#41 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2010 - 08:56
zdr
#42 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2010 - 11:24
Masz bardzo pragmatyczne podejscie do sprawy AluOxy jak i Alconite sa top! Jedyne co bym doradzil: Sprobuj zastosowac jak najmniejszych rozmiarow - szczegolnie na lajtach daje to odczuwalny efekt (kij wydaje sie bardziej ciety). Nawet srednie kije zbroje w stylu: 10; 8; 6; reszta (lacznie z TipTopem) 5,5-tki lub mniejsze (micros). Akurat w castingu wielkie srednice przelotek wejsciwych nie sa potrzebne...
Pozdrawiam --Yacar--
#43 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2010 - 11:42
#44 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2010 - 12:14
PozdrawiaM.
#45 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2010 - 12:50
#46 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2010 - 15:06
Dzięki za radę, ale najchętniej stosuję 6 na wysokich stopkach.Jedyne co bym doradzil: Sprobuj zastosowac jak najmniejszych rozmiarow - szczegolnie na lajtach daje to odczuwalny efekt (kij wydaje sie bardziej ciety). Nawet srednie kije zbroje w stylu: 10; 8; 6; reszta (lacznie z TipTopem) 5,5-tki lub mniejsze (micros). Akurat w castingu wielkie srednice przelotek wejsciwych nie sa potrzebne...
W jerkówkach kończę 8, a szczytową zwykle daję większą, wywiniętą.
Także moje podejście jest wybitnie nieksiążkowe
#47 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2010 - 16:18
#48 OFFLINE
Napisano 27 maj 2011 - 17:59
Miło mi poinformować, że właśnie otrzymaliśmy z Portugalii nowe elementy korkowe do rękojeści. Wprowadzamy je ze względu na prośby wielu naszych klientów. Są to różnego rodzaju pierścienie korkowe: rubber cork, burnt, copano (dwa rodzaje) i agglomerated cork. Mamy również moduły z korka aglomerowanego oraz fore gripy w nowych wzorach. Wszystko jest już dostępne w pracowni. W przeciągu kilku dni oferta bedzie zamieszczona na stronie FC.
Pozdrawiam
Hubert Matuszewski
#49 OFFLINE
Napisano 27 maj 2011 - 21:17
Udało mi się dziś wpaść do pracowni żeby zobaczyć te nowości i potwierdzam - rzeczywiscie dostępne są chyba wszystkie rodzaje korka jakie można sobie wymarzyć.
Design nowych rękojeści, których kilka prototypów Hubert juz zmontował - jak to się teraz mówi miazga Łączenia korków, wstawki tak wymyślne, że jeszcze takich nie widziałem
Okazało się to silniejsze ode mnie i uległem... zamówiłem od razu trzy kije na nowych rękojeściach korkowych
wyglada na to że tym razem moje MHX-y trafiły w dobre ręce bo za 2 tyg jak wrócę z ryb mam już mieć zmontowane rękojeści na nowych kijach, więc na pewno wstawię fotki.
Aha, last but not least, ceny też są nie-złe, 30cm dolnik z aglomerowanego korka - 40zł. Nie myślałem że dożyję takich pięknych czasów
Dobra robota - Hubert
#50 OFFLINE
Napisano 27 maj 2011 - 21:46
Teraz jak slysze oferta jeszcze sie wzbogaca...ponadto rosnie nam nowy mistrz rodbuilderski..
...ponadto tak dlugo lezace MHXy w koncu zostana przetestowane, jako ze trafily w odpowiednie rece...
Same plusy....i pozostajace w takiej ciszy....no ale do tego nas FC przyzwyczail. Przyslowie- krowa, ktora glosno ryczy daje malo mleka byloby tutaj chyba najbardziej trafione...
Friko wstaw zdjecia jakies...moj MHX bedzie uzbrojony pewnie mniej kunsztownie ale porzadnie (zreszta poklask dla polechtania mojej proznosci bywal niewielki - szkoda zdjec wstawiac)
Gumo
#51 OFFLINE
Napisano 27 maj 2011 - 22:21
Z tymi blankami to pojechałem - nie wiem po co mi trzy wędki ale te korki takie ładne...
...może się w domu jakoś przemknę niezauważony chociaż córka ma juz oko do wędek taty i może ojca zakapować
#52 OFFLINE
Napisano 28 maj 2011 - 08:25
Co do tych wszystkich wstawek to się nie odniosę. Widziałem prototypy rękojeści w pracowni, mogą się podobać, ale jak niejednokrotnie podkreślałem - ja akurat lubię prostotę.
#53 OFFLINE
Napisano 28 maj 2011 - 09:47
Aczkolwiek tak mysle, ze jezeli ktos da sobie rade z jakimis, nazwijmy to , bardzo wysublimowanymi żądaniami klienta, to wykona rowniez cos bardzo uzytkowego.
Gumo
#54 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2011 - 14:39
Zgodnie z obietnicą nowe elementy korkowe na rękojeści są juz na stronie FC:
http://www.fishingce..._firmowe_fc.php
http://www.fishingcenter.com.pl/caly_nius.php?id=2011-06-01_ rekojesci_korkowe_i_korki_dekoracyjne&folder=artykuly&am p;url=/artykuly.php
Hubert Matuszewski
#55 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2011 - 19:56
Ponieważ ostatnimi czasy najbardziej lubię klasykę, wychodząc z założenia że rzeczy ponadczasowe starzeją się najwolniej, więc design bez fajerwerków i ekstrawagancji...
ST 1024F - korek aglomerowany oraz wstawki z korka burnt i korkogumy:
Załączone pliki
#56 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2011 - 20:05
Rękojeści ładne to moje klimaty .Na temat blanków głosu nie zabieram .
#57 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2011 - 20:10
W rękojeściach jak napisałem postawiłem na klasykę, chociaż są dostępne bajery - jakieś skośne wstawki, kółeczka itp. Może właśnie w taki sposób człowiek zaczna się starzeć, jak mu przechodzi ochota na te wszystkie wodotryski
#58 ONLINE
Napisano 21 czerwiec 2011 - 20:13
#59 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2011 - 20:15
... albo grafitowy płot ...@Friko ale się uzbroiłeś Będzie wojna na wędki.
#60 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2011 - 20:16
albo też mam umysł ścisły, i podobają mi się tylko te piosenki które już raz słyszałem ( czyt. rękojeści które już gdzieś widziałem)
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: rodbuilding, pracownia
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
KanonNapisany przez Sławek Oppeln Bronikowski , 05 lut 2023 rodbuilding |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Naprawy, przeróbki i budowa wędeczekNapisany przez panpawel85 , 21 lis 2018 rodbuilding, wrapping, przebudowa i 1 więcej |
|
|
||
|
Hand made →
Ogłoszenia administracyjne - dział RBNapisany przez Del Toro , 11 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
|
TECH
Hand made →
SPIS TREŚCI DZIAŁU - tematy techniczne / blanki / inne tematy RBNapisany przez Del Toro , 07 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
AUTORSKI
Hand made →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych