Poprzednie artykuły z cyklu „jerkbaitowi rodbuilderzy prezentują” spotkały się z bardzo dobrym przyjęciem, zatem postanowiliśmy kontynuować serię. W kolejnych artykułach rodbuilderzy, których możecie spotkać i z którymi możecie porozmawiać na codzień na naszym forum, będą prezentować Użytkownikom jerkbait.pl propozycje wędek służących połowowi rozmaitych gatunków ryb. W lutym są to propozycje kijów trociowych.
Zapraszam do lektury nowego artykułu na jerkbait.pl. Dzisiaj o propozycjach naszych jerkbaitowych rodbuilderów dotyczących wędek do połowu troci.
Przy okazji chciałbym Was poinformować, że na stronie głównej powołaliśmy nową zakładkę (dział) - Rodbuilding. Jednocześnie chciałbym zaprosić wszystkich polskich rodbuilderów do współpracy z nami.
Pozdrawiam
Remek
Rodbuilderzy prezentują – wędki trociowe - nowy artykuł
#1 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 09:19
#2 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 10:18
Teraz tylko takie zestawienia na kilka najczęściej poławianych drapieżników i...
Gdyby tak jeszcze ceny takowych kijków byłyby dostępne to może większa ilość wędkarzy decydowałaby się na zbrojenie pod swoją rękę.
#3 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 10:19
#4 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 10:29
Sporo mi rozjaśnił
#5 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 10:42
punktów widzenia. Daje to szerszy ogląd omawianego tematu i wię-
cej opcji do wyboru zainteresowanym zamówieniem wędziska trociowego.
Jachu
#6 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 10:43
Sławek'Oppeln', Daniel, Tomek&Michał - bardzo dziękuję za fachowy i interesujący materiał
Jak widać można zadać kłam twierdzeniom o nieobecności długich kijów castingowych na naszym podwórku
@Sławek
Cen w serii rodbuilderzy prezentują nie będzie. Jest to kwestia pomiędzy klientem a rodbuilderem.
Pozdrawiam
#7 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 10:49
Po tekście pełnym kamieni na dnie pomorskich rzek, kiji do łapania na ikrę i przystosowanych do połowu morskich tęczaków jak całego tego słownictwa przypominającego barok w architekturze czytając drugą część artykułu z opisem Daniela wyraźnie się odpoczywa i powraca do naturalności.
Sądzę, że artykuł bardzo potrzebny i na czasie. Należy pogratulować kol.Friko za zebranie tego materiału.
#8 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 11:30
teraz czekam na kolejny odcinek, najchetniej o specjalistycznych wedkach do polowu szczupakow na gume
... na gume w rozmiarze od 16 cm w gore ...
#9 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 15:00
#10 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 17:05
poza tym @Kuba zauważ jakie przynęty opisuje Sławek, no i sposób
ich prowadzenia, drift-spływ, przy tej metodzie nawet dłuższe
wędziska byłby wskazane. W końcu taki spływ przynęty (wobka,
wirówki i lekkiego wahadła) w zestawie z pałeczką czy oliwką
centralnie zaciśniętą na żyłce powyżej przynęty, można porównać
do przepływanki bez spławika, i tu długie wędzisko z uniesioną
podczas prowadzenia szczytówką będzie górą.
Pozdro Jachu
#11 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 17:47
Pozdrawiam, Tomek.
#12 ONLINE
Napisano 12 luty 2008 - 17:53
Emocje co do długości , też już wcześniej wybrzmiały .
Mnie cieszy najbardziej , że Thymallusowi choć w cżęści się podobało , i nie obłożył mnie anatemą za psucie reguł casta .
Nie zająknąłem się nic o łowieniu troci w Bałtyku . A trzeba było , bo temat jest interesujący , i niewiele eksploatowany .
@ Jachu
Uważam że można łowić z jakimś tam biglem i pomysłem . Raz , że na ogół skutkuje główkowanie , dwa , że nie jest jak na musztrze .
Długi kij jest niezły nie tylko na płytkie rozległe rzeki północy , na wąskiej i trudnej technicznie wodzie jest niezastąpiony .
#13 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 17:58
Zgadzam się w 100%, też wolę dłuższe wędziska, nawet za pstrągami biegam z 2,70 i czasami jak czytam, że krótkim wędziskiem lepiej przynętę poprowadzić na pstrągowej wodzie, to
myślę sobie, że ja się chyba nie znam albo nie wiem o co chodzi.
Pozdro Jachu
#14 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 18:08
#15 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 18:08
#16 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 18:54
Propozycje na następne artykuły: wędki pstrągowe, na dorsze i może na białoryb z dużej rzeki-jazie, klenie i bolenie.
Pzdr
#17 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 19:35
dwa pytanka do Daniela z X rods.
Co spowodowało, że zdecydowałeś się łowić salmonidy wyłącznie metoda castingową?
i drugie:
Jak sprawuję się Calcutta DC na długim i co istotniejsze miękkim kiju?
Moje krótkie doświadczenie z DC przekonało mnie, że system ten znacznie lepiej sprawuje sie na sztywnym kiju..
Zreszta Remek kiedyś napisał podobną konkluzję na forum..
pozd JW
P.S ART rod zaskakujacy jest kolor tego Lamiglasa, prawie białego blanku w rękach jeszcze nie miałem..
#18 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 19:36
Bardzo fajny artykuł Gdyby nie to, że Daniel robi mi właśnie ISA904, to możliwe, że skusiłbym się na lamiego. Może kiedyś...
Propozycje na następne artykuły: wędki pstrągowe, na dorsze i może na białoryb z dużej rzeki-jazie, klenie i bolenie.
Pzdr
Mdah, nie wiem jak Ty, ale ja... ISA 904 będę stosował między innymi na bolki co prawda pod casta i bardzo specyficznej sytuacji ale... jednak
#19 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 19:46
Isa904 jest bardzo szybkim blankiem , ma bardzo zwartą budowę , pod casta nadaje się znakomicie.
Mifek
Mdah będzie miał budowany kijek na nowym Rodmas ISA966 ATCIII dłuższym, trochę mocniejszym i szybszym blanku.
ps. Biedne te bolki
W fazie projektu jest Rodmas SA865 ATCII blank o długości 8'6 do zadań specjalnych , głównie castingowych. Jest jeszcze parę nowości szczegóły wkrótce.
Łukasz
#20 OFFLINE
Napisano 12 luty 2008 - 19:48
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: artykuł, troć, blank
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
MJ Rod BlanksNapisany przez bartosz311287 , 26 paź 2021 blank, mjrodblanks |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank do morskiej wędki typu stickbait - prośba o pomocNapisany przez Such a Jerk... , 31 paź 2020 blank, pomoc, morski blank |
|
|
||
Hand made →
Blanki karpiowe TAC z takle24.de.Napisany przez MarcinZ , 05 paź 2019 blank, karp, tac |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank TR845-3-MHXNapisany przez Waldi , 12 wrz 2019 blank, mhx, travel |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych