Witam Wszystkich
Mimo, że zarejestrowany jestem już trochę czasu to się nie udzielałem. Wolałem studiować lekturę forum
Jestem posiadaczem pontonu "orka" 3 metrowego. do napędzania mam Silniczek Osapian 55 oraz 2x100ah Tuborg hobby. Używałem sprzętu przez 2 sezony na maxa i powiem, że nie mogę narzekać. Sprzętu używam do pływania rekreacyjnego-zwiedzam jeziorka
Jako, że zbliżają się magiczne 2 lata od daty zakupu silnika wysyłam go na serwis gwarancyjny by przedłużyć gwarancję na kolejne 2 lata.
Przy okazji tej wizyty postanowiłem trochę ulepszyć mój napęd poprzez założenie maximizera oraz wymianę kabli na grubsze. Myślę o założeniu dodatkowo http://allegro.pl/ho...6180856727.html co by mieć kontrolę nad silnikiem i bateriami.
Fakt cały tuning trochę kosztuje ale puki co 2hp jest po za moim zasięgiem. A wykorzystując to co mam i wdrażając modernizację chcę by silnik pozwalał mi na pokonanie jak największej odległości.
Moje pytanie brzmi czy ktoś próbował już zakładać inną śrubę napędową do tego silnika czy istnieje jakiś odpowiednik kipawy do Haswinga 55???
Pozdrawiam
Wiciu