Bardzo chętnie .Pewnie projekt i realizacja koszulek jeszcze poczeka parę dni do zimy.Na razie zaczarowane ołówki,bańdziorki,chiciorki ,zawodnicze piąteczki działają tak dobrze że zamawiający koledzy nie dają ani dnia wytchnienia od pracy.
Woblery i gumy Janusza Widła
#761 OFFLINE
Napisano 12 październik 2014 - 19:11
#762 OFFLINE
Napisano 13 październik 2014 - 15:27
uśmiecham się bo pogoda jak w lecie zamiast lowic ciężko na jigi dalej ryby na "widlaki
"jak w lecie się lowi "zaczarowany" to nr1 ;)" lekko zmodyfikowany przez Janusza"
- Janusz Wideł lubi to
#763 OFFLINE
Napisano 13 październik 2014 - 16:44
Mariusz "zaczarowany ołówek" który posiadasz jest w wersji nie modyfikowanej od kilkunastu lat W tak łownym modelu jakakolwiek modyfikacja delikatnie mówiąc byłaby nie rozsądna .Faktycznie ołóweczki nadal działają pięknie.Znajomi łowiący na Odrze na ten model wyjelii w sobotę sumka 120 cm. i dwa sandałki 70 plus
#764 OFFLINE
Napisano 13 październik 2014 - 20:15
Janusz "modyfikacja"polegala na malej korekcie koloru bo wszystkie zamowilem w naturalnych barwach ,pomalowanie ogonka markerem na czerwono i boczki lekko na seledynowo okazało się tym co trzeba było zmienić, czasem tak jest, trzeba myslec nad woda slonce teraz daje inny odcien, ukleji i innej drobnicy to trzeba wziasc pod uwagę pozatym już wchodzą przynęty troszkę większe.
#765 OFFLINE
Napisano 14 październik 2014 - 11:35
Wiara w kolorki działa cuda Najważniejsze że wierzysz w przynętę ,a jak Ci w tym pomaga "opaćkanie " ołóweczka markerem to też super
- Maro1947 lubi to
#766 OFFLINE
Napisano 14 październik 2014 - 18:34
Dzisiaj Janusz rybki reagowały tylko na jeden model chiciorek 5,5 cm. Był bolek ,szczupaczki i okonek
#767 OFFLINE
Napisano 15 październik 2014 - 14:30
Super Maciek że wymiatasz Piekna pogoda ,mała rybka jeszcze ruchliwa to i "Chiciorek" dobry na wszystko .
#768 OFFLINE
Napisano 17 październik 2014 - 12:27
Witam Janusz woblerki doszły , w weekend na Wiśle będę testował.
#769 OFFLINE
Napisano 17 październik 2014 - 13:38
Jakiś czas temu pisałem o porwanej przez rybę brzanówce... wczoraj na innej rzece znów obławiam brzanówką, oczywiście bez przyponu. I pod samymi nogami, juz skończyłem zwijać żyłkę, tylko kijem przeciągnąłem woblera metr powyżej swojego stanowiska... nagle widzę tylko cień za błyskającym woblerem i SIEDZI! Na kleniowym sprzęcie znów uwiesił się szczupak... pierwsza myśl: no nie... znowu brzanówke strace:(? Na szczęście wobler ładnie wpiął się w bok pyska i tym razem rybę udało się wyjąć na brzeg:) nie była to wielka sztuka, raptem 56cm, ale na żyłce 0,16 i kijku do 14g miałem chwile zabawy i pełne gacie z obawy o wobler. Po tej akcji założyłem stalkę i w drugim rzucie urwałem woblera na zaczepie...
Wniosek od wczoraj: w łowisku gdzie istnieje chociaż 1% szans na szczupaka, do brzanówki zakładaj stalkę.
#770 OFFLINE
Napisano 18 październik 2014 - 12:16
Mariusz kocham Twoje zaczepy Wkurzająca akcja "Brzanóweczki " bardzo podoba się również szczupakom choć osobiście chodząc za brzaną czy kleniem jeszcze nie miałem obcinki tego modelu.Co innego z "Zawodniczą piąteczką " .Jak nie mam stalki to jej nawet nie zakładam.Zawsze jakaś cholera wyskoczy nie wiadomo skąd i ją zeżre ,i to na wodzie gdzie szczupaka łowię średnio jednego na dwa lata .
#771 OFFLINE
Napisano 18 październik 2014 - 12:19
Zapewniam ze do celowego łowienia szczupaków Janusz ma inne wobki skoro" brzanowki" lowia wszystko to może zmiana nazwy na "smieciowki"
#772 OFFLINE
Napisano 18 październik 2014 - 17:32
Panie Januszu jest szansa, że w przyszły weekend przetestuje moje płytkie ołóweczki?
#773 OFFLINE
Napisano 18 październik 2014 - 17:43
Tak to Mariusz bywa z moimi woblerami że choć dany model jest super dopracowany na konkretny gatunek niestety nie unikniesz brań ryb innych gatunków.Na przykład zakładasz sandaczowego killera "Bańdziorka " i wrzucając go do wody liczysz na mętnookiego a tu zamiast sandaczy nie wiadomo po co wieszają się szczupaki ,bolenie, okonie,pstrągi,trocie .Przepraszam za te komplikacje z innymi gatunkami .
#774 OFFLINE
Napisano 19 październik 2014 - 16:15
Janusz ha ha ha żeby inni "producenci" musieli za to tak przepraszać
#775 OFFLINE
Napisano 20 październik 2014 - 18:59
Wolę Mariusz uprzedzić potencjalnych nabywców moich wyrobów przed stresem.Gość zakłada woblerka na pstrąga a tu mu biorą jakieś sandacze ,szczupaki ,klenie czy inne obrzydlistwa. Wiarygodność to podstawa .
#776 OFFLINE
Napisano 21 październik 2014 - 09:55
ha ha można "wybaczyć" takie niedogodności
#777 OFFLINE
Napisano 23 październik 2014 - 09:45
Witam plucha zimno wszyscy w domu siedza ;)w TeamWidel tez cos cichutko
#778 OFFLINE
Napisano 23 październik 2014 - 11:18
Tak to Mariusz bywa z moimi woblerami że choć dany model jest super dopracowany na konkretny gatunek niestety nie unikniesz brań ryb innych gatunków.Na przykład zakładasz sandaczowego killera "Bańdziorka " i wrzucając go do wody liczysz na mętnookiego a tu zamiast sandaczy nie wiadomo po co wieszają się szczupaki ,bolenie, okonie,pstrągi,trocie .Przepraszam za te komplikacje z innymi gatunkami .
Stres może być jeszcze większy na rzece nizinnej gdy zamiast np. brzany bierze sum, to zdj. suma przyłów przy boleniowaniu
DSC_0110.jpg 63,59 KB 15 Ilość pobrań
Dzięki woblerom Janusza łowię wiecej ryb, czasami w zupełnie zaskakujących okolicznościach .
Użytkownik jerzy6 edytował ten post 23 październik 2014 - 11:24
- kamil098, kacperek993, Janusz Wideł i 2 innych osób lubią to
#779 OFFLINE
Napisano 23 październik 2014 - 11:40
Piękny sum. Przyglądam się opisom i wnioskuje, że przynęty super łowne. Interesuje mnie zakup ewentualnie robocizna
#780 OFFLINE
Napisano 23 październik 2014 - 11:56
Stres może być jeszcze większy na rzece nizinnej gdy zamiast np. brzany bierze sum, to zdj. suma przyłów przy boleniowaniu
Dzięki woblerom Janusza łowię wiecej ryb, czasami w zupełnie zaskakujących okolicznościach .
No to jeszcze lepsza niespodzianka gratuluje udanego holu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych