Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Woblery i gumy Janusza Widła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3081 odpowiedzi w tym temacie

#801 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Wideł

Napisano 29 październik 2014 - 21:19

Rafał nie znam tych kotwic ,ale jak przyślesz jakieś darmochy to chętnie sprawdzę czy i u mnie dają radę. :) .Jak na razie do modeli 3-7 cm.Nie trafiłem na nic lepszego jak VMC.Przy większych modelach można sobie pozwolić na jakieś chinczyki ale też w jakimś stopniu zmniejszają łowność.

#802 OFFLINE   Tu nie ma ryb.

Tu nie ma ryb.

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1200 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Łukasz

Napisano 29 październik 2014 - 21:32

to moze poprostu Ci je odeśle a Ty mi je prawidlowo uzbroisz bo nie chce miec kolejnego zonka z tak fajnymi przynetami ?

• Janusz Wideł i kwiatek79 lubią to

#803 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów
  • LokalizacjaNad Drzewiczką.
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:Pakuła

Napisano 29 październik 2014 - 21:33

nie ma sprawy tylko podeślij  rozmiary które Cie interesują!a te Mustad Kevin VanDam Elite Series Triple Grip które kilka postów kolega polecał do niczego się nie nadają

#804 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 29 październik 2014 - 21:37

Nie ma sprawy Łukasz. .Jak Ci je uzbroję w VMC to będziesz miał killerki  :)  a nie wyroby woblero podobne uzbrojone  jakimś badziewiem.

• Tu nie ma ryb. lubi to

#805 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 29 październik 2014 - 21:42

Dokładnie Rafał.Wystarczyło mi że  zobaczyłem te mustady to już się ubawiłem.

#806 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów

Napisano 29 październik 2014 - 21:52

Przy braniu dużego bolka pękły dwa groty! a na kamatsu..wszystkie zapięte ...podeślę Ci kilka kotew to przetestujesz! tylko podaj rozmiary.

#807 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 29 październik 2014 - 22:02

Podeślij jakieś małe  nr 10-12 .Najlepiej określić jakość kotwic po małych rozmiarach.Dużo brań ,niekoniecznie sporych ryb daje szybko obraz czy kotwice są chwytne,trzymają rybkę w holu i czy nie tępią się na byle skale :)

#808 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5223 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 29 październik 2014 - 23:13

Czy aby na pewno piszecie o tym modelu? Jeśli tak to nie wiem jak ryba mogła by połamać tą kotwicę. Wieszałem na niej 20kg i nic nie pękało. Nie łowię ogromnych ryb ale na rybie ani na zaczepie też nigdy nie udało mi się ich zniszczyć a nawet stępić. Zapytam też co może śmieszyć w tej kotwicy? Miałem nie jedną kotwicę VMC o których pisze Janusz i każda z nich jest znacznie słabsza od tych ultra pointów. Nie rozumiem też twierdzenia, że Ownery są gorsze od VMC? Nie mogę się z tym zgodzić.

0010341.jpg

• Zielony i Wartoslaw lubią to

#809 OFFLINE   Dagon

Dagon

:P

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3079 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 30 październik 2014 - 07:34

Łukasz Ownerami załatwisz każdego łownego woblera.Nie ma gorszych kotwic do woblerów.Raz że są niechwytne,nie trzymają ryby,to jeszcze są za ciężkie co sprawia że woblerki dopracowane, na pograniczu pływalności , neutralne po prostu przestają pracować tak jakbyś miał liść na kotwicy....

Wychodzi na to, że ja używam całkiem innych Ownerów. :D

Moje są chwytne, długo trzymają ostrość, dobrze trzymają rybę, a co najważniejsze - na mocnym zestawie z plecionką nie rozginają się łatwo, czego nie mogę powiedzieć o kotwicach innych marek.

Są ciężkie, z tym się zgodzę, i jeśli ktoś od początku wyważa wobler pod kotwice lżejsze, ustawia na takich swoje produkty, wtedy tak, mogą popsuć pracę woblera, tylko że to wcale nie znaczy, że są produktem złym - co najwyżej złym wyborem do woblera ustawianego na lżejszych kotwicach. ;)

Do solidnych zestawów z plecionką nie znalazłem do dzisiaj niczego lepszego od Ownerów. :)

Pozdrawia, Andrzej Pod.... eee, nie - choroba! Darek miało być... Pozdrawiam, Darek.

;)

• Mariano Mariano i Janusz Wideł lubią to

#810 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 30 październik 2014 - 08:13

Taka kotwa na zdjęciu to staszna "kociuba" :) i wygląda gorzej od podobnego modelu Ownera .Uśmiałem się dlatego że ta kotwica jest przeciwieństwem kotwic które preferuje.Za krótki trzonek,za gruby drut,zbyt zagięte groty do środka,kolanko wyprofilowane tak że całe obciążenie ryby pójdzie na grot powodując albo pęknięcie grota ,albo rozcięcie rybie pyska.Dla mnie okropna :)

#811 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów

Napisano 30 październik 2014 - 08:33

Czy aby na pewno piszecie o tym modelu? Jeśli tak to nie wiem jak ryba mogła by połamać tą kotwicę. Wieszałem na niej 20kg i nic nie pękało. Nie łowię ogromnych ryb ale na rybie ani na zaczepie też nigdy nie udało mi się ich zniszczyć a nawet stępić. Zapytam też co może śmieszyć w tej kotwicy? Miałem nie jedną kotwicę VMC o których pisze Janusz i każda z nich jest znacznie słabsza od tych ultra pointów. Nie rozumiem też twierdzenia, że Ownery są gorsze od VMC? Nie mogę się z tym zgodzić.

0010341.jpg

Tak to ta kotwica.

#812 OFFLINE   Mariano Mariano

Mariano Mariano

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów
  • LokalizacjaNiemcy/Warszawa
  • Imię:Mariusz

Napisano 30 październik 2014 - 19:59

Ja używam tych Kamatsu Grand Prix i minusem i to dużym wg mnie jest pióro.Wyprofilowane w taki sposób,że po przeciagnieciu przez kamienie kotwa jest tępa i ciężko naostrzyć.

No,ale wybór jest indywidualny.

@Dagon to dobrze opisał,więc nie będę powielał.

#813 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 30 październik 2014 - 20:04

Jak dostanę gratisy od Rafała do będę się mógł na ich temat wypowiedzieć. :) Pozdrowionka .

#814 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów

Napisano 30 październik 2014 - 20:05

Ja używam tych Kamatsu Grand Prix i minusem i to dużym wg mnie jest pióro.Wyprofilowane w taki sposób,że po przeciagnieciu przez kamienie kotwa jest tępa i ciężko naostrzyć.

No,ale wybór jest indywidualny.

@Dagon to dobrze opisał,więc nie będę powielał.

A gdzie kotwica ma pióro? u mnie nie ma kamieni w rzece!

#815 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 30 październik 2014 - 20:15

U mnie Rafał są tylko kamienie w rzece :D Owner tępi się w 15 min.i nadaje się tylko  do kosza bo nie można go naostrzyć, bo to jakiś cukier a nie stal.VMC tępi się po godzinie śmigania ,parę sekund osełki i znowu godzinka łowienia. Zobaczymy jak Kamatsu dadzą radę na Dunajcu :) .

#816 OFFLINE   mag

mag

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 169 postów

Napisano 30 październik 2014 - 20:26

Przecież KAMATSU GRAND PRIX są co najmniej tak samo "ciężkie" jak OWNER 36

Poza tym nie można mówić o analogii w kontekście numeracji,np.kotwica nr.4 KAMATSU jest wieksza od 4 OWNERA, nr.6 OWNERA to 8 KAMATSU,itd...

#817 OFFLINE   Tu nie ma ryb.

Tu nie ma ryb.

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1200 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Łukasz

Napisano 30 październik 2014 - 20:31

te kamatsu sa dobre , ale do wobkow robionych pod takie kotwice . Tak jak Janusza woblery sa dobre z kotwicami pod ktore je Janusz wyprodukował

#818 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 30 październik 2014 - 20:32

Jak założę na woblerka i troszkę pobijam nimi kamienie w Dunajcu to  będę mógł się na ten temat wiarygodnie  wypowiedzieć :)

#819 OFFLINE   mag

mag

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 169 postów

Napisano 30 październik 2014 - 21:09

te kamatsu sa dobre , ale do wobkow robionych pod takie kotwice . Tak jak Janusza woblery sa dobre z kotwicami pod ktore je Janusz wyprodukował

...ależ oczywiście....chodzi mi o brak pewnej logicznej spójności,w odniesieniu do ostatnich wpisów w wątku Janusza

Pokrótce;Janusz zdecydowanie opowiada się za VMC,ponieważ sa lekkie i optymalne do prawidłowej pracy jego woblerów,(w przeciwieństwie do OWNERÓW)

Pada propozycja,aby przetestował KAMATSU ,które są...jeszcze cięższe  :o  od wspomnianych OWNERÓW,a na dodatek wprowadzą zamęt z numeracją (pomijam tu aspekt podatności na tępienie,)

• Dagon lubi to

#820 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 30 październik 2014 - 21:19

Mag pożyjemy, zobaczymy.Niewierzę w żadne chinczyki typu saturo ,kamatsu,mikado i itp.Ale mam zasadę że  nigdy się nie wypowiadam się na temat którego sam nie przerobiłem.

• mag lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych