a tu podobne zbrojenie do wczesniej prze ze mnie opisywanego tylko to system na karcze i patyki ...
kształt obciążenia pozwala przemykac miedzy gałęziami a przyneta uzbrojona w offsetowy bezpiecznie podaza za nim
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 24 marzec 2013 - 14:49
a tu podobne zbrojenie do wczesniej prze ze mnie opisywanego tylko to system na karcze i patyki ...
kształt obciążenia pozwala przemykac miedzy gałęziami a przyneta uzbrojona w offsetowy bezpiecznie podaza za nim
Napisano 24 marzec 2013 - 20:35
I automatycznie spada skutecznosć zacięć wystarczy że trochę wyjdzie hak z gumy i tak samo się czepia. Czemu najwięcej porad piszą osoby które mało wiedzą czy coś naprawdę działa czy jest to przerost formy nad treścią...
Przypominam, że:
1. Chcemy aby jerkbait.pl był miejscem kulturalnej wymiany poglądów – szanuj swoich rozmówców i traktuj ich tak, jakbyś chciał żeby Ciebie traktowano.
Użytkownik mario edytował ten post 25 marzec 2013 - 09:06
Napisano 24 marzec 2013 - 20:39
Majo, on 24 Mar 2013 - 19:35, said:
I automatycznie spada skutecznosć zacięć wystarczy że trochę wyjdzie hak z gumy i tak samo się czepia. Czemu najwięcej porad piszą osoby które mało wiedzą czy coś naprawdę działa czy jest to przerost formy nad treścią...
bez komentarza .....
ja łowie i mnie skuteczność zacieć nie spada !!
Napisano 24 marzec 2013 - 20:44
Pewnie jeszcze wzrasta??? Ciekawe... Ile czasu sopędzasz nad wodą??? 2x w tygodniu??? raz???
Napisano 24 marzec 2013 - 23:30
Po co te uszczypliwości, nie lepiej spotkać się nad wodą. Poznałbym nowych spec-zanderowców,
Napisano 25 marzec 2013 - 00:03
snoek3, on 24 Mar 2013 - 13:49, said:
Majo, on 24 Mar 2013 - 19:35, said:
Sam jestem ciekaw opini kolegów mających doświadczenia z hakami offsetowymi. pozdrw.
Napisano 25 marzec 2013 - 09:46
skoro ciekawosc tak doskwiera, to wystarczy skorzystac wyszukiwarki ... temat hakow offsetowych ma, na tym forum, siwa brode
Napisano 25 marzec 2013 - 11:04
Każda metoda jest dobra, wszystko zależy od umiejętności wędkarza jak dla mnie offset jest tak samo skuteczny jak każdy inny "dobry" hak sandaczowy, wiadomo jak ktoś kupi haki za 2 zł paczka to efekty mogą być takie jak cena
Napisano 31 marzec 2013 - 01:51
czy główki malujecie na jakieś kolory, jeśli tak to na jakie ? Ja słyszałem na razie tylko o czarnym i białym kolorze..
Napisano 25 październik 2013 - 23:59
- "CZIBURASZKA"
Spotkalem sie z takim okresleniem ruchomego obciazenia przed hakami ktore pochodzi niby za wschodniej granicy.
Skad taka nazwa ?.
Leslaw.
Napisano 26 październik 2013 - 16:53
Była taka rosyjska bajka w której występowało zwierzątko z wielką głową i dużymi uszami. Coś jak główka przez Ciebie opisywana.
Polska nazwa to Kiwaczek.
oczywiście to tylko teoria
Użytkownik Dagon edytował ten post 26 październik 2013 - 21:34
Napisano 26 październik 2013 - 18:31
lesław chyba czuberaszki sa to główki z uszami o kacie 90 stopni cały wschod na to łowi i to niezle. Zamierzam nabyc i testować.
Napisano 26 październik 2013 - 20:12
Ile razy chowałem hak w gumę, żeby komfortowo łowić między roślinnością albo innymi chęchami, albo tuż nad podwodną łąką, tyle razy nic nie złowiłem. Nawet jak coś skubnęło, zawsze branie było puste.
Jestem zdecydowanym przeciwnikiem offsetu.
Napisano 26 październik 2013 - 23:24
Stosuję podobne metody do tych z pierwszego postu od ponad 10 lat. Tylko, że na szczupaki z zielska - głównie grążel. Bardzo duzo brań bez ryby. Ale w niektórych miejscach bez tego sie nie obejdziesz.
Napisano 27 październik 2013 - 11:12
Proszę
Napisano 14 październik 2020 - 18:37
Temat stary , także odgrzebuję coś nowego może weszło w trendy łowienia sandaczyków w zaczepach??? Jakie haki offsetowe stosujecie ,polecacie??? Z dociążeniem na haku czy pod czeburaszkę? Może jakieś inne patenciki znacie i chcecie się podzielić.
Napisano 29 maj 2021 - 07:50
Też odkopię...A co...
Coś dobrego z ofsseta na kajki ES4-calowe?
Napisano 29 maj 2021 - 07:58
Napisano 02 czerwiec 2021 - 14:04
Ja tylko gamakatsu uzywam
Użytkownik Rando edytował ten post 02 czerwiec 2021 - 14:09
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych