Rafał z czego zrobiłeś insert w Super Shore LL?
Tym razem insert zrobiłem z kawałka blanku M1 Phenixa. Taka sama struktura maty jak w SS
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 05 kwiecień 2017 - 15:50
Rafał z czego zrobiłeś insert w Super Shore LL?
Tym razem insert zrobiłem z kawałka blanku M1 Phenixa. Taka sama struktura maty jak w SS
Napisano 05 kwiecień 2017 - 16:38
Pomysłowy Dobromir
Napisano 05 kwiecień 2017 - 16:41
Imienniku , opisz krótko jakie wg Ciebie przynęty obsłuży Suzuki. Dokładnie parę godzin temu rozmawiałem z Rafałem o tych samych kijach, Elitce 17lb i Suzuki RXF-16lb-762. Jakoś kije 8'6 zrobiły się dla mnie za długie i być może też zrobię taka zamianę .
Użytkownik pmiszk1 edytował ten post 05 kwiecień 2017 - 16:41
Napisano 05 kwiecień 2017 - 17:20
Napisano 06 kwiecień 2017 - 07:26
Rafał dzięki za Batsona. Nie dość, że poprawiłeś to o czym rozmawialiśmy to kij wreszcie zyskał prawidłową moim zdaniem akcję, która teraz odpowiada opisowi blanku. To dopiero pokazuje profesjonalizm roboty. Nie tylko wygląd a przede wszystkim walory użytkowe zrobiły na mnie największe wrażenie.
Użytkownik Robert Crocker edytował ten post 06 kwiecień 2017 - 08:13
Napisano 07 kwiecień 2017 - 16:47
Dokladnie - oba ca 2,3m na moja łodkę
Matagi Super Shore LL - pod klenia, jazia, okoń drop-shot. Niesamowicie lekki i elektryczny. W przyszłym tyogdniu może uda się potestować
Suzuki RXF-16lb-762 - pod bolki, gnie się niesamowicie - póki co w domu Mam nadzieję, że zastąpi fartowną elitkę 17lb z ubiegłego sezonu - również autorstwa Rafała. Testy dopiero w maju
Wykonanie mega w każdym detalu. Omotki, lakierowanie - mistrzostwo. Polecam. Już poleciało kolejne zamówienie
Dzięki Rafał!
@pmiszk1, jak myślisz, ten Matagi SS LL będzie się "ładował" pod małymi przynętami jaziowo-kleniowymi? Wg. opini użytkowników, to typowy, szybki kij pod lekkie jigowanie. Ciekaw jestem jak będzie współpracował z woblerkami 2,5 - 3cm.
Napisano 07 kwiecień 2017 - 18:08
Użytkownik pmiszk1 edytował ten post 07 kwiecień 2017 - 18:09
Napisano 12 kwiecień 2017 - 10:57
Witam
ładuje się od 3 g plus ES 3" łowiłem do 8 g plus ES 3" w komforcie rzutu i prowadzenia / podbicia , myślę że z klękaniem nie powinno być problemu , ale z ładowaniem lekkich woblerów poniżej tych ca 3/4 g
to rzutowo może być problem , tutaj porównywany przeze mnie suzuki 702 6 spisze się moim zdaniem lepiej jeśli długość 7" wystarczy ....ta seria SS to jednak typowe jigówki ....
Napisano 12 kwiecień 2017 - 11:47
Witam
ładuje się od 3 g plus ES 3" łowiłem do 8 g plus ES 3" w komforcie rzutu i prowadzenia / podbicia , myślę że z klękaniem nie powinno być problemu , ale z ładowaniem lekkich woblerów poniżej tych ca 3/4 g
to rzutowo może być problem , tutaj porównywany przeze mnie suzuki 702 6 spisze się moim zdaniem lepiej jeśli długość 7" wystarczy ....ta seria SS to jednak typowe jigówki ....
Wszystko niby się zgadza z tym ,że najdelikatniejszy SS LL to model bardziej uniwersalny jest niż typowo jigowy . Wszystkie pozostałe SS to już wybitnie kijki do jiga . A to czy obsłuży nieco niżej niż te 3-4g w dużej mierze zależy jak się blank uzbroi . Sam patyk to nie wszystko.
Napisano 12 kwiecień 2017 - 12:10
Witam
Moze lowisz zylka ?. Ostatnio pamachalem nim troche nad Warta. Plecionka 0,06 Unitika.
Odleglosci rzutowe mepps aglia 0 (waga 2,5g) to 30-40m !
Woblerki ca 3g rowniez przyzwoicie ca 30m
Przywalil bolek ca 40cm, i po 2-3min juz wracal do wody
Użytkownik pmiszk1 edytował ten post 12 kwiecień 2017 - 12:10
Napisano 13 kwiecień 2017 - 07:03
Witam
do tej pory testowałem z plecionką YGK 4X PE 08 , ale będę przechodził na sunline 6/lub 8 lb . Mój uzbrojony KR system 16 do 4 torizity tak jak pisze Skalek 77 ten LL jest z rodziny SS najbardziej uniwersalny
jednak ze wskazaniem do jigów mój ML sporo od niego odbiega jeszcze bardziej w kierunku wąskiego jigowego zastosowania . Zgadza się ,że zbrojenie może pomóc w tym przypadku , gdy chcemy nieco uruchomić
go z dolnym zakresem wagi / lotności wabików ....Kolega powyżej jak ma zbrojony kij ...? Myślę ,że ten blank poradzi sobie ze sporo większymi rybkami niż ten bolek 40 cm Jak na zakres zastosowanych/opisanych
gramatur jest tam sporo mocy ...
Napisano 14 kwiecień 2017 - 10:20
Pragnę poinformować,że pojawiły się nowe blanki POINT w pełnej ofercie. Blanki już nieco poznane przez nieliczną grupę wędkarzy którzy wypowiadają się na ich temat w samych superlatywach. Blanki ogólnie bardzo specyficzne o dużej zbieżności, czyli cienkie w szczycie ,grube w dole. To co rzuca się w oczy w pierwszej kolejności trzymając ten blank w ręku to wyjątkowa lekkość blanku i świetny balans. Ugięcie szczytowe (bardzo lub nieco mniej) w zależności czy to XF czy fast, ale bardzo płynnie przechodzące w dolnik. Brak jakichkolwiek dziwnych załamań. Czułość na bardzo wysokim poziomie.
Blanki te to super oferta dla łowiących sandacze na wszelkiego rodzaju i kalibru przynęty do jigowania ze względu na bardzo szeroką ofertę. Można idealnie dobrać blank do ciężaru używanych przynęt
Ja osobiście widzę te blanki jako super alternatywę dla znanych już blanków Phenixa z serii K2 czyli TX-ów. Szczerze polecam.
Napisano 14 kwiecień 2017 - 10:46
Blanki point są świetne ,to fakt.
Sam nie widziałem perfekcyjniej wykonanych( jednolita grubość ścianek, nawój mat) idealnie proste.
Co do alternatywy dla TXa polemizowałbym, nie mają ze sobą nic wspólnego,oprócz bazy dla wędziska.
Czucie na innym poziomie(łowiłem jednym i drugim) jak i konstrukcja zupełnie odmienna.
Point nie znajdzie zainteresowania u wędkarzy gustujących w coraz powszechniejszym trendzie wędzisk grubości wkładu do zenita.
Ale może się do niego przekonać każdy kto nim połowi, a głównym priorytetem jest wartość użytkowa wędki.
Point jest sam w sobie swoistą tubą rezonansową ,z racji właśnie sporej zbieżności ,u mnie z delfinem niewątpliwie wzmacniającym sygnał do łapy.
Szczerze polecam ,szczególnie poszukującym czegoś innego.
Napisano 14 kwiecień 2017 - 11:18
Gdzie można zobaczyć ofertę tych banków? Czy wystepują rownież w dwuskładzie?
Napisano 14 kwiecień 2017 - 11:47
Jadę oglądać
Napisano 14 kwiecień 2017 - 12:05
W BRC są
Napisano 14 kwiecień 2017 - 12:05
Napisano 14 kwiecień 2017 - 12:25
Byłeś i widziałeś ????
Napisano 14 kwiecień 2017 - 13:00
W BRC to wszystko jest, ale tylko na stronie :-)
Sklep, w którym niewiele jest tak naprawdę
Tapatalknięte z komórki
Muszę Cie Daniel rozczarować . Bo są i to wszystkie modele
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →