Ognisko lub gril,ząbki czosnku + prawdziwe masło, zawijam to w folię alu i piekę potem smaruję tym chleb.Pychota.
Co jemy nad wodą?
#81 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2013 - 08:49
- Wojtek B. lubi to
#82 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2013 - 10:08
#83 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2013 - 10:18
Ognisko lub gril,ząbki czosnku + prawdziwe masło, zawijam to w folię alu i piekę potem smaruję tym chleb.Pychota.
@Sobol a ile dajesz masła na ile ząbków czosnku? bo na pewno wypróbuje przepis, napisz coś więcej ile to rumienisz
#84 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2013 - 10:57
#85 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2013 - 12:34
Wyjatek zawody spinningowe, a tam kilka batonow i zjadam na szybko szkoda czasu na jedzenie:)
#86 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2013 - 15:48
Suszona wołowina. W Piotrze i Pawle jest pod nazwą beef jerks. Występuje w trzech smakach. Gorąco polecam.
W Leclercu też jest. Skusiłem się - na początku obrzydzenie, paka po otworzeniu capi jak puszka dla psa albo gorzej, smak tekury. Ale jak postało sobie dzień w otwartej torebce i wywietrzało to nawet dało się zjeść muszę powiedzieć. Bardzo szybko syci, 1-2 kawałki wystarczą żeby pozbyć się ssania w żołądku.
#87 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2013 - 17:36
@Sobol a ile dajesz masła na ile ząbków czosnku? bo na pewno wypróbuje przepis, napisz coś więcej ile to rumienisz
Spora glowka czosnku,folia alu kilka razy zwinięta(coby się nie spaliła) masła tak coś jak dwie kostki cukru,piekę to na czuja,z raz rozwinę i sprawdzę czosnek powinien się łatwo rozgniatać(rozsmarowywać) na dnie foli jest często przypieczony,chleb z grila posmarowany tym śwaksem jest zajebisty dla mnie i dla moich znajomych.Smacznego
- krystiano1981r i M a r a s lubią to
#88 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2013 - 17:47
pełna zaradność
- popper lubi to
#89 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2013 - 17:51
W Leclercu też jest. Skusiłem się - na początku obrzydzenie, paka po otworzeniu capi jak puszka dla psa albo gorzej, smak tekury. Ale jak postało sobie dzień w otwartej torebce i wywietrzało to nawet dało się zjeść muszę powiedzieć. Bardzo szybko syci, 1-2 kawałki wystarczą żeby pozbyć się ssania w żołądku.
Ja dostałem na zimę suszonego dorsza, na morzu jedzą je rybacy prosto z Norwegi. Wyniosłem zapasy do piwnicy obok przetworów. Przez kilka dni myślałem, że to jakiś lump sika mi pod drzwiami, tak śmierdziało. A co się okazało, że to ten dorsz. Nie przypadł mi do gustu
- ...not here, Wojtek B., pawelHERP i 1 inna osoba lubią to
#90 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2013 - 22:31
Ja dostałem na zimę suszonego dorsza, na morzu jedzą je rybacy prosto z Norwegi. Wyniosłem zapasy do piwnicy obok przetworów. Przez kilka dni myślałem, że to jakiś lump sika mi pod drzwiami, tak śmierdziało. A co się okazało, że to ten dorsz. Nie przypadł mi do gustu
@Popeye, hahaha. Mistrzostwo
Użytkownik Wojtek B. edytował ten post 25 lipiec 2013 - 22:32
- korol lubi to
#91 OFFLINE
Napisano 26 lipiec 2013 - 13:16
Ja dostałem na zimę suszonego dorsza, na morzu jedzą je rybacy prosto z Norwegi. Wyniosłem zapasy do piwnicy obok przetworów. Przez kilka dni myślałem, że to jakiś lump sika mi pod drzwiami, tak śmierdziało. A co się okazało, że to ten dorsz. Nie przypadł mi do gustu
A czy kiedyś ktoś z was próbował kiszone śłedzie? Szwedzi się tym zajadają. Podobno smród po otworzeniu puszki jest tragiczny, ale smak całkiem całkiem.
Użytkownik misiek116p edytował ten post 26 lipiec 2013 - 13:16
#92 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2013 - 15:40
#93 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2013 - 16:30
Smacznego!
#94 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2013 - 16:33
A czy kiedyś ktoś z was próbował kiszone śłedzie? Szwedzi się tym zajadają. Podobno smród po otworzeniu puszki jest tragiczny, ale smak całkiem całkiem.
obalamy mit
Szwedzki przysmak, kiszony śledź to rzeczywiście dla nas Polaków pewnego rodzaju zagwozdka. Jeśli ktoś otworzy taką puszkę przy gościach to "pawik" gwarantowany (smród najprościej kojarzy się ze bardzo starymi śmieciami).
Jak to się je? Otwieranie puszki z kiszonymi śledziami robi sie pod wodą (w misce we wiadrze gdziekolwiek). Po wyjęciu moczy sie je (w zalewie, mleku - przepisy są rożne) przez kilka dni a przynajmniej kilka godzin, następnie doprawia i dodaje cebule, oliwki, ogórki, oliwkę z oliwek ... sa na to różne przepisy jak kto lubi. W takiej formie dopiero śledzie te stanowią przysmakami.
Bez odpowiedniego przygotowania (wymoczenia) śledzia prosto z puszki normalny człowiek (trzeźwy) go nie zje.
Użytkownik @Wojti edytował ten post 30 lipiec 2013 - 16:40
- Friko i korol lubią to
#95 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2013 - 18:35
Witam
Szwedzki śledź, spoko
suszona ryba - Sztokfisz , możliwa najlepiej jakaś z dorszowatych super jest Isa, wskazana z masłem, nie polecam małych suszonych ryb, popularnych w Rosjii.
ale Hákarl , to już wyższa szkoła jazdy, wprawdzie nie jest tak popularny jak zdaje się Europejczykom, z stałego lądu, ale czasem u tubylców można trafić...
Generalnie ryba zawsze spoko
#96 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2024 - 15:26
Wyprzedaż konserw z krótkim terminem przydatności w Arpolu: https://arpol.net.pl...omocje-208.html Chyba nie muszę nikogo przekonywać, że taka słoninka, czy smalczyk jeszcze długo po terminie przydatności będą tak samo dobre.
- GregorS, pawelHERP, Grzegorz B. i 3 innych osób lubią to
#97 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2024 - 09:17
Zamawialeś już tam?.Wyprzedaż konserw z krótkim terminem przydatności w Arpolu: https://arpol.net.pl...omocje-208.html Chyba nie muszę nikogo przekonywać, że taka słoninka, czy smalczyk jeszcze długo po terminie przydatności będą tak samo dobre.
#98 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2024 - 09:31
Nie można zapłacic karta, ani google PlayZamawialeś już tam?.
tylko przelew
Tzn jest opcjale płatnosc nie dochodzi do skutku
Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka
#99 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2024 - 09:41
Zamawialeś już tam?.
Tak, wiele razy. I z tej promocji też skorzystałem wczoraj, dzisiaj już wysłali.
#100 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2024 - 10:07
Witam
Zapytam głupio może ale czy to jest dobre ?
Smaczne ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych