Witam
Mam pytanie jak długo schnie lakier na omotkach ,i po jakim czasie można wędką machać nad wodą bez obaw że im coś podzieje ?
Użytkownik Del Toro edytował ten post 08 maj 2018 - 11:37
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 06 kwiecień 2013 - 12:02
Witam
Mam pytanie jak długo schnie lakier na omotkach ,i po jakim czasie można wędką machać nad wodą bez obaw że im coś podzieje ?
Użytkownik Del Toro edytował ten post 08 maj 2018 - 11:37
Napisano 06 kwiecień 2013 - 12:09
Z trzy,cztery dni bym odczekał.
Napisano 06 kwiecień 2013 - 14:59
Ok dzięki za odp.
Napisano 07 kwiecień 2013 - 11:37
A w przypadku gdy lakier po 4 dniach,nadal nie jest gładki i po naciśnięciu palcem zostają odkształcenia znaczyć to może,iż nie dano odpowiedniej miary utwardzacza ?Czy może to mieć jakiś ujemny wpływ na prace wędziska czy samo łowienie ?
Napisano 07 kwiecień 2013 - 12:33
ja kiedyś żle wymieszałem to lakier po kilku dniach był jak galaretka, wg mnie trzeba usunąć , chyba ze to lakier tak długo może wiązać
Napisano 07 kwiecień 2013 - 12:34
Tomek,dobrze rozumujesz. I lepiej to zrobić od nowa,bo raczej już nie zwiąże.
O @Tomasz eS mnie wyprzedził.
Użytkownik kogut edytował ten post 07 kwiecień 2013 - 12:35
Napisano 07 kwiecień 2013 - 12:43
Pewnie nie odmierzyłeś idealnie składników albo źle wymieszałeś
Napisano 31 maj 2013 - 15:13
a powiedzcie mi panowie ...ile razy lakierujecie omotki?? wystarczy raz i to jest standard czy standardem jest dwa razy??
Napisano 31 maj 2013 - 20:27
Szkoły są różne, często to zależy od samego lakieru. Tzn. od jego gęstości i szybkości tężenia. Wielu robi to na dwa razy, ja osobiście robię różnie i na dwa, i na raz, zależy.
Napisano 04 czerwiec 2013 - 07:04
Wczoraj miałem w ręku Batsona z jednej z "renomowanej" pracowni i mimo iż kij dwa miesiące temu ją opuścił nadal lakier na omotkach się lepi.
Napisano 04 czerwiec 2013 - 08:54
oszczędzają na utwardzaczu Batson i renoma ? żartowniś z Ciebie
Napisano 04 czerwiec 2013 - 09:15
Wczoraj miałem w ręku Batsona z jednej z "renomowanej" pracowni i mimo iż kij dwa miesiące temu ją opuścił nadal lakier na omotkach się lepi.
Takie j"renomowanej" pracowni powinno się zrobić reklamę, by wędkarzy ostrzec przed kosztowną i kłopotliwą wpadką.
Napisano 04 czerwiec 2013 - 12:32
Mogli też dać za dużo.
Nie da się zrobić wędki na blanku batsona w renomowanej pracowni?
Napisano 04 czerwiec 2013 - 12:54
Mogli też dać za dużo.
Nie da się zrobić wędki na blanku batsona w renomowanej pracowni?
Pewnie się da ale rozbawiło mnie to egzotyczne połączenie dwóch słów i może niekoniecznie wyjdzie coś renomowanego
Napisano 04 czerwiec 2013 - 12:55
Witam,
mrWhite7 czy ma Pan coś do wielkiej renomy jaką ma firma Batson Enterprises, Inc. w USA, Polsce i w wielu innych krajach świata?
Napisano 04 czerwiec 2013 - 13:54
Takie j"renomowanej" pracowni powinno się zrobić reklamę, by wędkarzy ostrzec przed kosztowną i kłopotliwą wpadką.
A może najpierw złożyć reklamację i zobaczyć, jak zostanie rozpatrzona?
Z drugiej strony taki kij nie powinien był opuścić pracowni.
Użytkownik krzysiek edytował ten post 04 czerwiec 2013 - 13:55
Napisano 04 czerwiec 2013 - 14:00
Batson i renoma ? żartowniś z Ciebie
Jakieś uzasadnienie? Net jest pełen tekstów typu "Słowacki to dureń ~Jola17"
Napisano 04 czerwiec 2013 - 18:04
Jakieś uzasadnienie? Net jest pełen tekstów typu "Słowacki to dureń ~Jola17"
Witam,
mrWhite7 czy ma Pan coś do wielkiej renomy jaką ma firma Batson Enterprises, Inc. w USA, Polsce i w wielu innych krajach świata?
Szanowny panie Ireneuszu to że Batson jest firmą ogólnie rozpoznawalną i produkującą blanki w bardzo dobrej jakości to każdy wie ale wielu też wie że jest jeszcze parę firm produkujących produkty jeszcze wyższej jakości i właśnie te firmy miałem na myśli zaliczając je do renomowanych np. St.Croix, Lamiglas, Phenix i inne niemniej życzę Batsonowi aby można było z całą odpowiedzialnością za słowo powiedzieć "Renomowany" dla mnie jest to producent sprzętu na skalę masową ze średniej półki i to miałem na myśli
Napisano 04 czerwiec 2013 - 18:05
No tak, tylko boron za dziesięć baniek.
Inaczej się nie zatnie
Napisano 04 czerwiec 2013 - 18:11
No tak, tylko boron za dziesięć baniek.
Inaczej się nie zatnie
Czy twój post odnosi się do utwardzacza, Batsona czy żartownisia bo nie bardzo rozumiem co co ci chodzi ,możesz jaśniej ?
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych