Parabelka 7g leżałaby i pewnie przy niej bym został, gdybym za szybko nie sprzedał. Testowałem ją na wobkach kleniowych - wcale nie latały lepiej niż na patyku do 20-25g o długości 2,4m, więc odpuściłem ten kijek. Nie sądziłem, że mi się wkręci łowienie UL i to z pływadła. Wklejka 2,8m, która posiadałem była za długa i zaczęło się szukanie. Do modelu 5g robiłem kilka podejść, szukałem też używki. Padło na wklejkę od Mikado, bo:
- mam sentyment do tej firmy, to już 3ci kijek, a z każdego jestem super zadowolony
- wklejkami łowi mi się lepiej niż pełnym blankiem
- wklejka nawet taka do 8g ma w dolniku więcej mocy niż pełen blank do 7-8g. Zbyt często mam przyłowy szczupaków. Dwa pierwsze wypady z tym kijkiem i padło chyba z 7 szczubełków od 30 do 55 cm.
A teraz konkretniej w temacie, bo nie bardzo wiem jak do tego podejść: gdzie kupić takie małe mikro jigi, jakie prezentujecie w tym temacie ? Wiem, że większość kręci je sama, ale znam swoje zdolności manualne w kwestiach semi-artystycznych i naprawdę nic dobrego z tego nie wyjdzie. Nie wiem, czy takie łowienie mnie wkręci, więc na początek po prostu kupiłbym kilka sztuk i tyle. Najlepiej jakby ktoś rzucił namiarem z Bydgoszczy, ale za sklepy www również będę wdzięczny.