Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
AUTORSKI

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

autorski-rb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3561 odpowiedzi w tym temacie

#1521 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 05 kwiecień 2017 - 15:50

Rafał z czego zrobiłeś insert w Super Shore LL?

Tym razem insert zrobiłem z kawałka blanku M1 Phenixa. Taka sama struktura maty jak w SS ;)

#1522 OFFLINE   Marcin Ostróda

Marcin Ostróda

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 491 postów
  • LokalizacjaOstróda
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:G

Napisano 05 kwiecień 2017 - 16:38

Pomysłowy Dobromir :D

#1523 ONLINE   pmiszk1

pmiszk1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 876 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Paweł

Napisano 05 kwiecień 2017 - 16:41

Imienniku :), opisz krótko jakie wg Ciebie przynęty obsłuży Suzuki. Dokładnie parę godzin temu rozmawiałem z Rafałem o tych samych kijach, Elitce 17lb i Suzuki RXF-16lb-762. Jakoś kije 8'6 zrobiły się dla mnie za długie i być może też zrobię taka zamianę ;).

Elitce 17lb, 86MHF2, nie mialem nic do zarzucenia. Wyjela ladne rybki, w tym i sumka 150+. Moc tej elitki powala. Dopiero sum wygial ja do rekojesci. Zostalaby dluzej ale po zakupie plywadla wymienilem wszystkie wedki na ca 2,3. A ze stc nie robi tej dlugosci a ciac blanku bym sie nie odwazyl wybor padl na suzuki bo mialem kiedys suzuki 8lb i bardzo podobala mi sie jej akcja. Szybciej wchodzaca w pelne ugiecie niz elitka = lepszy fun z holu 😀. Ta nowa 16-20lb ma byc do ciezszego lowienia bolkow (ciezsze woblery, gumy RH). Przynety od 12-14g w gore

Użytkownik pmiszk1 edytował ten post 05 kwiecień 2017 - 16:41

• pawello lubi to

#1524 OFFLINE   Patryk1125

Patryk1125

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1917 postów
  • LokalizacjaTarnobrzeg
  • Imię:Patryk

Napisano 05 kwiecień 2017 - 17:20

Tym razem insert zrobiłem z kawałka blanku M1 Phenixa. Taka sama struktura maty jak w SS ;)

Tak właśnie mi się wydawało☺

#1525 OFFLINE   Robert Crocker

Robert Crocker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1973 postów
  • LokalizacjaNYC
  • Imię:Bobby
  • Nazwisko:Crocker

Napisano 06 kwiecień 2017 - 07:26

Rafał dzięki za Batsona. Nie dość, że poprawiłeś to o czym rozmawialiśmy to kij wreszcie zyskał prawidłową moim zdaniem akcję, która teraz odpowiada opisowi blanku. To dopiero pokazuje profesjonalizm roboty. Nie tylko wygląd a przede wszystkim walory użytkowe zrobiły na mnie największe wrażenie.

Użytkownik Robert Crocker edytował ten post 06 kwiecień 2017 - 08:13

• skalek-77 lubi to

#1526 OFFLINE   pawello

pawello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 703 postów
  • LokalizacjaMazowsze
  • Nazwisko:B.

Napisano 07 kwiecień 2017 - 16:47

Dokladnie - oba ca 2,3m na moja łodkę  :)

Matagi Super Shore LL - pod klenia, jazia, okoń drop-shot. Niesamowicie lekki i elektryczny. W przyszłym tyogdniu może uda się potestować

Suzuki RXF-16lb-762 - pod bolki, gnie się niesamowicie - póki co w domu :) Mam nadzieję, że zastąpi fartowną  elitkę 17lb z ubiegłego sezonu - również autorstwa Rafała. Testy dopiero w maju  ;) 

Wykonanie mega w każdym detalu. Omotki, lakierowanie - mistrzostwo. Polecam. Już poleciało kolejne zamówienie  :D 

Dzięki Rafał! :D 

@pmiszk1, jak myślisz, ten Matagi SS LL będzie się "ładował" pod małymi przynętami jaziowo-kleniowymi? Wg. opini użytkowników, to typowy, szybki kij pod lekkie jigowanie. Ciekaw jestem jak będzie współpracował z woblerkami 2,5 - 3cm. 

#1527 ONLINE   pmiszk1

pmiszk1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 876 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 07 kwiecień 2017 - 18:08

Ten Matagi LL byl wybrany z premedytacja. Ma obslugiwac bonito 3,5cm w odrzanskim nurcie. Jesli kleknie to Rafal ma prze...rane 😀.

Użytkownik pmiszk1 edytował ten post 07 kwiecień 2017 - 18:09

• pawello lubi to

#1528 OFFLINE   Maciej 77

Maciej 77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 506 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Maciej
  • Nazwisko:Drewnicki

Napisano 12 kwiecień 2017 - 10:57

Witam

ładuje  się   od  3 g  plus  ES 3"    łowiłem   do 8 g  plus  ES  3"     w komforcie  rzutu i prowadzenia / podbicia , myślę  że  z klękaniem  nie  powinno  być  problemu   , ale  z ładowaniem   lekkich  woblerów   poniżej  tych  ca 3/4 g 

to rzutowo  może  być  problem  , tutaj porównywany  przeze  mnie  suzuki  702 6   spisze  się  moim  zdaniem  lepiej  jeśli  długość  7"  wystarczy ....ta seria  SS  to  jednak  typowe  jigówki .... :rolleyes:

#1529 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 12 kwiecień 2017 - 11:47

Witam

ładuje  się   od  3 g  plus  ES 3"    łowiłem   do 8 g  plus  ES  3"     w komforcie  rzutu i prowadzenia / podbicia , myślę  że  z klękaniem  nie  powinno  być  problemu   , ale  z ładowaniem   lekkich  woblerów   poniżej  tych  ca 3/4 g 

to rzutowo  może  być  problem  , tutaj porównywany  przeze  mnie  suzuki  702 6   spisze  się  moim  zdaniem  lepiej  jeśli  długość  7"  wystarczy ....ta seria  SS  to  jednak  typowe  jigówki .... :rolleyes:

Wszystko niby się zgadza z tym ,że najdelikatniejszy  SS LL  to model  bardziej uniwersalny jest niż typowo jigowy . Wszystkie pozostałe  SS to już wybitnie kijki do jiga . A to czy obsłuży nieco niżej niż te 3-4g w dużej mierze zależy jak się blank uzbroi . Sam patyk to nie wszystko.

#1530 ONLINE   pmiszk1

pmiszk1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 876 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 12 kwiecień 2017 - 12:10

Witam

Moze lowisz zylka ?. Ostatnio pamachalem nim troche nad Warta. Plecionka 0,06 Unitika.

Odleglosci rzutowe mepps aglia 0 (waga 2,5g) to 30-40m !

Woblerki ca 3g rowniez przyzwoicie ca 30m

Przywalil bolek ca 40cm, i po 2-3min juz wracal do wody

Użytkownik pmiszk1 edytował ten post 12 kwiecień 2017 - 12:10

#1531 OFFLINE   Maciej 77

Maciej 77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 506 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Maciej
  • Nazwisko:Drewnicki

Napisano 13 kwiecień 2017 - 07:03

Witam

do tej pory  testowałem  z plecionką  YGK  4X  PE  08  ,   ale  będę  przechodził  na sunline  6/lub 8 lb    . Mój  uzbrojony  KR  system 16  do 4  torizity   tak jak  pisze  Skalek 77   ten LL   jest  z rodziny SS  najbardziej  uniwersalny 

jednak  ze wskazaniem  do jigów   mój  ML  sporo od niego odbiega  jeszcze  bardziej  w kierunku wąskiego   jigowego  zastosowania  . Zgadza  się  ,że  zbrojenie   może   pomóc  w tym  przypadku ,  gdy  chcemy  nieco  uruchomić

go  z dolnym  zakresem  wagi / lotności  wabików ....Kolega  powyżej  jak  ma  zbrojony  kij  ...?  Myślę  ,że  ten  blank  poradzi    sobie  ze sporo  większymi  rybkami  niż  ten bolek 40 cm  :)  Jak  na  zakres   zastosowanych/opisanych  

gramatur  jest  tam  sporo  mocy  ...

#1532 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 14 kwiecień 2017 - 10:20

Pragnę poinformować,że pojawiły się nowe blanki POINT w pełnej ofercie. Blanki już nieco poznane przez nieliczną grupę wędkarzy którzy wypowiadają się na ich temat w samych superlatywach. Blanki ogólnie bardzo specyficzne o dużej zbieżności, czyli cienkie w szczycie ,grube w dole. To co rzuca się w oczy w pierwszej kolejności trzymając ten blank w ręku to wyjątkowa lekkość blanku i świetny balans. Ugięcie szczytowe (bardzo lub nieco mniej) w zależności czy to XF czy fast, ale bardzo płynnie przechodzące w dolnik. Brak jakichkolwiek dziwnych załamań. Czułość na bardzo wysokim poziomie.

Blanki te to super oferta dla łowiących sandacze na wszelkiego rodzaju i kalibru przynęty do jigowania ze względu na bardzo szeroką ofertę. Można idealnie dobrać blank  do ciężaru używanych przynęt

Ja osobiście widzę te blanki jako super alternatywę dla znanych już blanków Phenixa z serii K2 czyli TX-ów. Szczerze polecam.

61f8ae91b064.jpg    

• Friko lubi to

#1533 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 14 kwiecień 2017 - 10:26

Kijek do ciężkiego łowiena , w cascie na blanku Phenix PSW 700ML. Kijek uzbrojony został w przelotki fuji Sic w systemie spiralnym, rękojeść z twardej pianki Matagi ,uchwyt XCS-17 LN z zabudowaną nakrętką.

98334d06a38a.jpg eb0d1afb905b.jpg 35e08eebd1d3.jpg  

65234fc1e38c.jpg ca57c0554cad.jpg 3532b4f2d7eb.jpg  

• Artech i wsw1515 lubią to

#1534 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 14 kwiecień 2017 - 10:46

Blanki point są świetne ,to fakt.

Sam nie widziałem perfekcyjniej wykonanych( jednolita grubość ścianek, nawój mat) idealnie proste.

Co do alternatywy dla TXa polemizowałbym, nie mają ze sobą nic wspólnego,oprócz bazy dla wędziska.

Czucie na innym poziomie(łowiłem jednym i drugim) jak i konstrukcja zupełnie odmienna.

Point nie znajdzie zainteresowania u wędkarzy gustujących w coraz powszechniejszym trendzie wędzisk grubości wkładu do zenita.

Ale może się do niego przekonać każdy kto nim połowi, a głównym priorytetem jest wartość użytkowa wędki.

Point jest sam w sobie swoistą tubą rezonansową ,z racji właśnie sporej zbieżności ,u mnie z delfinem niewątpliwie wzmacniającym sygnał do łapy.

Szczerze polecam ,szczególnie poszukującym czegoś innego.

• Friko lubi to

#1535 OFFLINE   hozel79

hozel79

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 143 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 14 kwiecień 2017 - 11:18

Gdzie można zobaczyć ofertę tych banków? Czy wystepują rownież w dwuskładzie?

#1536 OFFLINE   Marcin Ostróda

Marcin Ostróda

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 491 postów
  • LokalizacjaOstróda
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:G

Napisano 14 kwiecień 2017 - 11:47

Jadę oglądać :D

#1537 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 14 kwiecień 2017 - 12:05

W BRC są 

#1538 OFFLINE   Dano.

Dano.

Wyprawy wędkarskie do Laponii

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 2351 postów
  • LokalizacjaBaza wędkarska w Laponii
  • Imię:Daniel

Napisano 14 kwiecień 2017 - 12:05

W BRC to wszystko jest, ale tylko na stronie :-)
Sklep, w którym niewiele jest tak naprawdę

Tapatalknięte z komórki

#1539 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 14 kwiecień 2017 - 12:25

Byłeś i widziałeś ????

• skalek-77 i Kamil_D lubią to

#1540 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 14 kwiecień 2017 - 13:00

W BRC to wszystko jest, ale tylko na stronie :-)
Sklep, w którym niewiele jest tak naprawdę

Tapatalknięte z komórki

Muszę Cie Daniel rozczarować . Bo są i to wszystkie modele ;)

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych