Kończem te testy bo już octu w mieście brakuje. Dzisiejszy wypad z Olafem @Olo86. Na zdjęciach ofiary Enigmy Whiplash i Starej Trójki. Wypad zakończony bombą atomową!!!
Stara Trójka- treser boleni.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 28 czerwiec 2019 - 11:17
Kończem te testy bo już octu w mieście brakuje. Dzisiejszy wypad z Olafem @Olo86. Na zdjęciach ofiary Enigmy Whiplash i Starej Trójki. Wypad zakończony bombą atomową!!!
Stara Trójka- treser boleni.
Napisano 28 czerwiec 2019 - 11:38
Napisano 28 czerwiec 2019 - 12:08
Napisano 28 czerwiec 2019 - 12:12
Cieszę się że jednak nie żyjesz już tylko agrafkami ;P
Rybka wynagrodziła CI powrót do robienia wobków
Napisano 28 czerwiec 2019 - 12:14
Napisano 28 czerwiec 2019 - 12:54
Napisano 28 czerwiec 2019 - 13:04
Napisano 28 czerwiec 2019 - 13:47
Napisano 28 czerwiec 2019 - 13:51
Napisano 28 czerwiec 2019 - 15:08
Za dużo powiedziane raczej asystowalem Piotrkowi, ale podbierakowy to też robotaGratuluję pięknego rapiszona!
I Olo kłuje nasze bolki? Co to się wyprawia...
Napisano 28 czerwiec 2019 - 19:06
To tylko robota procentuje, kilka tygodni dość mozolnej pracy nad przynętami w efekcie dało mega satysfakcję nad wodą. Starą Enigmę 3 ruszyłem w ogóle przez przypadek bo forma wpadła mi w ręce przy okazji odlewania innych przynęt i tak się wkręciłem, że olałem dwa nowe wzory i zabrałem się za przygotowanie Starej Trójki w nowym wydaniu. Pocieszona micha z rana, a teraz już powrót do pracowni i szarej rzeczywistości, ale po weekendzie...
A no i wreszcie może przekonam niewiernych do boleniówki w paski i świat wróci na właściwe tory.
Użytkownik Hesher edytował ten post 28 czerwiec 2019 - 19:22
Napisano 01 lipiec 2019 - 15:29
Taniec z gwiazdami Zdjęcia od klienta, na agrafce Terror Janusz.
Napisano 01 lipiec 2019 - 15:31
Napisano 03 lipiec 2019 - 11:24
Dzisiaj z wody wyjechały "tylko cztery" rapiszony, brań zanotowałem około dziesięć. Na łowisku rządziła Stara Trójka, na którą wyjechały trzy ryby, po ustaniu brań zmieniłem przynętę na Enigmę nr 4 i błyskawicznie doczekałem się dwóch uderzeń dużych osobników. Pierwsza ryba spadła, druga też ale poprawiła atak i przyjechała w gości do taty Ta sytuacja najbardziej chyba mnie dzisiaj ucieszyła, bo egzemplarz na który łowiłem to też wersja z nową koncepcją obciążenia.
Zaczynam prace nad wersją okoniową Trójki, jeśli wobler się uda to zabawa z okoniami murowana ale co ważniejsze, będzie też świetnym uzupełnieniem wersji podstawowej przy konieczności wolniejszego poprowadzenia przynęty.
Kiełba zwycięstwa obowiązkowa.
Napisano 03 lipiec 2019 - 18:50
Na dzisiaj jeszcze nie koniec rapowych tekstów, a mam akurat bardzo ciekawy Jak pisałem w poprzednim poście, postanowiłem zrobić wersję Enigmy nr 3, do wolniejszego łowienia, przede wszystkim okoni i jako alternatywę dla klasycznej Trójki do łowienia boleni. Zaraz po odlaniu i przeszlifowaniu z trzema prototypami poszedłem na swój kanał sprawdzić ich pracę. Wybrałem egzemplarz pracujący bardzo drobnym lusterkiem i przy wolnym prowadzeniu, ale za chwilę zmieniłem go na klasyczną Trójkę bo zaczęły hasać bolenie. Z tymi kanałowcami u mnie to nie jest jednak prosta sprawa bo mają swoje kryjówki i strzelają bardzo często punktowo, a aktywnych patrolowców zwykle nie widać. Po bezskutecznym przerzuceniu kilku stanowisk ryb olśniło mnie. Przecież ta wersja, którą wybrałem będzie idealna na łowienie kanałowych boleni. Daje się prowadzić zarówno z prądem jak i pod prąd przy zachowaniu delikatnej uklejkowej pracy. NO ALE ja do zmiany przynęty nad wodą jestem leniwy jak murzyn do roboty, tak mam, ,że jak muszę przegrzebać plecak w trakcie łowienia to mnie wszystko boli. Ba nawet zacząłem nosić ze sobą taki składany stołeczek Mikado i sobie z niego łowię bolenie ostatnio. W końcu urlop mam nie Ok w końcu zmieniam woblery i rzucam pod drugi brzeg gdzie mocno oczkuje sieczka, z nadzieją na okonia spod drobnicy. Kilka obrotów korbką z prądem i bum! Siada spod stadka drobnicy boleń! Najlepsza ryba dzisiaj mimo, że były dwie większe, bo wypracowana pomysłem. No i jest duża szansa, że udało mi się zrobić przynętę na kanałowe rapiszcza ale tutaj nie chcę zapeszać bo to dopiero bardzo udany początek.
Użytkownik Hesher edytował ten post 04 lipiec 2019 - 06:02
Napisano 03 lipiec 2019 - 20:21
Użytkownik miras1983 edytował ten post 03 lipiec 2019 - 20:22
Napisano 03 lipiec 2019 - 20:39
Napisano 04 lipiec 2019 - 06:55
I cyk Trójeczka!!!
Druga wersja Enigmy nr 3 do łowienia okoni i boleni w wolnym prowadzeniu wykosiła dzisiaj dwie sztuki rapiszonów i pięknego garbusa. A nie mówiłem? Żeby było po bożemu trzeci boleń na klasyczną Trójkę w kolorze ukleja.
Napisano 04 lipiec 2019 - 07:06
Użytkownik miras1983 edytował ten post 04 lipiec 2019 - 07:07
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych