8-ki w wersji DR i minnow. Pływające, waga 6g. Praca drobniutka, gęsta, dobrze wyczuwalna na kiju. Woblerki świetnie pracują również prowadzone z prądem oraz w modnym ostatnio twitchu Napewno zasmakują w nich również pstrągi, więc będzie w przyszłości trochę szaro-burych ciapańców typowo pod kropy. Ogólnie, taki rzeczny uniwersał w który wszystko przywali. Idealne pod lekki spinning
LB HM Spinnerman
#2541 OFFLINE
#2542 OFFLINE
Napisano 20 październik 2016 - 13:20
Bardzo ładne!coś mi przypominają
#2543 OFFLINE
Napisano 20 październik 2016 - 13:40
Bardzo ładne!coś mi przypominają
Mów Stefan śmiało
Moje ulubione olivki.
Kolor ten podejrzałem na boleniówkach @Wujka, i muszę przyznać, że działa cholerstwo, szczególnie na Wisełce
8-ki z racji swojej smukłości proponuje zbroić w lekkie, a zarazem mocne kotwiczki nr 8, jak np. te Ownerki.
Załączone pliki
- Kamil Z. i grzesiekp. lubią to
#2544 OFFLINE
Napisano 20 październik 2016 - 18:24
Fakt że nieźle Ci wyszło.
Zrób taki sraczkowaty, kolor wiślanej płytkiej wody nad piachem. Drobnica wtapia sie w wode. Bedzie chicior 2017. 10% od sprzedaży dla mnie hehe.
Użytkownik wujek edytował ten post 20 październik 2016 - 18:28
- spinnerman lubi to
#2545 OFFLINE
Napisano 20 październik 2016 - 20:16
#2546 OFFLINE
Napisano 20 październik 2016 - 21:55
8-ki w wersji DR i minnow. Pływające, waga 6g.
Tak dla przypomnienia, to komplet z lewej albo z prawej o każdej porze dnia i nocy odbiorę Koniecznie przed św. Mikołajem. Da Radę?
#2547 OFFLINE
Napisano 21 październik 2016 - 14:46
Sraczkowate koszą już od września Teraz robię serię 10-tek, to Ci takiego DR-ka w kolorze kupy sprezentuję
Pod warunkiem że sie spikniemy na rybach, a przy tej pogodzie się nie zanosi.
- spinnerman lubi to
#2548 OFFLINE
Napisano 21 październik 2016 - 15:47
Tak dla przypomnienia, to komplet z lewej albo z prawej o każdej porze dnia i nocy odbiorę Koniecznie przed św. Mikołajem. Da Radę?
Jak stoisz w kolejce za Mikołąjem -to raczej nie da rady...
On od świąt czeka ,a że póki co ma trochę wolnego to nie ciśnie .
#2549 OFFLINE
Napisano 21 październik 2016 - 16:15
Znalazłem w swoim pokoju stary komputer a w nim zdjęcia, które chciałem pokazać możne niejako ku przestrodze bo zanim zająłem się budowanie zbiornika, klient na początku postanowił skorzystać z pomocy "fachowców"
Obraz jaki zastałem na placu boju, niestety nawet ryby już tam były:
Pomijam już miedzianą instalację (niedopuszczalne dla ryb) ale musiałem to zdemontować a baniak ma 260 cm długości więc zajęło mi to 3 dni)
Te "piękne" białe kamienie były wklejone w panel tylni akwarium i musiałem to wycinać więc potrzebowałem rusztowania bo wysokość zbiornika wynosi chyba 80cm (już nie pamiętam dokładnie)
W ciągu tygodnia zbudowałem zbiornik od nowa i ostatecznie tak mi to wyszło...
Po mnie przyjechali murarze i stolarze, którzy zabudowali wnękę dębem i skórą, pokój rozrywki klienta wygląda zjawiskowo jest na bilard, skórzane kanapy, lodówka z rudymi płynami, lotki i stado Tropheus
Akwarium wyposażone jest w system automatycznej podmiany wody z mieszaczem (ciepła z zimną), potężny sump, pompy cyrkulacyjne, komin zbierający film z powierzchni i korygujący stały poziom wody, ogrzewanie z termoregulacją, napowietrzanie... co w sumie dało taki komfort bezobsługowości, że nie byłem tam już kilka lat a z klientem mam stały kontakt bo korzysta z innych moich usług. Lepiej zrobić raz a dobrze niż potem zmarnować to za co wcześniej się zapłaciło.
- Guzu, Kamil Z., maykel i 8 innych osób lubią to
#2550 OFFLINE
Napisano 21 październik 2016 - 21:41
#2551 OFFLINE
Napisano 21 październik 2016 - 21:59
Adam gentelamany o piniendzach nie dyskutują ale biorąc pod uwagę, że wykonałem aranż z jednego ponad tonowego kawałka serycytowej skały to trochę kosztowało.
Użytkownik guciolucky edytował ten post 21 październik 2016 - 22:01
#2552 OFFLINE
Napisano 21 październik 2016 - 22:32
- wujek, martek, urasenty i 1 inna osoba lubią to
#2553 OFFLINE
Napisano 22 październik 2016 - 09:01
No, trochę się popsułoPod warunkiem że sie spikniemy na rybach, a przy tej pogodzie się nie zanosi.
Wczoraj byłem na wschodzie. Odebrałem wreszcie furmankę i odwiedziłem stare kąty. Spotkałem starych znajomych i se dwie godzinki polowilem. Do wieczora pogoda była ok. Później zaczęło lać tak, że kurtka po kwadransie ważyła chyba ze 30 kg i postanowiłem spadać a szkoda bo rybki fajnie współpracowały
Brudas zrobił robotę
Załączone pliki
- beton007, Kamil Z., Mariano Mariano i 11 innych osób lubią to
#2554 OFFLINE
Napisano 25 październik 2016 - 13:52
Trochę osób pyta o pracę sandaczówek, więc wczoraj na szybko filmiki z telefonu. 8-ka w wersji DR i 10-ka Minnow. Praca jednakowa, tylko głębokość schodzenia się różni. Oba modele doskonale będą się spisywać na wodzie w przedziale 1-2 m. Nie gubią pracy nawet w przybrzeżnych spowolnieniach nurtu. Świetnie pracują zarówno z prądem jak i pod prąd rzeki. Filmy nakręcone na średnim, typowym rzecznym uciągu. Słabo troszkę to widać ale ogólny zarys pracy można wychwycić Pracę 10-ki widać chyba dopiero pod koniec filmu
Woblery posiadają stosunkowo niewielkie stery, nie nabierają dużo wody a więc przyjemnie się je prowadzi zarówno pod prąd jak też w poprzek rzeki czy z prądem. 8-ki napewno będą kapitalnie sprawdzać się na mniejszych rzekach nizinnych i pstrągowych.
Użytkownik spinnerman edytował ten post 25 październik 2016 - 13:52
- Kamil Z., martek, Hesher i 3 innych osób lubią to
#2555 OFFLINE
Napisano 25 październik 2016 - 13:55
Widać wszystko na obu filmach. Fajnie lusterkują.
#2556 OFFLINE
Napisano 25 październik 2016 - 14:06
Miałęm fajny aparat z kamerą to utopiłem Kupiłem GoPro BlackHero 4, to dwa razy to użyłem i leży. Wkurza mnie obsługa tego ustrojstwa, chyba za grube paluchy mam albo się starzeję. Jak to mówią gówno chłopu nie zegarek Jak by ktoś chciał mogę odsprzedać w dobrych pieniądzach z osprz ętem - chyba dwa czy trzy uchwyty mocujące, kartą Sony 64GB i papierami. Kamerka jest na gwarancji. Kupiona w Saturnie.
#2557 OFFLINE
Napisano 25 październik 2016 - 14:07
[...] Kupiona w Saturnie.
Na Saturnie
#2558 OFFLINE
Napisano 25 październik 2016 - 14:19
Dokładnie. Technologia z kosmosu hehe
#2559 OFFLINE
Napisano 26 październik 2016 - 13:50
Kolejne brzydale
Jeszcze dzisiaj będą łowić.
Coraz bardziej podobają mi się te ciapańce. Jakoś nigdy nie miuałem przekonania do przynęt w takich kolorach, ale teraz z czystym sumieniem polecam Jak macie jakieś wobki które niekoniecznie Wam sie podobają, przemalujcie na takiego zgnilaka. Na czystej, jesiennej rzece potrafi naprawdę otworzyć wodę
Załączone pliki
- Kamil Z., salmon1977, woblery z Bielska i 4 innych osób lubią to
#2560 OFFLINE
Napisano 26 październik 2016 - 13:57
Takie desenie robią rzeźnię. Od 2-3 lat moje ulubione malowanie tylko z większą dawką czerni na korpusie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
2 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
-
grzesiekp., sdd_