Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
AUTORSKI

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

autorski-rb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3561 odpowiedzi w tym temacie

#3081 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 29 wrzesień 2022 - 15:45

SUZUKI NA PSTRĄGA I OKONIA

Kijek na blanku Suzuki RXF-7lb-702 pro zbudowany pod pstrąga i okonia. Z tego co wiem łowi również bolki i szczupaki ;) .

Kijek dwu częściowy o długości 2,13m, mocy 7lb , opisany przez producenta do 6g. Szybki, czuły o głębokim ugięciu.

Kijek dostał pełna rękojeść z korka burnt , wstawki z  naturalnego korka flor i korkogumy. Uchwyt Fuji DPS 16 GM z insertem z czarnego grabu, przelotki Fuji Torzite T2.

Załączone pliki

#3082 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 29 wrzesień 2022 - 15:55

DWU CZĘŚCIOWA SZPADA NA THORUS BORON

Kijek zbudowany na  boronowym blanku Thorus Boron SBO7314-2N. Kijek dwu częściowy o długości 2,21cm, mocy 14lb, opisany przez producenta do 19g. W/g mnie to wyraźnie mocniejszy kijek niż opis wskazuje. Typowa bardzo dynamiczna i elektryczna szpada. Wyraźny zapas mocy w dolniku ale o płynnym ugięciu. Kijek typowo pod jiga.

Egzemplarz ten dostał pełną rękojeść z korka burnt, w stawki  i insert uchwytu z drewna stabilizowanego ( czarny grab). Do tego uchwyt Fuji DPS17 GM, złotą biżuterię i przelotki Fuji Torzite. Kijek ostry jak brzytwa. ;)

Załączone pliki

Użytkownik skalek-77 edytował ten post 29 wrzesień 2022 - 15:57

#3083 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 03 październik 2022 - 07:41

Dyskusję nt. blanków FA przeniosłem do wątku dot. FA: http://jerkbait.pl/t...ingowa/page-138

• Baars i skalek-77 lubią to

#3084 OFFLINE   bartuch5473

bartuch5473

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 318 postów
  • LokalizacjaZamość
  • Imię:Bartłomiej

Napisano 03 październik 2022 - 18:10

Rafale mam pytanie. Sam toczysz inserty? Potrzebuje konsultacji w tym temacie.

#3085 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 04 październik 2022 - 16:56

Rafale mam pytanie. Sam toczysz inserty? Potrzebuje konsultacji w tym temacie.

Tak. 

• bartuch5473 lubi to

#3086 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 07 październik 2022 - 15:17

SANDZCOWA KOSA  ST.CROIX

Kijek pod sandacze na legendarnym już i chyba najbardziej popularnym blanku ST.C SCV68MXF.  Czyli Exstreme 203m, 12lb do 18g.

Kijek uzbrojony w dzieloną rękojeść z korka burnt, korkogumy + paski z niebieskiej pianki. Uchwyt Fuji SKSS z insertem z niebieskiego akrylu. Całość dopełniają przelotki Fuji Torzite.

Załączone pliki

#3087 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 07 październik 2022 - 15:24

Kolejny St.Croix . Tym razem biała wersja Inshore. Mocniejszy  i bardziej uniwersalny model  5SW70MHF. ( 213m, 20lb mocy, do 1 oz, realnie dużo mocniejszy).

Ten w  czarnej piance Matagi z białymi paskami. Uchwyt Fuji SKSS z insertem z białego akrylu z czarnymi smugami. Do tego przelotki Fuji Torzite i biało czarne omotki.

Załączone pliki

#3088 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 13 październik 2022 - 13:36

ŁÓDKOWY UNIWERSAŁ MATAGI AURIGA COSTA MLJ

Kijek na blanku typu solid carbon Matagi Auriga Costa MLJ. wszech stronny i bardzo uniwersalny króciak w jednej części. ( 1,98m, ogarnia przynęty 5-30g). Kijek praktycznie pod wszystkie u nas łowione drapieżniki i na każdy rodzaj przynęty. Sprawdza się pod większe okonie , sandacze i szczupaki. Pod gumę i każdego innego jiga, oraz pod dropa. Równie fajnie współpracuje z obrotówkami i woblerkami. Taki jeden kij na wszystko.

kijek został uzbrojony w dzielona rękojeść z korka kaktus 2 i korkogumy + wstawki z jasnego korka. Uchwyt Fuji TVS 16TK , przelotki Fuji Torzite.

Załączone pliki

Użytkownik skalek-77 edytował ten post 13 październik 2022 - 13:40

#3089 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 13 październik 2022 - 13:47

KRÓCIACZEK POD PSTĄGA .

Kijek na blanku Ultralight slim XF. Najkrótszy z dostępnych dwu składów z serii, ULXF 574-2N. Kijek długości 170 cm , 4lb mocy i c.w do 7g.Kijek w wersji castingowej. Pod małe gumki , woblerki i złom. Taka zabaweczka do latania po małych rzeczkach. 

Kijek dostał bardzo krótką pełną rękojeść z naturalnego korka portugalskiego, carbonowy uchwyt castingowy CRC i przelotki tytanowe Fuji Torzite T2 w układzie spiralnym.

Załączone pliki

#3090 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 21 październik 2022 - 15:40

WYKAŁACZKI TYPU SOLID CARBON OD MATAGI

Kijki na najlżejszych Aurigach od Matagiego. TR 60 Auriga Area XUL. Nietypowe wykałaczki do 5g pod pstrąga ,okonia i wszelaki białoryb. Blanki pełne w środku ( solid carbon) praktycznie nie do złamania. Kijki na tych blankach charakteryzują się wyjątkową wytrzymałością na różnego rodzaju przeciążenia, bardzo dużą czułością i gumową  wręcz  amortyzacją.

Dwa kijki różnie zrobione. 

Który fajniejszy???  -_- .

Załączone pliki

#3091 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 21 październik 2022 - 15:50

OKOŃ SANDZACZ NA BORONIE

Kijek zbudowany z myślą o solidniejszych okoniach i sandaczach na leciutko. Kijek powstał na najlepszym do takiego zastosowania blanku boronowym, Thorus Boron SBO688-1N. Kijek jedno częściowy długości 2,04m mocy 8lb, do 13g. Wyjątkowa czułość, dynamika i amortyzacja w jednym. Po prostu Top wśród blanków.

Kijek dostał dzieloną rękojeść z pianki i korka Flor, uchwyt carbonowy ALPS MVT 17 i przelotki Fuji Torzite T2. Prosto, ładnie i bardzo funkcjonalnie. ;)

Załączone pliki

#3092 OFFLINE   bullet81

bullet81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 63 postów
  • Lokalizacjalubuskie
  • Imię:Przemek

Napisano 22 październik 2022 - 19:36

OKOŃ SANDZACZ NA BORONIE

Kijek zbudowany z myślą o solidniejszych okoniach i sandaczach na leciutko. Kijek powstał na najlepszym do takiego zastosowania blanku boronowym, Thorus Boron SBO688-1N. Kijek jedno częściowy długości 2,04m mocy 8lb, do 13g. Wyjątkowa czułość, dynamika i amortyzacja w jednym. Po prostu Top wśród blanków.

Kijek dostał dzieloną rękojeść z pianki i korka Flor, uchwyt carbonowy ALPS MVT 17 i przelotki Fuji Torzite T2. Prosto, ładnie i bardzo funkcjonalnie. ;)

Rafał mógłbyś opisać różnice tego kijka do Matagi TR60CSN ?

#3093 OFFLINE   saitt

saitt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 832 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Paweł

Napisano 22 październik 2022 - 19:49

Ja nie Rafał ale te dwa kije nie mają zupełnie nic ze sobą wspólnego 😉
No może poza tym że polowisz i okonie i sandacze😁

Użytkownik saitt edytował ten post 22 październik 2022 - 19:50

#3094 OFFLINE   elpojo

elpojo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 894 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 24 październik 2022 - 19:40

Kolejny St.Croix . Tym razem biała wersja Inshore. Mocniejszy i bardziej uniwersalny model 5SW70MHF. ( 213m, 20lb mocy, do 1 oz, realnie dużo mocniejszy).
Ten w czarnej piance Matagi z białymi paskami. Uchwyt Fuji SKSS z insertem z białego akrylu z czarnymi smugami. Do tego przelotki Fuji Torzite i biało czarne omotki.

Mam wersję MF i zastanawiam się ile MHF pociągnie górą w komforcie? Kij miałby być uniwersalem do wszystkiego i do niczego😉 Ciekawi mnie szczególnie przez pryzmat jerka...

Użytkownik elpojo edytował ten post 24 październik 2022 - 20:02

#3095 OFFLINE   bullet81

bullet81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 63 postów
  • Lokalizacjalubuskie
  • Imię:Przemek

Napisano 24 październik 2022 - 20:17

Ja nie Rafał ale te dwa kije nie mają zupełnie nic ze sobą wspólnego
No może poza tym że polowisz i okonie i sandacze

Domyślam się, że nie mają ze sobą nic wspólnego poza tym co napisałeś ale interesuje mnie SBO688-1N jak sobie poradzi przykładowo z ES 3 + 5-6g na 7-8m.

#3096 OFFLINE   saitt

saitt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 832 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Paweł

Napisano 25 październik 2022 - 06:41

Domyślam się, że nie mają ze sobą nic wspólnego poza tym co napisałeś ale interesuje mnie SBO688-1N jak sobie poradzi przykładowo z ES 3 + 5-6g na 7-8m.

Z takimi gramaturami zaczyna dopiero dobrze gadać wg mnie aż do 15g plus es 3 albo 12g + es 4 ciągle w komforcie

#3097 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 25 październik 2022 - 09:40

Domyślam się, że nie mają ze sobą nic wspólnego poza tym co napisałeś ale interesuje mnie SBO688-1N jak sobie poradzi przykładowo z ES 3 + 5-6g na 7-8m.

Zupełnie nic . Matagi Auriga do 11g i Thorus Boron 8lb to dwa skrajnie różne blanki. Auriga zaczyna gadać od 2g +3' gumka. SBO688-1N od 4g+ 3' do 12g+ 4"

#3098 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 25 październik 2022 - 09:42

Mam wersję MF i zastanawiam się ile MHF pociągnie górą w komforcie? Kij miałby być uniwersalem do wszystkiego i do niczego Ciekawi mnie szczególnie przez pryzmat jerka...

Inshore MHF to już nie zła armatka. Spokojnie do 45g jak nie więcej.

#3099 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 26 październik 2022 - 13:54

NA GRUBO 

Xzoka Taka G-75/ 12KG pod szczupaki na duże przynęty i pod sumka  (2,25m asymertyk). Kijek zrobiony w spinie na rękojeści z pianki Matagi, uchwyt Fuji DPS 20 i przelotki Fuji Sic Slim GM.

Załączone pliki

• gulf i Del Toro lubią to

#3100 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 26 październik 2022 - 14:07

OSTRY BORONIK

Kijek na dwu częściowym blanku boronowym Thorus Boron SBO8314-2N (2,54m, 14lb, opisany do 21g, realnie nie co więcej). Kijek ostry i cięty o niesamowitej czułości. Akcja szczytowa z małym zapasem mocy w dolniku  ale nie pałowaty. Kijek pod większym oporem gnie się bardzo ładnie. Świetny pod wszelakie sandaczowe łowy ale nie tylko. Ogarnie również z powodzeniem szczupaki . 

Kijek dostał pełna rękojeść z różnego rodzaju korka w tonacji kolorystycznej. Uchwyt Fuji DPS 17 GM z insertem z czeczoty klonu w kolorze brązowym. Całość dopełniają przelotki tytanowe Fuji Torzite T2.

Załączone pliki

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych