Wreszcie do mnie dotarło. O zwijadle "nawijamy"
Odczepiacze do przynęt i co robicie by zaczepów było mniej??
#281 OFFLINE
Napisano 08 luty 2014 - 18:36
#282 OFFLINE
Napisano 08 luty 2014 - 19:06
po zapoznaniu się z opiniami szanownych kolegów, nabyłem właśnie (wczoraj) surfera.
Linkę wykupiliście Panowie całą.
Pisałem do pana Tadeusza i nie wymyślił jeszcze "zwijadła". Myślę, że to: http://allegro.pl/dr...3815770768.html
jest dobrym pomysłem.
Mam "korpus" od snagaweya. I to chyba dobre rozwiązanie, inną linkę tylko kupiłem. Jakby zwijał jeszcze "ze sprężynki" jak odkurzacz czy miarka i to bezawaryjnie to już byłoby niebo.
#283 OFFLINE
Napisano 08 luty 2014 - 20:36
Super patent. Dzięki. Już kupuję do Surfera.
Potrzeba matką pomysłu.
Trafiało mnie jak miałem sznurek na szpulce, bo zawsze coś wyszło nie tak. Czyli się poplątało.
A to rozwiązanie myślę jest idealne
#284 OFFLINE
Napisano 10 luty 2014 - 16:58
#285 OFFLINE
Napisano 11 luty 2014 - 11:39
Ciekawe, używa odczepiacza a jego systemik nie łapie zaczepów Zobaczcie drugą część, gdzie odczepia przynętę tym wynalazkiem i... wyjmuje świstera na zwykłej główce jigowej, więc może ten patent nie działa z żywymi rybami:D
#286 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2014 - 21:43
Przede wszystkim!....jest piękny w formie i wykonaniu . Gdybym miał taki...miałby bezrobocie gwarantowane . Bardziej bałbym się o stratę tego dzieła, niż o jakiś tam wobler .
I wywróżyłeś Robercie .
Wciąż czeka na swój czas, tymczasem nadal w pracy nieustającej
Tak mi się przypomniało, przy okazji dyskusji w dziale "kupię, ..."
- robert67 lubi to
#287 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2014 - 21:49
Waldek jakiej linki uzywasz do odczepiacza? Ja bojac sie o to ze roznego rodzaju sznurki beda pily wode zapodalem zylke 0,milion.Jak toto sie placze to matko moja, takich wzorow i figur jakie powstaja to w zyciu nie widzialem.
#288 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2014 - 08:38
Dlatego Waldku, trzeba trochę nakłamać . Zwrócić się do twórcy tamtego dzieła z informacją o "nieszczęśliwym zagubieniu" i prośbie o nowy . Wtedy jeden za witryną, a drugi w rezerwie tego na zdjęciu...a w razie czego ostrożnie .
Patrząc na ten odczepiacz ze zdjęcia, zastanawiam się jak sobie radzi z dużym woblerem na łódce ? Np. Rapala Magnum czy Salmo Perch SDR 12 itp. I wychodzi mi że słabo .
Ale do jigów...daje rade .
#289 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2014 - 14:19
W tamtym sezonie straciłem może dwie przynęty.Łowię na plecionkę która prostuje wszystkie kotwice.No chyba że "uda" mi się rzucić przynętą na gałęzie , wtedy rozerwanie ich wzdłużnie jest nie możliwe.
#290 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2014 - 15:37
Waldek jakiej linki uzywasz do odczepiacza? ................
Linka pochodzi z urwanego Groma.
W tym cudeńku linka jest oryginalna. Producenta
....Patrząc na ten odczepiacz ze zdjęcia, zastanawiam się jak sobie radzi z dużym woblerem na łódce ? Np. Rapala Magnum czy Salmo Perch SDR 12 itp. I wychodzi mi że słabo .........
Robercie, jeśli mowa o kotwicach wzmacnianych, nie mam pojęcia. Może linka okazać się zbyt słaba, o drut się nie martwię.
Treble 13, do rozmiaru 1, czy nawet 1/0 bierze "na klatę".
Na dorszowe jigowanie zabrałbym produkt @zahara. To raczej oczywiste
Użytkownik popper edytował ten post 09 kwiecień 2014 - 15:42
- Negra lubi to
#291 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2014 - 17:22
Robercie, jeśli mowa o kotwicach wzmacnianych, nie mam pojęcia. Może linka okazać się zbyt słaba, o drut się nie martwię.
Treble 13, do rozmiaru 1, czy nawet 1/0 bierze "na klatę".
Na dorszowe jigowanie zabrałbym produkt @zahara. To raczej oczywiste
Będę musiał nabyć i ten ołowiano-druciany . Obecnie mam taki i najczęściej po 5 min. odczepiania ...rwę wszystko jak leci .
Zwłaszcza przy wietrze, samemu na łódce ale, nie wiem czy w pojedynkę sztuka udaje się jakimkolwiek narzędziem .
#292 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2014 - 22:59
Surferem da rade i w pojedynkę i przy wietrze czy w nurcie (chociaż tu staje się to najbardziej problematyczne).
Z Wisły wyciągam, biorąc pod uwagę wszystkie zaczepy (bliskie/dalekie), jakieś 70% tego co gdzieś w wodzie utknie.
Zdarza się wyciągnąć woblerka bez steru, z popękanym lakierem (jak narazie dwa takie przypadki) ale to już w hardcorowych zaczepach
#293 OFFLINE
Napisano 10 maj 2014 - 07:30
Panowie,przymierzam się do zakupu surfera,czy linka kewlarowa o mocy 500lb i średnicy 1,5mm będzie dobra do tego urządzenia?
#294 OFFLINE
Napisano 10 maj 2014 - 18:49
Nie wiem czy przełożysz przez oczko na dwa razy w surferze ale lepiej więcej mocy niż mniej :/ W zeszłym tygodniu mój surfer został nad wodą. Kupiłem w markecie budowlanym linkę, miała wytrzymałość 130kg i pękła niestety. Jedyny plus z tego taki, że odczepiacz i tak zdążył na siebie zarobić
Teraz też będę szukał nowej linki więc też chętnie posłucham rad
#295 OFFLINE
Napisano 12 maj 2014 - 22:28
Ja znalazłem coś takiego:
http://www.ebay.com/...=item3f189df7e0
Myślę,że nawet jeśli moc zawyżona,to i tak te 150 kilo powinna wytrzymać,a 1,5 mm chyba przejdzie przez oczko?
#296 OFFLINE
Napisano 13 maj 2014 - 14:38
#297 OFFLINE
Napisano 13 maj 2014 - 14:50
Miałem kiedyś v-free i było ok. Zgubiłem go gdzieś. Chcę kupić nowy ale na moje emaile nie odpowiadają... Wie ktoś gdzie kupię v-free?
Obawiam się, że już nie kupisz. Podobno już się gość w to nie bawi
- wobler129 lubi to
#298 OFFLINE
Napisano 13 maj 2014 - 18:07
Obawiam się, że już nie kupisz. Podobno już się gość w to nie bawi
Niestety, prosta konstrukcja ale najprostsze rozwiązania są najlepsze Banalnie łatwo można zrobić samemu
#299 OFFLINE
Napisano 13 maj 2014 - 19:15
Niestety, prosta konstrukcja ale najprostsze rozwiązania są najlepsze Banalnie łatwo można zrobić samemu
Szprycha i ciezarek, sam mam ori ale jak urwe to se zrobie sam
Pozdr
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
#300 OFFLINE
Napisano 13 maj 2014 - 21:32
autocenzura
Użytkownik cristovo edytował ten post 06 marzec 2015 - 00:57
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych