Btw, nawierć podstawki i zastosuj obejmy "U". Tak najłatwiej.
Mówisz, że te gotowe obejmy plastikowe na relingi nie dają rady ? Czy piszesz o adaptacji mocowań na płaskie powierzchnie?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 20 czerwiec 2016 - 09:08
Btw, nawierć podstawki i zastosuj obejmy "U". Tak najłatwiej.
Mówisz, że te gotowe obejmy plastikowe na relingi nie dają rady ? Czy piszesz o adaptacji mocowań na płaskie powierzchnie?
Napisano 20 czerwiec 2016 - 09:22
Napisano 20 czerwiec 2016 - 18:59
Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:42
Co cam trolle?Ja dziś pierwszy dzień na trolu sukcesów 0 wkońcu się w...........em zdjąłem wędkę z uchwytu i z ręki smignąłem rapalką scatterem sandacz spóżnił się 1 sekundę.Ogólne wnioski z porażki jednostajnie prowadzona przyneta nie kusi ryb trzeba coś wymyśleć chyba skończę napływając wiosłami na stanowiska na eho bo już za duzo wobków przerzuciłem.
Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:49
To weź kija do łapy i popracuj ,jakkolwiek to brzmi.
Pewnie że przynęta prowadzona jednostajnie jest mniej atrakcyjna,można na kilka sposobów ją w trolu poprowadzić,spróbować warto.
Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:54
Co cam trolle?Ja dziś pierwszy dzień na trolu sukcesów 0 wkońcu się w...........em zdjąłem wędkę z uchwytu i z ręki smignąłem rapalką scatterem sandacz spóżnił się 1 sekundę.Ogólne wnioski z porażki jednostajnie prowadzona przyneta nie kusi ryb trzeba coś wymyśleć chyba skończę napływając wiosłami na stanowiska na eho bo już za duzo wobków przerzuciłem.
Napisano 24 czerwiec 2016 - 22:18
Proponuję pobawić się trochę manetką i kupić bardziej dokładny stoper, do tego słownik poprawnej polszczyzny i powinno być lepiej!
he he dobre siem uśmiałem
Napisano 24 czerwiec 2016 - 22:22
he he dobre siem uśmiałem
Napisano 24 czerwiec 2016 - 22:57
Różnie to bywaTo weź kija do łapy i popracuj ,jakkolwiek to brzmi.
Pewnie że przynęta prowadzona jednostajnie jest mniej atrakcyjna,można na kilka sposobów ją w trolu poprowadzić,spróbować warto.
Napisano 25 czerwiec 2016 - 10:01
Cieszę się, że humor dopisuje - co do trollingu to radzę uzbroić się w cierpliwość
Ostatni wobek jaki wypróbuje to husky jerk ustawie po wyczajeniu na echo głebokośc na kuli po napłynięciu na stanowisko będę przyspieszał i zatrzymywał ponton.
Napisano 15 sierpień 2016 - 10:12
Witam zbliża się jesień koledzy namawiają mnie na zrezygnowanie z trollingu na rzecz stacjonarnego łowienia. Podobno już ryby nie uganiają się za przynętą. Reasumując twierdzą ,że skończył się czas na trolling.
Ja jednak mam pytanie w jesieni schodzimy z prędkości prowadzenia przynęty czy pozostawiamy ją bez zmian?
Czy lepiej płynąć wolniej czy szybciej i jakie konsekwencje ma wolne płynięcie?
Moje pytanie jest spowodowane tym ,ze osoby z którymi pływam strasznie wolną płyną w trollingu (zwykle 2 bieg bardzo rzadko 3 a moim zdaniem powinien to być min. 3 bieg od czasu przyspieszenie do 4) . Warto dodać ,że łódź duża i na pokładzie balast z 400kg.
Zbiornik na którym łowie jest duży i głębokości na których łowie i są ryby oscyluje w granicach 8-30m .
Napisano 15 sierpień 2016 - 14:10
Witam zbliża się jesień koledzy namawiają mnie na zrezygnowanie z trollingu na rzecz stacjonarnego łowienia. Podobno już ryby nie uganiają się za przynętą. Reasumując twierdzą ,że skończył się czas na trolling.
Ja jednak mam pytanie w jesieni schodzimy z prędkości prowadzenia przynęty czy pozostawiamy ją bez zmian?
Czy lepiej płynąć wolniej czy szybciej i jakie konsekwencje ma wolne płynięcie?
Moje pytanie jest spowodowane tym ,ze osoby z którymi pływam strasznie wolną płyną w trollingu (zwykle 2 bieg bardzo rzadko 3 a moim zdaniem powinien to być min. 3 bieg od czasu przyspieszenie do 4) . Warto dodać ,że łódź duża i na pokładzie balast z 400kg.
Zbiornik na którym łowie jest duży i głębokości na których łowie i są ryby oscyluje w granicach 8-30m .
2 czy 3 bieg nic nie mówi. Z jaką prędkością trolujesz?
Napisano 15 sierpień 2016 - 16:36
Niestety nie posiadam możliwości sprawdzenia prędkości echosonda tego nie podaje. Silnik elektryczny (o ile są takie które na to pozwalają ) nie posiada prędkościomierza.
Rozumiem również ,że moje decyzje dotyczące wyboru trollingu powinny być oparte na obrazie z echosondy , ale mógłby mnie ktoś podpowiedzieć na temat temperatur (wody/powietrza) , przy jakich dać sobie już na 100% z trollingiem ew. jakie zmiany zastosować oprócz stosowania woblerów głębiej schodzących .
Napisano 15 sierpień 2016 - 21:53
Napisano 16 sierpień 2016 - 17:31
Super patent !!A tak to wygląda w realu...20160620_194945-1.jpg20160620_194934-1.jpg
Napisano 16 sierpień 2016 - 17:49
Napisano 16 sierpień 2016 - 18:11
Nie dziękuj
Od kilku wypraw pływam z trzema na każdym wiośle. Max 6 kijów. Sprawdza się nieźle.
a można tyle?
Napisano 16 sierpień 2016 - 18:42
a można tyle?
Napisano 16 sierpień 2016 - 19:09
Krzysiek moze.
Lowi tak za granicą.
Aha jasne. Przez chwilę wyobraziłem sobie jak by to było na moim 3m. pontonie.Wyglądał by chyba zabawnie, Dla mnie już by miejsca nie wystarczyło
Napisano 16 sierpień 2016 - 19:39
a można tyle?
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych