Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

SPORTY - WALKI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2916 odpowiedzi w tym temacie

#61 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów
  • LokalizacjaWałbrzych/Wrocław
  • Imię:Kamil

Napisano 05 grudzień 2009 - 22:55

Szkoda, że Pudzian nie zmierzy się z bokserem z wyższej półki. Bo niestety Najman bokserem jest przeciętnym. W parterze pewnie żaden nie zachwyci techniką, jednak tu przewaga jest po stronie siły Pudziana...
W klatce/ringu wszystko się może zdarzyć i nie ma tu nic pewnego, jednak liczę na to, że obaj zawodnicy pokażą co potrafią-po treningu pudziana widać, że Najman w stójce ma nawet niezłe szanse.....

Tak Btw...

Jak Mariusz wygra, to szczerze czekam na walkę między nim, a (od razu mówię..nie jestem żadnym fanem, ani nic z tych rzeczy Firmy i tego całego debilnego JP, chodzi o zawodnika) Popkiem, który ułomkiem nie jest, a w klatce radzi sobie naprawdę dobrze ...

ed
ed

Pozdrawiam
Kamil

#62 OFFLINE   Panek

Panek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów
  • Imię:Karol

Napisano 05 grudzień 2009 - 23:11

:D Widzę że razem poza wątpliwej klasy raperem zobaczyliśmy w Popku porządnego zawodnika,
nie chodzi tu tylko o umiejętności, Popek deklasuje Najmana także tężyzną fizyczną,
może nie dorównuje Pudzianowi w martwym ciągu :lol: ale na pewno był by dla Strong Mana prawdziwym wyzwaniem :unsure:

#63 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów

Napisano 05 grudzień 2009 - 23:18

W martwym ciągu mało kto mu dorówna...
Jednak koleś co bierze ponad 200kg na klatę, krzepy ma aż nadto, do tego dochodzi niezła szybkość, technika...szczerze? Myślę, że dałby spokojnie radę z Pudzianem...
Ale najpierw walka z Najmanem, która niestety mimo medialnego szumu, może okazać się meczem do jednej bramki... :(

#64 OFFLINE   Jeziorm 1

Jeziorm 1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1189 postów

Napisano 05 grudzień 2009 - 23:30

popek konkretny zawodnik ? :lol: :lol: dobre dobre :D to powinno znależc w wątku jekrbait sie śmieje :D

o tym panie pisać mi sie nie chce bo szkoda czasu...

co do walki najmana i pudziana to wystarczy ze pudzian go dojdzie i nie ma tego pseudo boksera...techniki zero, szybkosci zero...pudzian tez mistrzem MMA/KSW/K1 itd nie bedzie ale tego leszcza zje na deser :D

pzdr

#65 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów

Napisano 05 grudzień 2009 - 23:44

Hm...więc kto? Nie mówię, że to niewiadomo kto...to nie Mirko CroCop Filipovic, Anderson Silva, czy inny Fedor Emalienko(mistrzowie tego typu dyscyplin)...

Jednak w tej kategorii wagowej Popek moim zdaniem jest na pewno lepszy technicznie od Pudziana, a także technicznie i siłowo od Najmana. Jak mówiłem.... Nie oceniam tu zachowania, poglądów itd. tego Pana jedynie jego postawę w klatce, a tej moim zdaniem mogą mu obaj bohaterowie walki wieczoru najbliższej gali- pozazdrościć...

Jak ktoś uważa, że to takie lekkie, łatwe i przyjemne, a pisać to sobie można, to polecam samemu spróbować...i nie trzeba od razu wchodzić do klatki. Wystarczy jakaś grupa ćwicząca BJJ na macie...

Pozdrawiam
Kamil

#66 OFFLINE   Jeziorm 1

Jeziorm 1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1189 postów

Napisano 06 grudzień 2009 - 00:08

Hm...więc kto? Nie mówię, że to niewiadomo kto...to nie Mirko CroCop Filipovic, Anderson Silva, czy inny Fedor Emalienko(mistrzowie tego typu dyscyplin)...

Jednak w tej kategorii wagowej Popek moim zdaniem jest na pewno lepszy technicznie od Pudziana, a także technicznie i siłowo od Najmana. Jak mówiłem.... Nie oceniam tu zachowania, poglądów itd. tego Pana jedynie jego postawę w klatce, a tej moim zdaniem mogą mu obaj bohaterowie walki wieczoru najbliższej gali- pozazdrościć...

Jak ktoś uważa, że to takie lekkie, łatwe i przyjemne, a pisać to sobie można, to polecam samemu spróbować...i nie trzeba od razu wchodzić do klatki. Wystarczy jakaś grupa ćwicząca BJJ na macie...

Pozdrawiam
Kamil

porównywanie (czy nawet pisanie w jednym wątku) popka do crocopa czy do fedora to nieporozumienie...

ci którzy wchodzą do klatek to wiedzą dobrze ze to nie jest lekkie, łatwe i przyjemne i mysle ze zwykły człowiek tego nie spróbuje...
żeby spróbować tego smaku do klatki trzeba wejsc...jakis tam trening z kolesiami z bjj tego nie pokaże...walka to walka...a to albo w klatce albo na ulicy..

a czego niby mają pozazdrościc popkowi pudzian i najman to nie wiem...ziomków go wspierających?:D

#67 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów

Napisano 06 grudzień 2009 - 00:22

Czy ja gdziekolwiek porównałem Popka do CroCopa czy innego Minotauro?? Napisałem, że wręcz przeciwnie, daleko mu do zawodników ich pokroju, a jednak i nad najmanem i nad pudzianem przewagę techniczną ma znaczną. No i doświadczenie w tej dyscyplinie..
Dla mnie(i pewnie nie tylko dla mnie) cała ta walka to działanie mocno marketingowe, pod publiczkę-najsilniejszy człowiek świata vs. bokser z ciekawym życiorysem...

Ci którzy wchodzą do klatek, muszą albo mieć świadomość tego konsekwencji, albo być po prostu lekko niepoczytalnymi(a może to brak tej świadomości pozwala im tak swobodnie walczyć?? )

Trening BJJ może naprawdę sporo pokazać.Zakładam, że próbowałeś takowego, pisząc jakiś tam trening.Wiadomo, że to i tak nie będzie prawdziwa walka. ŻADNA walka(nawet w klatce) nie odda walki na ulicy...i może dobrze...Sędzia, jakiekolwiek zasady, czy choć minimum rozumu się często przydaje... Życie to nie walka i o tym trzeba pamiętać.

Pozdrawiam
Kamil

#68 OFFLINE   Jeziorm 1

Jeziorm 1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1189 postów

Napisano 06 grudzień 2009 - 00:39

próbowałem juz wielu rzeczy i jestem zdania ze kazdy styl w dobry wykonaniu moze bys zabójczy...bjj nie jest w niczym lepszy niż sambo czy tradycyjne zapasy ( jesli chodzi o parter)

apropos popka... czy tutaj można mowic o technice r_embedded ??

:D

dobranoc

ps gdybyś chciał dalej kontynuowac ta rozmowe to zapraszam na priv ale może jutro :D

pzdr

#69 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3774 postów
  • LokalizacjaAreszt Wydobywczy Istambuł

Napisano 06 grudzień 2009 - 00:42

Komentarz Kostyry po walce Amira Khana która się właśnie zakończyła, „Nawet nie zdążył się spocić” :lol:

#70 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów

Napisano 06 grudzień 2009 - 00:47

Hm....może rzeczywiście słowo technika nie jest tutaj najcelniejsze...Jednak jest to na swój sposób obycie ringowe, doświadczenie z tego typu walk itd.

W pewnym sensie, to zaślepienie mające na celu pozbawienie przeciwnika głowy, (najlepiej od razu z płucami <_< )jest swoistą techniką na przetrwanie w klatce...

Co do samej walki. Pożyjemy, zobaczmy...Szczerze, tak jak i @wujek wcale nie jestem do końca pewny finałowego rezultatu starcia i liczę, że Panowie stworzą widowisko choć w połowie tak interesujące, ile teraz wokół tego robi się szumu....

Koniec tego swoistego(bo trochę na temat ) OT i jakby co, chętnie na priv wymienię się informacjami, co do ćwiczeń tego typu sportów.

Również dobrej nocy życzę.

Pozdrawiam
Kamil

#71 OFFLINE   Panek

Panek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów

Napisano 06 grudzień 2009 - 00:59

...

Jeśli rozmawiamy tylko o Polakach to tak, jest to konkretny zawodnik :D każdy ma swoje zdanie na ten temat, dla mnie Popek jest dobry!
Myślę że potrafił by posadzić Pudziana i że na dzień dzisiejszy by to zrobił B)

#72 OFFLINE   Jeziorm 1

Jeziorm 1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1189 postów

Napisano 06 grudzień 2009 - 01:01

[quote]
...

[/quote]

Jeśli rozmawiamy tylko o Polakach to tak, jest to konkretny zawodnik :D każdy ma swoje zdanie na ten temat, dla mnie Popek jest dobry!
Myślę że potrafił by posadzić Pudziana i że na dzień dzisiejszy by to zrobił B)
[/quote]

a później obudziłby sie spocony :D ale kazdy moze miec swoje zdanie

#73 OFFLINE   Panek

Panek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów

Napisano 06 grudzień 2009 - 01:11

....

#74 OFFLINE   Flls

Flls

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 255 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 06 grudzień 2009 - 11:26

Panowie, nie piszcie nic błagam o Popku. Przecież to jest pośmiewisko a nie zawodnik. Dostał przeciwników nie wiadomo skąd, 2 walki wygrał, 3 już nie dał rady, bo trafił na kogoś kto mu rozpi***lił łeb. Ja go zupełnie nie widzę w walce z Mariuszem, nie ta liga, anie fizycznie ani klasowo jako zawodnik i człowiek. Jak słyszę to całe JP to mnie dosłownie strzela, zwykły pajac z ulicy, który myśli, ze jak rozbijał się po dyskotekach to w klatce/ringu będzie tam samo, a prawda jest brutalnie inna. Jak jest takim kozakiem to czemu nie dostanie kogoś z chociażby Polskiej czołówki wagi ciężkiej, i nie mówię tu o takich zawodnikach jak D. Grabowski, tylko o trochę słabszych.
Tutaj widać i technikę i kondycję Popka, który po minucie na worku wypluwa płuca.
ed

Co do walki Pudzian vs Najaman, to jedyne zwycięstwo Estrogena widzę w lucky punchu, trafi raz a dobrze, chociaż bokser z niego żaden.
Odbiegając od tematu MMA, oglądał ktoś wczorajsze K1 ? Nie chcę spojlerować, ale jestem wkurzony i lekko zaskoczony wynikiem...

Edit: Tak sobie marząc to ja bym Pudziana widział w Japonii we freak show, w turnieju z Akebono, Bobem Sappem, Zuluzinho, Janem Nortje ... :lol:

#75 OFFLINE   BartekP

BartekP

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 435 postów
  • LokalizacjaSulejówek

Napisano 06 grudzień 2009 - 11:31

Flss ja ogladałem - wszystkie walki sa na YT Jakich miałeś faworytów ?

#76 OFFLINE   Jeziorm 1

Jeziorm 1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1189 postów

Napisano 06 grudzień 2009 - 11:37

Panowie, nie piszcie nic błagam o Popku. Przecież to jest pośmiewisko a nie zawodnik. Dostał przeciwników nie wiadomo skąd, 2 walki wygrał, 3 już nie dał rady, bo trafił na kogoś kto mu rozpi***lił łeb. Ja go zupełnie nie widzę w walce z Mariuszem, nie ta liga, anie fizycznie ani klasowo jako zawodnik i człowiek. Jak słyszę to całe JP to mnie dosłownie strzela, zwykły pajac z ulicy, który myśli, ze jak rozbijał się po dyskotekach to w klatce/ringu będzie tam samo, a prawda jest brutalnie inna. Jak jest takim kozakiem to czemu nie dostanie kogoś z chociażby Polskiej czołówki wagi ciężkiej, i nie mówię tu o takich zawodnikach jak D. Grabowski, tylko o trochę słabszych.
Tutaj widać i technikę i kondycję Popka, który po minucie na worku wypluwa płuca.
http://www.youtube.com/watch?v=jgEj6rryEDE&feature=relat ed

Co do walki Pudzian vs Najaman, to jedyne zwycięstwo Estrogena widzę w lucky punchu, trafi raz a dobrze, chociaż bokser z niego żaden.
Odbiegając od tematu MMA, oglądał ktoś wczorajsze K1 ? Nie chcę spojlerować, ale jestem wkurzony i lekko zaskoczony wynikiem...

Edit: Tak sobie marząc to ja bym Pudziana widział w Japonii we freak show, w turnieju z Akebono, Bobem Sappem, Zuluzinho, Janem Nortje ... :lol:

widzisz flls jednak są ludzie na tym świecie zachwyceni popkiem :D

#77 OFFLINE   Panek

Panek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów

Napisano 06 grudzień 2009 - 12:51

zachwyceni? :D

#78 OFFLINE   barwena1977

barwena1977

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 822 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 06 grudzień 2009 - 13:01

Tak sobie obejrzałem parę walk D.Grabowskiego i Popka to doszedłem do wniosku że nie ma sensu porównywać takich zawodników.Grabowski ma wszystko aby być bardzo klasowym zawodnikiem,zaś Popek, niestety poza parą w łapach nie ma żadnych argumentów.Polecam zrobić to samo, obejrzeć i ferować wtedy wyroki.Ciekaw jestem czy Łukasz Grabowski ma coś wspólnego z Damianem.W klatce radzi sobie całkiem,całkiem...Pozdrawiam!

#79 OFFLINE   Flls

Flls

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 255 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 06 grudzień 2009 - 14:08

Flss ja ogladałem - wszystkie walki sa na YT Jakich miałeś faworytów ?

Jak to jakich?! Oczywiście, że Remy :mellow:
Liczyłem na finał: Bonjasky vs Oveerem, jednak Schilt szybko przeszedł przez ćwierć i półfinał, w finale Hari też za dużo nie powalczył...
Szkoda trochę Kharitonova, do formy z czasów Pride już chyba nie wróci. Ghita za to od paru walk pokazuje, że dysponuje potężnym lowkickiem, cieszyłbym się jakby go zestawiono ze Słowińskim. Nie jest to jakiś zawodnik ze ścisłej czołówki, jednak trzyma poziom i pokazuje, że może nieźle namieszać.

#80 OFFLINE   Włóczykij

Włóczykij

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1252 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 07 grudzień 2009 - 08:54

Sportami walki interesuje się od niedawna ale jak na razie najbardziej podobają mi się walki w których bierze udział Cung Lee.
Na walkę Pudziana czekam z niecierpliwością, powinno być śmiesznie :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych