Robercie, boleń jest w stanie zareagować na tempo nawet większe niż generuje operator młynka i to bez względu na tor, trudność polega jednak na tym aby chciał się zająć tematem.
Dziękuję za ten wpis Kubo. Przypominasz nam wszystkim, po co chodzimy na ryby. Cała zabawa polega na tym aby znaleźć sposób stosując sprzęt i przynęty, które akurat mamy ze sobą na łowisku. Kiedy pozwalamy sobie na trochę luzu, to możemy zacząć używać tego co mamy pod ręką i wymyślać sposoby prezentacji przynęty, które otwierają nam drogę do ryb.
Wracając w tym miejscu do przynęty, którą rozwijam, czyli Amoka. Jest to przynęta, która w opinii ludzi rejestruje więcej ataków boleni od znanych przynęt typu twichbait, czy jerkbajt w kształcie imitującym smukłe ryby. Natomiast mają oni również te same obserwacje co ja. Bolenie atakują i nie siadają na kotwicy zbyt często. Dlatego poszedłem w innym kierunku rozwoju tej przynęty. Pracuję nad nowym sposobem uzbrojenia przynęt tego typu. Pierwsze próby są obiecujące, jednak zdaję sobie sprawę, że nie jest to tym, co jeszcze można zrobić. Wczoraj przyszedł mi do głowy pomysł i będę potrzebował nowych korpusów by móc zastosować to uzbrojenie. Jeśli coś dobrego z tego wyjdzie, z pewnością tym się z wami podzielę.
Użytkownik joker edytował ten post 20 sierpień 2016 - 10:25