Blanki CTS - Coś z prawdziwego topu ..
#61 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2010 - 22:15
dokładnie SC963-4
9'6 8-15lb 4pc 10-35gram.Medium-power ,Fast
#62 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2010 - 06:47
Pozdrawiam!
#63 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2010 - 07:01
#64 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2010 - 07:29
#65 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2010 - 09:21
Mam 9’ft i 15 lb i jest jak pisze barwena.
Na łódce ty siedzisz na ławce, a wędką i kołowrotkiem trzeba manewrować. Trudno w tej sytuacji zachować przepisowy kąt 90 st pomiędzy wędką i linką. Może dojść do przełożenia kija przez głowę i trach.
Szybkie CTSy są dla opanowanych wędkarzy. Wyraźnie ugina się w długich blankach tylko część szczytówki.
To świetne konstrukcje ale niebezpieczne. I jednak drogie.
Pozdrawiam.
#66 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2010 - 09:28
a jak mają się te blanki do XLS-ów CD ?? szybsze, wolniejsze ?
#67 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2010 - 09:54
CTS ma zauważ dużą ofertę. Pewno na łódkę też można wybrać coś poręczniejszego i bezpieczniejszego w tej sytuacji. Długość uniwersalna to 8’6” ft i pewno jest to zarazem max na łódkę.
CTSa w każdym przypadku da się wygodnie podzielić.
#68 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2010 - 10:23
#69 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2010 - 10:23
#70 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2010 - 10:40
może jakieś fotki ?
#71 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2010 - 11:10
#72 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2011 - 18:14
mam prośbę do posiadaczy blanków bądź wędek wykonanych na blankach CTS:
Elite LR
SD 800-2
SD 801-2
Elite Mag
ES 763-2
z Warszawy lub okolic o kontakt na priv.
Chciałbym umówić się na krótkie macanko może być przy okazji spotkania 16 lipca: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=20592&am p;am p;start=0&
- ale niekoniecznie.
Dziekuję,
#73 ONLINE
Napisano 21 marzec 2012 - 14:08
Witam,czy ktoś z kolegów miał do czynienia z w/w blankiem,poproszę o opinie na jego temat.
#74 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2012 - 10:56
Jestem z kija bardzo bardzo zadowolony. A jakie ma mieć przeznaczenie u Ciebie, że w 20 Lb celujesz?
#75 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2012 - 11:33
No to będę musiał obadać ten blank, bo może być tym, czego setki, ba, tysiące wędkarzy szuka całe życie . Chyba, że obsługuje je na zasadzie jak mój sumowy Beast Master Sea Bass Heavy, którym z konieczności złowiłem kilka kleni i bolków na nieduży woblerek, a którym bez trudu miotam 15cm gumy z pecyną kilkudziesięciu gram ołowiu .Obsługuje duży wachlarz przynęt od niewielkich wobków 3,5 cm, wirówek nr 2 do gum 9cm nawet na 30 gr głowkach.
#76 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2012 - 11:50
Dla mnie - podkreślam dla mnie- jest to lepsze rozwiązanie niż sprzetowy onanizm typu; wędka na jazia, sztywniejsza wędka na klenie, wędka na okonia, wędka na bolenia, wędka na szczupaka no i ta mocno szczytowa na sandacza. Plus obowiązkowo 30- 40 Lb na trocie czy wielkie sumy, których się nigdy nie złowiło i być może nie złowi.
Wolę być nad wodą i łowić czym mam, niż targać bagietę do dziesięciu wędek stojących w domowym koncie Ja się wyleczyłem z wędek co używam 1 czy 2 dni w roku Choć zaznaczam, że nie jest to mój jedyny spinn, mam jeszcze 2
#77 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2012 - 12:41
Jest to kij pod który moge podpiąć kołowrotek 2500 i łowić w miarę komfortowo mniejszymi przynętami jak i podpiąc 4000 i łowić dużymi przynętami.
Dla mnie - podkreślam dla mnie- jest to lepsze rozwiązanie niż sprzetowy onanizm typu; wędka na jazia, sztywniejsza wędka na klenie, wędka na okonia, wędka na bolenia, wędka na szczupaka no i ta mocno szczytowa na sandacza. Plus obowiązkowo 30- 40 Lb na trocie czy wielkie sumy, których się nigdy nie złowiło i być może nie złowi.
Wolę być nad wodą i łowić czym mam, niż targać bagietę do dziesięciu wędek stojących w domowym koncie
Wiadomo, każdy łowi tym co ma, inaczej jest dość trudno Racja, że wygodniej nad wodą z jednym patykiem, dlatego tylu z nas szuka złotego środka - może właśnie Tobie akurat udało się go znaleźć. O trzymaniu wędzisk w domowym koncie nie słyszałem, raczej nie jest to dobra lokata kapitału
Nie nazywałbym też świadomego wyspecjalizowania onanizmem.
Poza tym, jakoś hołduję bardziej zasadzie, że kij ma być w pierwszej kolejności dopasowany do przynęty, a ta do warunków łowiska i ryb. Dlatego zaciekawiło mnie stwierdzenie o kiju, który obsługuje woblerka 3,5cm o wadze, dajmy na to, 2-5gram i gumę 9 cm na główce 30 gram. Zwyczajnie chciałbym mieć taki patyk. Przypuszczam jednak, że jest tak, iż oczywiście łowić się da, nawet skutecznie, tak jak moim BM - i temu tylko służył ten nieco jaskrawy przykład - ale raczej nie będzie łowiło się tak samo komfortowo. Sądzę, że bardziej przydatna byłaby Twoja opinia, w jakim zakresie c.w i jakimi przynętami tym patykiem łowi się najbardziej komfortowo, a nie opinia na zasadzie, że da się... Większością kijaszków o mocy 15 lb da się...
#78 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2012 - 13:13
Zazwyczaj (w kijach z jakimi miałem styczność)najbardziej komfortowo łowi się przynętami mieszczącymi się w przedziale dolnego i górnego cw. Cięższymi i lżejszymi łowi się gorzej. Zwłaszcza lżejszymi. W jednym modelu mniej komfortowo w innym jeszcze mniej a w trzecim przynetą o wadze dolnego cw w ogóle cięzko jest łowić (odległość rzutu, czucie przynęty).
A w CTS-ie właśnie to zwróciło moją uwagę. Kij ma opisany cw 10-35 a da się nim wyrzucić 3,5 cm woblerek (nie znam wagi moich woblerków, wybacz) czy blaszkę nr2 na odległość 15 - 20 metrów, oczywiście z linką 10lb czy żyłką 016-018. I dobrze czuć większość przynęt tej wielkości. W porównaniu z Talonem, jakim wcześniej łowiłem, opisanym też od 10 gr to przepaść. Inne kije, które miałem lub miałem okazje nimi łowić, z przynętami dużo poiżej dolnego cw tak dobrze się nie zachowywały.
Oczywiście nasze potrzeby mogą się różnić, niemniej jak jesteś ciekaw kija tego to zapraszam. Może rozwiejesz swoje wątpliwości bo wydaje mi się, że kij sprosta w dużej części hołdowanej przez Ciebie zasadzie dopasowywania do przynęt. Być może okaże się, że zamiast 5 spinnów wystarczą 2 A być może mnie z błędu jakiegoś wyprowadzisz
#79 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2012 - 01:07
Czy ktos może posiada kijek na tym blanku? Przymierzam sie pod takiego króciaka i muszę na wstępie zebrac jak najwięcej informacji zanim pojade do pracowni. Ma byc pod lekkiego multika i sandacze. Generalnie CTS mi leży (nawet bardzo) lecz może jest tanszy odpowiednik?
#80 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2012 - 19:42
>1 CTS-SD863-2 8’6″ 8-15lb,10-35gr Medium-Fast
>2 BLRBR299MH
Po dosyc szybkiej rozmowie z K.Zielińskim wiem jedno ze ten cts ale do 20lb to juz dosyc mocny kij.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, cts
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Szukam długiego blanku pod letnie pstrągi na jigiNapisany przez kmiasko , 01 gru 2024 pstrąg, hot shot, jig, blank |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych