Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

LB HM Spinnerman

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4519 odpowiedzi w tym temacie

#221 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 13 wrzesień 2013 - 18:13

Krystek Twoje Goldy Big Eye  ;)

O tak to jest to.Moje Ci one :P :D :lol: :wub:

Lubię takie grubasy i połączenie barw pasuje ,rybki na plażach i przy koskach je polubią .

Te na dolnych fotkach srebrzaki są też luks,chętnie też kilka sztuk przytulę..

Powiem wam że jak krzywo patrzą te wobki ze skośnymi oczami ;)  to może lepiej,ciężej będą miały uciec bolkom :lol: .

Spinnerman odkładaj też kilka srebrnych ,bo na nie połowiłem.

Pytanie .......... Adam a zrobisz kilka mniejszych takich po 5-6 cm ,bez sterów oczywiście z taką pracą jak te?

Standardowo :ph34r: złote i srebrne.

Użytkownik Krystekwolf edytował ten post 13 wrzesień 2013 - 20:21

#222 OFFLINE   Piotrek Milupa

Piotrek Milupa

Moderator Emeritus

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 8449 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotrek

Napisano 13 wrzesień 2013 - 20:39

a gdzie można dostać te srebrne ?

Zobaczę w Centrum Wędkarstwa na Spójni bo tam kiedyś je brałem.

Tak teraz spojrzałem w necie to faktycznie cienko z nimi, tylko brązowe w małych rozmiarach, a srebrne tylko wielkie nic po środku  :(

#223 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 wrzesień 2013 - 22:31

O tak to jest to.Moje Ci one :P :D :lol: :wub:

Lubię takie grubasy i połączenie barw pasuje ,rybki na plażach i przy koskach je polubią .

Te na dolnych fotkach srebrzaki są też luks,chętnie też kilka sztuk przytulę..

Powiem wam że jak krzywo patrzą te wobki ze skośnymi oczami ;)  to może lepiej,ciężej będą miały uciec bolkom :lol: .

Spinnerman odkładaj też kilka srebrnych ,bo na nie połowiłem.

Pytanie .......... Adam a zrobisz kilka mniejszych takich po 5-6 cm ,bez sterów oczywiście z taką pracą jak te?

Standardowo :ph34r: złote i srebrne.

5-6 centów powiadasz ? Da radę, no problem; zmniejszam skalę na dłucie i lecimy z koksem :D A jeżeli chodzi Ci o sieczkę, to mam już prototyp ale pokażę dopiero wiosną po testach ;)  Może być Panie ciekawie :blink: bo cuda toto w wodzie wyczynia :) powiem tylko, że jest to mała, zwarta konstrukcja z dopalaczem hihi Pozdrawiam

#224 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 14 wrzesień 2013 - 09:00

Adam 5-6 cm wystarczy, mniejsze nie bo nie mam takich długich szczypiec do wyciągania z gardła bolkom .

Wiadomo że jak trafi od tyłu to cały wobek w trzewiach prawie.Nie mam takich małych śmigaczy ,ogólnie wolę na większe ,wiadomo dlaczego.

No ale jest taki moment w roku że spożywają te mniejsze rybki ,szczególnie w kociołkach ,czy na plażach ,przy kosach .

Muszę sobie sprawić taki lżejszy kijek do tych mikrusów ,bo mój Cts trochę za mocarny chyba będzie,chociaż łowiłęm nim dla żartu takimi mikrusami i super było,magia kijek,jak dla mnie.

#225 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 wrzesień 2013 - 09:12

Jakim CTS-em machasz?

#226 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 14 wrzesień 2013 - 09:21

ELR 3.05 8-15 lb 10-35 gr ,coś w ten deseń ,he he.Dla mnie kosa.

Tomy mi u Krzysztofa Zielińskiego go uzbroił .

Użytkownik Krystekwolf edytował ten post 14 wrzesień 2013 - 09:22

#227 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 wrzesień 2013 - 09:30

Dla Kolegi z forum.

Załączone pliki

• siwek219 lubi to

#228 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 14 wrzesień 2013 - 09:42

Taki maluch chyba,mam podobnego wyjąłem na niego 79 cm w tym roku ,niby nie za wiele ale wobek 6 cm i cienka lineczka ......fajno było.

Dlatego bym chciał kilka takich mikrusów tylko bez steru,ze sterem to braciak woli męczyć,chociaż mi też się zdarza :P :lol:

#229 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 wrzesień 2013 - 12:17

Taki maluch chyba,mam podobnego wyjąłem na niego 79 cm w tym roku ,niby nie za wiele ale wobek 6 cm i cienka lineczka ......fajno było.

Dlatego bym chciał kilka takich mikrusów tylko bez steru,ze sterem to braciak woli męczyć,chociaż mi też się zdarza :P :lol:

Ten nie dla Ciebie Krystek ale coś Ci wydłubię w zimowe wieczory hehe ;)

#230 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 14 wrzesień 2013 - 12:23

Nie żebym go chciał , z resztą mam takie ino troszkę większe he he he he ,żeby był bez steru to bym Cię molestował  o niego he he he he.

A tak to  wiesz............ ze sterem to większy kaliber ;) .

Zrób tylko te mikrusy bez steru ,to będzie miód na moje skołatane przez Bolenie serce :P :lol:

Użytkownik Krystekwolf edytował ten post 14 wrzesień 2013 - 14:19

#231 OFFLINE   siwek219

siwek219

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 205 postów
  • LokalizacjaPłock
  • Imię:ROBERT

Napisano 14 wrzesień 2013 - 14:14

No fajne te ze sterem wobki mi już wpadły w oko bolkom na pewno też, trzeba będzie sprawdzić jaka moc w nich drzemie ;) .Z pencil dog to już w ogóle przegiąłeś konkret robota i w końcu coś nowego w temacie chlapaków :) .U nas jak wychodzą do chlapaka to są takie widoki.

qw_zps3690a4a8.jpg

Użytkownik siwek219 edytował ten post 13 kwiecień 2014 - 08:48

• joker lubi to

#232 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 14 wrzesień 2013 - 14:56

Młody ..... ale to fota już po chapnięciu .

Mamy filmik jak taka rybka koło 80 cm zwija woba pod powierzchnię,niesamowity widok,oczy się iskrzą a serducho wyskakuje z klaty.

Filmik dla zaufanych bo ....... miejsca tajemne i biegamy po przykosach w galotach (a nie chcemy nikogo gorszyć) ,dlatego swoje fotki z konkursu zmieniłem na cenzuralne .Oczywiście filmik amatorski ,daleko nam do fachowców w tym temacie,dobrze że jeszcze coś tam łowimy bo inaczej to już bym to wszystko rzucił w cholerę ;) :P :lol:

#233 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 wrzesień 2013 - 21:53

Super, super Chłopy :)  Dobrze, że i na waszej wodzie woby łowią ;)  Dzięki za foty; jakby coś było to się chwalcie :D  Pozdrawiam. Krystek Twoje jerki już spakowane :) A te co gadaliśmy już wycinam :) Pomysł jest lux; może być czadowa przynęta na wiosenne cedzaki :P  pzdr.

#234 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 15 wrzesień 2013 - 12:30

Dzięki Adam.Cieszy mnie bardzo że zrobisz cosik nietypowego ,jeszcze tylko takiej zabawki mi brakuje.

Nazwę go Ponury Żniwiarz ,kostuszek z bajki dla dzieci,he he.Ponury jak ponury ale żniwiarz bo będzie kosił ................ mam nadzieję .

No chyba że dasz gwarancję że będzie tańczył jak jego więksi bracia ,to wiem na pewno że będzie kosił .

Instrukcji obsługi mi nie trzeba ,jakoś mi łatwo i szybko przychodzi ogarnianie nowych konstrukcji ,plotki o problemach z ogarnięciem jego prowadzenia są przesadzone,wg. mnie.Przede wszystkim trzeba wiedzieć czego się oczekuje od przynęty i gdzie jej użyć.

Dobra bo znowu za dużo gadam, i jeszcze mnie ktoś objedzie za pindolenie głupot .

Pozdrówka dla wszystkich ,jeszcze raz dzięki Adam,jeżeli uda Ci się to zrobić będzie super.

#235 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 17 wrzesień 2013 - 06:28

Witam. Tak jak obiecałem zamieszczam dwa filmiki z pracą jerka boleniowego i Pencil Dog; niech bdą one odpowiedzią na część pytań które Koledzy zadajecie odnośnie prowadzenia tych mało jeszcze u nas znanych i używanych przynęt :)  Powiem krótko-nie ma złotego środka :) tymi woblerami trzeba poprostu łowić a efekty przyjdą same-gwarantuję ;) Jest to mój debiut aktorski :D więc proszę wybaczyć jak czegoś niedopowiedziałem, czegoś powiedziałem za dużo, coś zasłoniłem, czegoś nie pokazałem :) Wasze sugestie mile widziane ;)  Miłego oglądania.

ps. oglądajcie na pełnym ekranie; lepiej będzie  widać pracę wobków ;)

• Zwierzu i siwek219 lubią to

#236 OFFLINE   siwek219

siwek219

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 205 postów
  • LokalizacjaPłock
  • Imię:ROBERT

Napisano 17 wrzesień 2013 - 06:53

Tak jak pisałem wcześniej konkretna robota no i jeszcze instrukcja w postaci filmiku tak to się powinno robić :) .

#237 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 17 wrzesień 2013 - 08:46

Adam,tak naprawdę to widać możliwości tego klasycznego jerka dopiero wtedy gdy zaczynasz nim podszarpywać,zmieniać tor jego prowadzenia szczytówką itd.

Pracuje genialnie ,odbija na boki i lusterkuje w opadzie-fajnie ze udało się coś takiego osiągnąć .

#238 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 17 wrzesień 2013 - 09:10

Adam,tak naprawdę to widać możliwości tego klasycznego jerka dopiero wtedy gdy zaczynasz nim podszarpywać,zmieniać tor jego prowadzenia szczytówką itd.

Pracuje genialnie ,odbija na boki i lusterkuje w opadzie-fajnie ze udało się coś takiego osiągnąć .

No tak, na filmie niewiele widać :blink: Ogólnie, przy łowieniu wszelkimi bezsterowcami bardzo ważna jest inwencja samego łowiącego ale jak już pozna możliwości swojej przynęty i zakuma o co chodzi to robi się na bogato :D  :D  :D 

• Krystekwolf lubi to

#239 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 17 wrzesień 2013 - 09:11

fajne malowanie, ale najbardziej ciekawi mnie Twoja technika rzutu :) 

• joker, wobler129 i Krystekwolf lubią to

#240 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 17 wrzesień 2013 - 09:18

fajne malowanie, ale najbardziej ciekawi mnie Twoja technika rzutu :)

Dobre ,dobre.My z braciakiem się już wcześniej nad tą techniką zastanawialiśmy :ph34r: :blink:  ;) :P :D .

My Ci nakręcimy filmik ,taki skromny z pracy tej przynęty........... Młody będzie kręcił ja powariuję wobkiem .

Tylko woda musi się trochę wyklarować .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych