LB HM Spinnerman
#2721 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2016 - 18:17
#2722 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2016 - 18:55
Też zacząłem jakiś czas temu kombinacje alpejskie czegoś pod kaczodziobe na bazie slidera...ale na razie zawiesiłem bo za dużo projektów jednocześnie to bardzo zły pomysł
Hej!
Użytkownik Qcyk edytował ten post 10 grudzień 2016 - 18:55
- spinnerman lubi to
#2723 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2016 - 18:58
Dopracowane do najmniejszego szczegółu, podpis stylowy ,bo bazgroły jakoś Mi nie podchodzą.Miło popatrzeć jak ktoś przywiązuje uwagę do szczegółów.
Dzięki.
Mimo wszystko największy nacisk kładę na pracę. Design jest ważny, ale bez przesady. Dobrze zestawiona kolorystyka, to wszystko czego oczekuję od przynęty. Czasami zbyt dużo fajerwerków bardziej przeszkadza niż pomaga. Panic to bardzo dobra bryła woblera, wręcz uniwersalna, dlatego mogę robić go zarówno w wersji sterowej jak i w formie ciężkiego jerka i obie wersje świetnie pracują i co najważniejsze łowią nie nadaje się jedynie do wersji ciężkiej boleniówki ze sterem. Nie ukrywam, że od początku wzorowałem się na Visionie MB, ale nigdy nie zrobiłem kopii tego woblera, co ostatnio pewien "fachowiec" próbował mi udowodnić ))Mój jest zdecydowanie smuklejszy i delikatniejszy; ma zupełnie inną pracę. Vision, to wobler stworzony na wodę stojącą, o mocnej, grubej pracy.
Panic, to konstrukcja typowo rzeczna.
- Kamil Z. lubi to
#2724 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2016 - 19:05
Jakby się uparł to na każdy robiony na tym forum wobler znajdzie się odpowiednik w masowej produkcji....jednak nigdy nie jest to podobieństwo 1do1 . A "fachowcy" no cóż szczęścia im tylko życzyć bo będzie im potrzebne
- spinnerman lubi to
#2725 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2016 - 19:24
Myślałeś o montowaniu systemu rzutowego? Bo w inspiracji bodaj jest.
Ja zmajstrowałem ostatnio coś w typie kanaty, tylko 11cm i jak skończę browara pić i książkę czytać, to pewnie odleję pierwszego z przesuwnym obciążeniem. Tylko muszę jeszcze znaleźć jakiś fajny sposób, żeby nie grzechotało - nie lubię wobów z grzechotkami
#2726 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2016 - 23:33
Myślałeś o montowaniu systemu rzutowego? Bo w inspiracji bodaj jest.
Ja zmajstrowałem ostatnio coś w typie kanaty, tylko 11cm i jak skończę browara pić i książkę czytać, to pewnie odleję pierwszego z przesuwnym obciążeniem. Tylko muszę jeszcze znaleźć jakiś fajny sposób, żeby nie grzechotało - nie lubię wobów z grzechotkami
System rzutowy to nie problem. Plastikowa rurka, w środek stalowy walec i lecisz. Tylko po co przeciazac wobler? Przy haemowej robocie liczy się każdy gram zbędnego balastu. Takie eksperymenty można robić z wydmuszkami, ale nie przewiduję abym kiedykolwiek wszedł na taki lewel
#2727 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2016 - 19:35
W 11cm wobler wsadzam 2-4g ołowiu. Jeśli przy rzucie będzie pomagał w osiągnięciu nieco większego dystansu to dobrze....bo ruchome obciążenie nie ma chyba jakichś znaczących wad?
- spinnerman lubi to
#2728 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2016 - 12:23
Spidi nie podniecaj się tak Wypadało, by najpierw przywitać się użytkownikami Forum
Kamil jak zawsze fajny opis końcówki sezonu , okraszony fajnymi fotami. Na zimwe wieczory jak znalazł
Za pozwoleniem http://zahaczeni.net...terowe-ostatki/
Adamie, to tylko moje amatorskie klepanie w klawiaturę, celem podzielenia się przemyśleniami, radością, ale i uwiecznieniem pięknych chwil przeżytych nad wodą. A Twoje doświadczenie i praca włożona w tworzenie przynęt, walnie się do nich przyczyniła... Ja tylko rzucam i kręcę...
http://zahaczeni.net...nie-konca-lata/
- spinnerman lubi to
#2729 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2016 - 11:13
W 11cm wobler wsadzam 2-4g ołowiu. Jeśli przy rzucie będzie pomagał w osiągnięciu nieco większego dystansu to dobrze....bo ruchome obciążenie nie ma chyba jakichś znaczących wad?
11 cm z 2-4 g obciążenia to wobler tonący do szybko tonący. Ja takich woblerów na rzekę raczej unikam, chociać może to błąd. W przyszłym sezonie napewno zrobię pod bolenia klasyczną 8-kę Panic Z dociążoną do jakichś 10 gram do wolnego prowadzenia pod prąd. Przetestowałem to już jesienią i bardzo ładnie chodzi. Dużo osób w ten sposób łowi, szczególnie rzeczni ultralajtowcy którzy poszukują właśnie takiej dalekosiężnej alternatywy.
Adamie, to tylko moje amatorskie klepanie w klawiaturę, celem podzielenia się przemyśleniami, radością, ale i uwiecznieniem pięknych chwil przeżytych nad wodą. A Twoje doświadczenie i praca włożona w tworzenie przynęt, walnie się do nich przyczyniła... Ja tylko rzucam i kręcę...
http://zahaczeni.net...nie-konca-lata/
Kamilu, może i amatorskie ale czyta się z prawdziwą przyjemnością. Masz lotne pióro i tyle
Fajnie, że są Ludzie którzy robią takie rzeczy zupełnie bezinteresownie.
- Kamil Z. lubi to
#2730 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2016 - 11:57
Nowy kolorek
Zdjecie tego nie oddaje, ale fajnie iskrzy ten drobny brokacik. Będzie stosowany w boleniówkach A.D.2017
- Kamil Z., Mariano Mariano, prezes79 i 6 innych osób lubią to
#2731 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2016 - 13:28
Chyba nie będę w stanie pozbierać szczęki z podłogi
Sorry za OT, ale nie mogłem się powstrzymać
- salmon1977 i prezes79 lubią to
#2732 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2016 - 13:41
#2733 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2016 - 14:09
Że im się jeszcze chce tyle lat trzymać taki poziom, zajebiste granie !
#2734 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2016 - 14:27
Hehe, " ten w niebieskiej koszuli..." dobre to Hetfield, tylko trochę ztatusiał i umył się na stare lata Kiedyś w Metal Hamerze czytałem wywiad z wariatami, gdzie Hammett powiedział, cyt. " Hetfild strasznie śmierdzi...on nawet jak się umyje to śmierdzi..." Panowie, oni są jak wino - im starsze, tym lepsze
#2735 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2016 - 12:57
#2736 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2016 - 19:59
Do ulubionych dodałem....
#2737 OFFLINE
Napisano 22 grudzień 2016 - 17:03
Piękny prezent dostAłem wczoraj pocztą. Prawdziwa niespodzianka. Kurier z pudłem które ledwo zmieściło się w drzwiach z asygnacjami Mercedesa. Pomyślałem, że to pomyłka, jednak kurier uparł się i pakę zostawił pod drzwiami...
Dzięki Mariusz! Kurtka i super parasol napewno się przydadzą w naszym fachu pozostałe gadżety zresztą też... szczególnie te perfumy. Żona chyba przestanie puszczać mnie samego na ryby hehe
Ja także życzę Wszystkim Użytkownikom Naszego Forum, a także całej Administracji zdrowych, spokojnych , spędzonych w rodzinnej atmosferze z najbliższymi nam osobami Świąt Bożego Narodzenia oraz spełnienia swoich marzeń i samych PB w Nowym 2017 Roku.
WESOŁYCH ŚWIĄT!
Spinnerman vel Adam
Załączone pliki
- Kamil Z., Pisarz.......ewski Piotr, woblery z Bielska i 5 innych osób lubią to
#2738 OFFLINE
Napisano 22 grudzień 2016 - 17:59
"szczególnie te perfumy. " Adaś tylko pamiętaj że te białe to dla żony.
- spinnerman lubi to
#2739 OFFLINE
Napisano 22 grudzień 2016 - 18:38
#2740 OFFLINE
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych