Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Woblery i gumy Janusza Widła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3081 odpowiedzi w tym temacie

#761 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Wideł

Napisano 12 październik 2014 - 19:11

Bardzo chętnie :) .Pewnie projekt i realizacja koszulek jeszcze poczeka parę dni do zimy.Na razie zaczarowane ołówki,bańdziorki,chiciorki ,zawodnicze piąteczki działają tak dobrze że zamawiający koledzy nie dają ani dnia wytchnienia od pracy. :)

#762 OFFLINE   PocoLoco

PocoLoco

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1306 postów
  • LokalizacjaM
  • Imię:M
  • Nazwisko:K

Napisano 13 październik 2014 - 15:27

:) uśmiecham się bo pogoda jak w lecie zamiast lowic ciężko na jigi dalej ryby na "widlaki

"jak w lecie się lowi "zaczarowany" to nr1 ;)" lekko zmodyfikowany przez Janusza"

• Janusz Wideł lubi to

#763 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 13 październik 2014 - 16:44

Mariusz "zaczarowany ołówek" który posiadasz jest w wersji nie modyfikowanej od kilkunastu lat :) W tak łownym modelu jakakolwiek modyfikacja delikatnie mówiąc byłaby nie rozsądna :) .Faktycznie ołóweczki nadal działają pięknie.Znajomi łowiący na Odrze na ten model wyjelii w sobotę sumka 120 cm. i dwa sandałki 70 plus :)

#764 OFFLINE   PocoLoco

PocoLoco

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1306 postów
  • LokalizacjaM

Napisano 13 październik 2014 - 20:15

Janusz "modyfikacja"polegala na malej korekcie koloru bo wszystkie zamowilem w naturalnych barwach ,pomalowanie ogonka markerem na czerwono i boczki lekko na seledynowo okazało się tym ;) co trzeba było zmienić, czasem tak jest, trzeba myslec nad woda :) slonce teraz daje inny odcien, ukleji i innej drobnicy to trzeba wziasc pod uwagę :lol: pozatym już wchodzą przynęty troszkę większe.

#765 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 14 październik 2014 - 11:35

Wiara w kolorki działa cuda :D Najważniejsze że wierzysz w przynętę ,a jak Ci w tym pomaga "opaćkanie " ołóweczka markerem to też super :)

• Maro1947 lubi to

#766 OFFLINE   maciek17_mi

maciek17_mi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 286 postów

Napisano 14 październik 2014 - 18:34

Dzisiaj Janusz rybki reagowały tylko na jeden model chiciorek 5,5 cm. Był bolek ,szczupaczki i okonek :)

#767 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 15 październik 2014 - 14:30

Super Maciek że wymiatasz :) Piekna pogoda ,mała rybka jeszcze ruchliwa to i "Chiciorek" dobry na wszystko :) .

#768 OFFLINE   Kajtelek2

Kajtelek2

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1335 postów
  • LokalizacjaAluminiowe Miasto

Napisano 17 październik 2014 - 12:27

Witam Janusz woblerki doszły :) , w weekend na Wiśle będę testował.

#769 OFFLINE   Pasta

Pasta

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 976 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:P

Napisano 17 październik 2014 - 13:38

Jakiś czas temu pisałem o porwanej przez rybę brzanówce... wczoraj na innej rzece znów obławiam brzanówką, oczywiście bez przyponu. I pod samymi nogami, juz skończyłem zwijać żyłkę, tylko kijem przeciągnąłem woblera metr powyżej swojego stanowiska... nagle widzę tylko cień za błyskającym woblerem i SIEDZI! Na kleniowym sprzęcie znów uwiesił się szczupak... pierwsza myśl: no nie... znowu brzanówke strace:(? Na szczęście wobler ładnie wpiął się w bok pyska i tym razem rybę udało się wyjąć na brzeg:) nie była to wielka sztuka, raptem 56cm, ale na żyłce 0,16 i kijku do 14g miałem chwile zabawy i pełne gacie z obawy o wobler. Po tej akcji założyłem stalkę i w drugim rzucie urwałem woblera na zaczepie...

Wniosek od wczoraj: w łowisku gdzie istnieje chociaż 1% szans na szczupaka, do brzanówki zakładaj stalkę.

#770 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 18 październik 2014 - 12:16

Mariusz kocham Twoje zaczepy :) Wkurzająca akcja  "Brzanóweczki " bardzo podoba się również  szczupakom choć osobiście chodząc za brzaną czy kleniem jeszcze nie miałem obcinki tego modelu.Co innego z "Zawodniczą piąteczką " .Jak nie mam stalki to jej nawet nie zakładam.Zawsze jakaś cholera wyskoczy nie wiadomo skąd  i ją zeżre ,i to na wodzie gdzie szczupaka łowię średnio jednego  na dwa lata .

#771 OFFLINE   PocoLoco

PocoLoco

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1306 postów
  • LokalizacjaM

Napisano 18 październik 2014 - 12:19

Zapewniam ze do celowego łowienia szczupaków Janusz ma inne wobki ;)  skoro" brzanowki" lowia wszystko to może zmiana nazwy na "smieciowki" :P

#772 OFFLINE   leepek

leepek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 304 postów
  • LokalizacjaToruń
  • Imię:Marek

Napisano 18 październik 2014 - 17:32

Panie Januszu jest szansa, że w przyszły weekend przetestuje moje płytkie ołóweczki?  :rolleyes:

#773 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 18 październik 2014 - 17:43

Tak to Mariusz bywa z moimi woblerami że choć dany model jest super dopracowany na konkretny gatunek niestety nie unikniesz brań ryb  innych gatunków.Na przykład zakładasz  sandaczowego killera "Bańdziorka " i wrzucając go do wody liczysz na mętnookiego a tu zamiast sandaczy nie wiadomo po co wieszają się szczupaki ,bolenie, okonie,pstrągi,trocie .Przepraszam za te komplikacje z innymi gatunkami . :)

#774 OFFLINE   PocoLoco

PocoLoco

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1306 postów
  • LokalizacjaM

Napisano 19 październik 2014 - 16:15

Janusz ha ha ha żeby inni "producenci" musieli za to tak przepraszać ;)

#775 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 20 październik 2014 - 18:59

Wolę Mariusz uprzedzić potencjalnych nabywców moich wyrobów przed stresem.Gość zakłada woblerka na pstrąga a tu mu biorą jakieś sandacze ,szczupaki ,klenie czy inne obrzydlistwa. ;) Wiarygodność to podstawa :) .

#776 OFFLINE   PocoLoco

PocoLoco

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1306 postów
  • LokalizacjaM

Napisano 21 październik 2014 - 09:55

ha ha można "wybaczyć" takie niedogodności ;) 

#777 OFFLINE   PocoLoco

PocoLoco

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1306 postów
  • LokalizacjaM

Napisano 23 październik 2014 - 09:45

Witam :) plucha zimno wszyscy w domu siedza ;)w TeamWidel tez cos cichutko :rolleyes:

#778 OFFLINE   jerzy6

jerzy6

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 720 postów

Napisano 23 październik 2014 - 11:18

Tak to Mariusz bywa z moimi woblerami że choć dany model jest super dopracowany na konkretny gatunek niestety nie unikniesz brań ryb  innych gatunków.Na przykład zakładasz  sandaczowego killera "Bańdziorka " i wrzucając go do wody liczysz na mętnookiego a tu zamiast sandaczy nie wiadomo po co wieszają się szczupaki ,bolenie, okonie,pstrągi,trocie .Przepraszam za te komplikacje z innymi gatunkami . :)

Stres może być jeszcze większy na rzece nizinnej gdy zamiast np. brzany bierze sum, to zdj. suma przyłów przy boleniowaniu

Załączony plik  DSC_0110.jpg   63,59 KB   15 Ilość pobrań

Dzięki woblerom Janusza łowię wiecej ryb, czasami w zupełnie zaskakujących okolicznościach .

Użytkownik jerzy6 edytował ten post 23 październik 2014 - 11:24

#779 OFFLINE   Artboss

Artboss

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów
  • LokalizacjaODRA
  • Imię:Paweł

Napisano 23 październik 2014 - 11:40

Piękny sum. Przyglądam się opisom i wnioskuje, że przynęty super łowne. Interesuje mnie zakup ewentualnie robocizna :)

#780 OFFLINE   Pasta

Pasta

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 976 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:P

Napisano 23 październik 2014 - 11:56

Stres może być jeszcze większy na rzece nizinnej gdy zamiast np. brzany bierze sum, to zdj. suma przyłów przy boleniowaniu

attachicon.gifDSC_0110.jpg

Dzięki woblerom Janusza łowię wiecej ryb, czasami w zupełnie zaskakujących okolicznościach .

No to jeszcze lepsza niespodzianka :) gratuluje udanego holu :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych