co z tym sandaczem poniżej zapory na Jeziorsku ?? , wędkuję od Uniejowa w dół rzeki i w tym roku nawet niewymiarka nie złapałem na spina , nie wspomnę już o kleniu
Warta odcinek od Biskupic, Włyń, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko
#61 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2013 - 14:04
#62 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2013 - 18:45
Proponuję przejechać się bliżej zapory. Zobaczysz jak rośnie produkcja kotletów z sandaczyków 25-40. Niestety zdecydowana większość "łowiących" w tych rejonach to najgorszy sort gumofilca. Nic nie poradzisz...
#63 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2013 - 21:49
parę lat do tyłu jeździłem pod tamę , ale przeraża mnie ogrom ludzi bytujących nad wodą, i zrezygnowałem z wypadów pod zbiornik Jeziorsko, a ryby i tak muszą przepłynąć przez moje rewiry wędkarskie , nie chcę poruszać tematu kotletów z 30 cm sandaczy ,
#65 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2013 - 15:18
Jak uzbroisz się w boczny troczek( 30 gr ołowiu i paproch z kotwicą) to może coś trafisz, a tak poważnie to nie trać czasu na wycieczkę pod zaporę. Bydła pełno, ryba przepłoszona i pocięta kotwicami. Chyba, że przyjedziesz z paroma kolegami to możemy się umówić i pouczyć pływania tych debili.
- Jeziorm 1 i wicher_dziki_koń lubią to
#66 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2014 - 20:05
Dzieje sie coś teraz na tym odcinku rzeki, łowił ktoś? Pytam bo będę niedługo w tych okolicach(miejscowość Warta) i niewiem czy brać ze sobą kija .
Użytkownik pawelstu edytował ten post 06 styczeń 2014 - 20:06
#67 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2014 - 22:38
Najlepiej sprawdzić samemu ale o tej porze to zostały ci tylko okonki jeżeli chodzi o spina i przy odrobinie szczęścia może jakiegoś krótkiego wydłubiesz.
- Guzu lubi to
#68 OFFLINE
Napisano 04 luty 2014 - 20:58
Brr... Dzierlin koło Sieradza - dzisiaj
Zdjęcie0017.jpg 76,21 KB 8 Ilość pobrań
ale co tam - ważne, że nad wodą, a nie w domu
Zdjęcie0009.jpg 126,19 KB 8 Ilość pobrań
#69 OFFLINE
Napisano 05 luty 2014 - 20:08
Był jakiś kontakt z rybą?
#70 OFFLINE
Napisano 06 luty 2014 - 09:13
Jak w studni, panie - zero kontaktu.
#71 OFFLINE
Napisano 06 luty 2014 - 14:30
witam ponownie i pytam kto był i kto widział ryby jakieś na jeziorsku,okonki gryzą?pozdro VOJT@s
#72 OFFLINE
Napisano 07 luty 2014 - 11:15
Pytasz o łowienie spod lodu rozumiem ?
#73 OFFLINE
Napisano 07 luty 2014 - 15:06
szukam gdzieś kawałek wody gdzie nie jest zamarznięte żeby połowić okonki na paproszki
#74 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2014 - 17:59
dziś Warta w Uniejowie z nastawieniem na jaziki , totalna kicha , zero kontaktu z rybą , nawet oczkująco spławiających ryb nie widziałem , bardzo niski stan wody , jak tak dalej będzie z opadami deszczu to myślę że na przełomie czerwca i lipca Warta wyschnie .
#75 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2014 - 21:35
Hej,
ja z kolej od mostu w Warcie szedłem w górę rzeki, zero kontaktu, łowiłem tylko na wobki. Woda jak na tą porę roku niska, raczej stan letni a nie wiosenny, tyle, że trącona wyraźnie. Jakiś niewielki jazik, czy płoć spłoszona spod samej burty, z takiego mini blatu, nagrzewanego promieniami słońca, parę żab, jakiś pierwszy motyl, i w wodzie też jakieś żyjątka się pokazują. No i drobnica w przystani kajakowej, z rzadka ucieczki zupełnie jakby coś polowało. Prób tam nie podejmowałem. Pełno spławików.
#76 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2014 - 09:35
Ja tydzień temu w okolicach Strońska i Piasków tj. w górę rzeki od Sieradza - obłowiłem konkretnie ten rejon ( cały dzionek) - nic nie pukło. Aa sorki widziałem żabę.
- Maciek Rożniata lubi to
#77 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2014 - 13:02
Byłem znowu w tym rejonie - q...wa tu nie ma ryb
- tlok i Maciek Rożniata lubią to
#78 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 22:26
Nie ma i nie będzie bo wszystko co trafia do Jeziorska jest w siatach. Na zbiorniku już wszystko wyczyścili i teraz wystąpili o pozwolenie na odłów w rezerwacie coby dokończyć dzieła i prawdopodobnie dostaną. W tamtym roku przyjechali studenci z UŁ co by badać ryby, ale żeby je badać to musiały by być, więc poopalali się tydzień i pojechali do domu. Banda sk....ów
- Jeziorm 1, wicher_dziki_koń i skippi66 lubią to
#79 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2014 - 08:18
Rżnięcie Jeziorska z ryb trwa jeśli się nie mylę, jak tylko ten zbiorrnik powstał - spinningowałem w tamtym czasie z łodki i zachaczanie przynętą o siaty nie należało do rzadkośći, nie mówię już o zaplątanym w nich ptactwie wodnym. Bezmyślne odłowy zubożyły rzekę już chyba bezpowrotnie, wiedzą o tym ci, którzy znali i pamietają Wartę w tym rejonie z czasów gdy nie było zbiornika - sprzęt do dupy, ale jaka frajda z łowienia. Teraz jest wiedza, doświadczenie, sprzęt, tylko nie ma tego co najważniejsze. To przykre.
#80 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2014 - 10:18
Panowei , PZW jako organizacja którą my sami niestety tworzymy , nie jest formą zdolną do odpowiedzialnego zarządzania i sprawnego gospodarowania . Nie trzeba demonicznych rybaków żeby z rzeki zrobić pustynię , choć rybacy są nam potrzebni do funkcjonowania w błogim poczuciu wyższości , jako niezbędne alibi . Jesteśmy w tym dziele nie do pobicia , wystarczy zajrzeć na Nerki Czy pani Krawczyk , albo jeszcze innemu z byłych prezesów , bo zwykłych członków o taka dalekowzroczność trudno przecież podejrzewać , mógłby kiedykolwiek przyjść do głowy pomysł , aby ustanowić tam strefę ochronną dla wybijanych do nogi -od zawsze - ciągów tarłowych .
Dlatego nie jęczcie jak baby , bo rzeka Warta jest piękna nawet bez ryb , a także szarańczy z wędkami , a reklamacje i pretensje to wysyłać na Berdyczów .
Poeta wiek temu oznajmił wszem i wobec - Miałeś chamie złoty róg !!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych