(...) Niestety ciężko o wędki do microjigów w rozsądnej cenie i kilka wędek trzeba zmienić by trafić taką, jaka komuś odpowiada. To tak jak z kobietami - jedni wolą blondynki, drudzy brunetki a jeszcze inni rude.
Zgadzam się w 100%%. Pierwszym moim kijkiem do mikrojigów był MIKADO Lexus Shappire Spin 240/1-10, po kilku wyprawach poszedł na Allegro, drugim JAXON Extera Jig Spin 240/3-15, jeszcze szybciej sprezentowałem go wnuczkowi, trzecim DRAGON Viper SL Senso 245/1-7, niemal równie szybko zmienił właściciela, czwartym był SHIMANO Catan 210/1-11, kijek który jak dotąd najdłużej ostał się w moim arsenale, bardzo dobry technicznie, wygodny w użytkowaniu, ale to nie wklejanka a takie preferuję, więc mam go na zbyciu, piątym jest KONGER Ultris Jig Mocron 232/0,5-6 i to jest mój strzał w 10-kę, kijek sprawdza się na miarę moich potrzeb, nie sądzę aby w najbliższym czasie pojawił się jego następca, zwłaszcza po niezbyt udanym teście MIKADO Sicario SL Spin 207/1-7, który miał szansę, ale niestety nie sprawdził się, nie jakościowo czy technicznie, ale przynajmniej mnie nie leżał.
Użytkownik Alexspin edytował ten post 19 lipiec 2017 - 05:18