko na Goddard Sedge , na żuki chyba nie umiem tam łowić.Postaram się wpaść po sezonie, może grubsze klenie się pojawia teraz max 40 cm złowiłem. Miałem możliwość obserwowania Czapli Białej. Ogólnie super dzień.
  • Okonhel lubi to

#580 OFFLINE   zorroo85

zorroo85

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 57 postów

Napisano 20 sierpień 2022 - 11:09

Koledzy jak się prezentuje obecnie woda pomiędzy Borkowem a Żołędowem ? Ktoś był w ostatnich dniach ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych