Sławcio kojarzy mi się z tobą modne dziś powiedzenie opozycja totalna. Nie ważne co, ale musisz być przeciwko. Wiedzę tego rodzaju zgłębiam latami,więc nie uważam się za kompletnego laika. Nie nabyłem wiedzy chwilę wcześniej w sieci. Już pisałem, opieram sie na lietraturze, gdze były cytowane wyniki badań i dostępnych w sieci badaniach naukowych, które zostały udostępnione przez samych naukowców. Pewnie byś chciał żeby mi udowodnić ignorancję, ale nie trafieś. A tymczasem ty sam rawdopodobnie nie wiesz nic w tym temacie, bo jeszcze nic się nie wykazałeś, tylko podpierasz się kolegą ichtiologiem. Jakoś jeszcze nic twój kolega nie udowodnił, tylko naprędce sięgnął do jednej książki, uznając ją za jedyną wiedzę, czyli obiektywną jak ty to mówisz. Jakoś nie widziałem, żeby przytoczył konkretne badania nad tempem wzrostu brzany z Warty,nie mówiąc już o tym, czy on sam brał udział w takich badaniach. Tak więc jego argument, że ktoś tam napisał, że brzana rośnie ta i tak jest odbiciem ping pongowym na moje argumenty, że rośnie tak i tak. I to, że on jest ichtiologiem a ja nie, nie znaczy, że on musi mieć rację. Poniewaz jak pisałem nie ja sobie wymyśliłem te dane, tylko zaczerpnąłem je ze źródeł naukowych. Nie dywaguje zatem ze mną samym tylko ze słowem innych naukowców. Z resztą mozemy to szybko zweryfikować. Mam 2 łuski brzan z naszej Warty. Moge je zeskanować i przeprowadzimy tu mały eksperyment, poproszę go o podanie wieku tych 2 ryb.