Oczywiscie to wiedzą WSZYSCY ,dopóki się coś w elektronice nie spieprzy,np ..maximizer....i wtedy zaczyna się KOSZMAR...
Nie no te nowe MK się nie psują, są trwalsze jak te stare .
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 18 kwiecień 2016 - 12:06
Oczywiscie to wiedzą WSZYSCY ,dopóki się coś w elektronice nie spieprzy,np ..maximizer....i wtedy zaczyna się KOSZMAR...
Nie no te nowe MK się nie psują, są trwalsze jak te stare .
Napisano 18 kwiecień 2016 - 12:11
No i pewnie gorsze od Osapianów, Haswingów i HGW czego tam jeszcze
Napisano 18 kwiecień 2016 - 13:37
Są na 100% lepsze. Ciekawe gdyby MK kosztowała tyle samo co chińczyki czy ktoś by je kupił. Gwarantuje że nie.
Napisano 18 kwiecień 2016 - 14:53
Musiała by mieć jeszcze gwarancję chińczyka a z tym jest LIPA...
Napisano 18 kwiecień 2016 - 14:57
Yamaha ma 5 lat, a część komponentów ma magiczny napis MK
Napisano 18 kwiecień 2016 - 15:48
ale cena jest jeszcze dużo większa niż MK...2390 zł....za 50 lbs...
Użytkownik amstaf358 edytował ten post 18 kwiecień 2016 - 16:06
Napisano 18 kwiecień 2016 - 15:59
Dla mnie ta Yamaszka to 100% MK. Wiedzą co dobre. Na bazie Osapiana na pewno by nie zrobili .
Dobre porównanie (spalina-elektryk) . Yamaszka-MK Parsun-Osapian. Ja masz więcej luźnej monety wybierzesz jakość czyli pierwszą parę. Na drugiej też popływasz.
Użytkownik godski edytował ten post 18 kwiecień 2016 - 16:26
Napisano 18 kwiecień 2016 - 19:55
zatem co moze dorownac Mk ?jesli yamaha klonuje mk to zostaje glosne torqeedo i karwin ? czy one tez sa be?
Napisano 18 kwiecień 2016 - 20:07
zatem co moze dorownac Mk ?jesli yamaha klonuje mk to zostaje glosne torqeedo i karwin ? czy one tez sa be?
Nic nie może ,mój Ty Boże, MK ponad wszystko..
Napisano 18 kwiecień 2016 - 20:23
Ktoś napisał że ponad wszystko? Ciekawe. Na pewno ponad chińczyki Postaw sobie te dwa silniki obok siebie i znajdź sto różnic
Napisano 18 kwiecień 2016 - 20:30
A MK nie robią czasami Chinczyki?Tak wiem pod NADZOREM amerykańskim...
Napisano 18 kwiecień 2016 - 20:40
Uparty jesteś. Porównywałeś te silniki? Bo ja tak.
Szkoda zachodu na dyskusję. Tezy o wyższości Osapiana nad MK nie da się obronić. Tezę odwrotną? Bardzo łatwo.
Dla ludzi ceniących jakość polecam MK jak prawie wszyscy użytkownicy tych silników.
Napisano 18 kwiecień 2016 - 20:56
Jak to skorpion...ale ja nie bronię tezy że Osapian górą nad MK ,tylko mówię że po cholerę mam przepłacać...za Znaczek MK,to tak jak z aku naszej rodzimej firmy które nalepione ma logo MK i kosztuję od razu dużo więcej..
Napisano 18 kwiecień 2016 - 21:04
Dobra ustalone, Mk forever i .
Użytkownik siarq edytował ten post 18 kwiecień 2016 - 21:05
Napisano 18 kwiecień 2016 - 21:09
Nie wiem, czy jest tutaj ktoś, kto dłużej pływa na elektryku niż ja. Grubo ponad 20 lat (już mi się rachuba myli) W tej chwili od 5 czy 6 lat mam drugą MK i jako zapas Mikado 86. Wymieniłem MK36 na MK80. MK36 dalej śmiga. Porównywać Mikado z MK nie ma nawet sensu. Jeżeli będę zmuszony wymienić z jakiś powodów silnik, to będzie to znowu MK.
Napisano 18 kwiecień 2016 - 21:26
A miałeś kiedyś przyjemność z torqeedo ? Przeskok cenowy wielki , ciekaw jestem jak spisuje się w boju
Napisano 18 kwiecień 2016 - 21:52
Nie, na moim silniku, ktory sprowadzałem z US 2 lata temu napisane jest MexicoA MK nie robią czasami Chinczyki?Tak wiem pod NADZOREM amerykańskim...
Napisano 19 kwiecień 2016 - 05:30
Nie, na moim silniku, ktory sprowadzałem z US 2 lata temu napisane jest Mexico
No, czyli po USA to wspomnienia zostały .Tak naprawdę to najwięcej zależy od materiałów używanych do produkcji. Przecież nieśmiertelny penn Slammer obecnie produkowany w Chinach wcale jakością i trwałością porażająco nie odbiega od tego z USA.
Dopiero będę mógł porównać nabytego osapiana 45/50 z dokładanym maxymizerem do starej MK 36 z dokładanym maxymizerem z anodexu .Fakt niezaprzeczalny, że MK ma już ponad 10 lat, z dokładanym maxymizerem pracuje bezawaryjnie( jednego razu tylko coś maxymizer szwankował, chyba ze względu na zawilgocenie-później mu przeszło, jak słoneczko przygrzało).
Póki co wizualnie nie zauważam porażającej różnicy w wykonaniu, owszem w cenie tak. Natomiast bardziej ufam, wykonywanemu w MC maxymizerowi, również możliwa jest jego naprawa jak jakaś część "padnie".
Jest większa szansa na uniknięcie np. takiego rozwiązania:
http://www.sonarskle...kota-p-674.html
Każdy ma wolną wolę wyboru.
Użytkownik Jozi edytował ten post 19 kwiecień 2016 - 05:42
Napisano 19 kwiecień 2016 - 06:35
Sonar sklep jest b.drogi. Za maximizer do mojej MK80 (24V) zażądali 3,5 razy więcej niż zapłaciłem kupując przez portal "pomoc w zakupach"
Szukasz na ebayu potrzebnej części, dodajesz do tego 10% - prowizja dla "pomoc w zakupach" i po tygodniu masz część w domu.
Tak samo można kupić silnik. Mój kosztował dwa tysiące.
Napisano 19 kwiecień 2016 - 06:57
Jozi,widocznie nie zauważyłeś tych porażających różnic,,,a jest ich ponoć 100....
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych