Wyczepiacz , odczepiacz .sztyca itd wszystko dobre . Pan Wodnik trochę zabawek musi zabrać. .Zaczepów powinno być dużo , a gdzie patyki tam wyniki .Więc niema czego płakać zrobić lub nabyć drugą i tyle
Odczepiacze do przynęt i co robicie by zaczepów było mniej??
#361 ONLINE
Napisano 17 maj 2016 - 21:09
- Frogerset i kasperek lubią to
#362 OFFLINE
Napisano 18 maj 2016 - 11:02
Wyczepiacz , odczepiacz .sztyca itd wszystko dobre . Pan Wodnik trochę zabawek musi zabrać. .Zaczepów powinno być dużo , a gdzie patyki tam wyniki .Więc niema czego płakać zrobić lub nabyć drugą i tyle
święta prawda, jak przynęta się gdzieś zagnieździ np między kamieniami to nic nam już nie pomoże. Nie ma złotego środka, a jak chce się mieć faktycznie wyniki to trzeba ryzykować i rzucać w miejsca teoretycznie nie do obłowienia
#363 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2016 - 10:04
Panowie potrzebuje kupić jakiś dobry wyczepiacz do woblerów. Łowie woblerami od 2 cm do 5 cm. Prze de wszystkim klenie i z brzegu co byście polecili? Wiem że nie wszystkie przynęty da się uwolnić ale przynajmniej te które są pod dużym kątek żebym wyczepiacz dawał rade.
#364 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2016 - 05:12
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#365 OFFLINE
#366 OFFLINE
Napisano 23 sierpień 2016 - 10:16
- popper lubi to
#367 OFFLINE
Napisano 15 październik 2016 - 21:08
Dołączam się do zapytania :
Łowię z brzegu przynęty woby gumy , miałem odczepiacz V-FREE czasem pomógł .
Teraz zastanawiam się na wyborem pomiędzy Surferem a Gromem , który z waszego doświadczenia warto kupić >?<
#368 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 12:47
#369 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 18:52
Nie istnieje skuteczny odczepiacz na rzeki, jeżeli zaczep ma miejsce stosunkowo daleko od brzegu. Prąd skutecznie uniemożliwi dotarcie do uwięzionej przynęty. Oczywiście zawsze kombinuje się puszczanie odczepiacza z prądem rzeki. Czasami się uda, czasami nie. Zawsze używałem Groma. Najcięższego. I to i tak na rzece nie dawał rady. Owszem, mogę zmontować większe obciążenie, ale wtedy nie wytrzyma zestaw, a i nie napniemy mocno linki, po to aby zjechał do przynęty.
- popper lubi to
#370 ONLINE
Napisano 16 październik 2016 - 19:40
Z mojej praktyki, na mniejszych rzekach wynika, że najskuteczniejsze są proste rozwiązania.
Długi czas używałem GROMA. W wersji Long Distance i masie , o ile pamiętan 100 do120g. Był znakomity, chociaż drogi.
Pobił go, z powodzeniem, odczepiacz o masie (ciężarka) 100g, ze szprychy rowerowej (?). Coś w tym stylu: http://allegro.pl/sk...6562393415.html Kosztował wówczas 15zł+ wysyłka.
Nie dość, że sporo tańszy, to skuteczność praktycznie ta sama, co GROMU.
Linka od GROMU, jednak jest bezkonkurencyjna. Ta żółta. W wyniku używania jednak się przecierała. Nieznacznie skracana trafiła w sumie, najpierw na jednego i kolejnego i kolejnego "szprychowca".
W końcu przegniła i ...... Znowu stoję przed zakupem Long Distance
Surfera mam i wciąż się zastanawiam, czy jest mi potrzebny do marszów, brzegiem rzek.
#371 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 20:02
Z mojej praktyki, na mniejszych rzekach wynika, że najskuteczniejsze są proste rozwiązania.
Długi czas używałem GROMA. W wersji Long Distance i masie , o ile pamiętan 100 do120g. Był znakomity, chociaż drogi.
Pobił go, z powodzeniem, odczepiacz o masie (ciężarka) 100g, ze szprychy rowerowej (?). Coś w tym stylu: http://allegro.pl/sk...6562393415.html Kosztował wówczas 15zł+ wysyłka.
Nie dość, że sporo tańszy, to skuteczność praktycznie ta sama, co GROMU.
Linka od GROMU, jednak jest bezkonkurencyjna. Ta żółta. W wyniku używania jednak się przecierała. Nieznacznie skracana trafiła w sumie, najpierw na jednego i kolejnego i kolejnego "szprychowca".
W końcu przegniła i ...... Znowu stoję przed zakupem Long Distance
Surfera mam i wciąż się zastanawiam, czy jest mi potrzebny do marszów, brzegiem rzek.
Ten z linku to chyba v-free. Mam używam , polecam. Uratował już kilka woblerów, czyli zakup się zwrócił. Z tym że ja łowie przeważnie przy opaskach na wiśle także odlegość do zaczepu nie duża.Dokupić mocną linke murarską i daje rade.
#372 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 20:58
- popper lubi to
#373 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 21:16
Dzięki Panowie za wskazówki , wezmę Groma Long Distance ..
#374 OFFLINE
Napisano 19 luty 2017 - 22:53
Zapraszam do obejrzenia mojego ostatniego wideo. Dostępne są napisy PL jeżeli ktoś potrzebuje.
Pozdr
M
- malinabar lubi to
#375 ONLINE
Napisano 15 marzec 2017 - 12:45
Na rzece działa.
Prosty do zrobienia.
- gregx1 lubi to
#376 ONLINE
Napisano 15 marzec 2017 - 12:50
#377 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2017 - 19:08
Ja również używam wspomnianego surfera. Co prawda kupiłem go jesienią 2016 i używałem łowiąć z łodzi raptem około 10 razy na Domaniowie i Wiórach, ale póki co skuteczność 100%.
#378 OFFLINE
Napisano 06 październik 2017 - 15:39
Pytanie do posiadaczy odczepiacza GROM czy agrafka daje radę ? bo mam obawy, że nie wytrzyma
IMAG1872.jpg 52,81 KB
22 Ilość pobrań
IMAG1874.jpg 43,39 KB
22 Ilość pobrań
#379 OFFLINE
Napisano 10 październik 2017 - 07:43
Pytanie do posiadaczy odczepiacza GROM czy agrafka daje radę ? bo mam obawy, że nie wytrzyma
Jeśli masz obawy to po co CI ona? ja wiązałem go pętelką bezpośrednio do uszka.
Agrafka może tylko przeszkadzać, jeśli Ci się obróci (bo tak lubi) to agrafka złapie plecionkę i będzie "dupa", może ona również łapać trawę czy inny syf płynący i utrudni dojście do przynęty.
A co do tej żółtej linki , ostatnio mi pękła i odczepiacz został z blaszką w wodzie, ale za mocno za nim nie płakałem. Szprychowce wg mnie są lepsze i bardziej stabilne.
#380 OFFLINE
Napisano 19 luty 2018 - 12:52
Mam klasyczne v-free własnej roboty i na niewielkich odległościach ma 100 % skuteczności. Jednak, gdy przynęta ugrzęźnie w zaczepie gdzieś dalej albo nurt jest mocny, to niestety odczepiacz nie dochodzi do krętlika. Linka (sznurek murarski z Castoramy) nasiąka i jest problem. Większego ołowiu nie chcę zakładać w obawie przed złamaniem wędki. Co mogę poradzić w takim przypadku ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych