ryby takie po 20-30 cm parę szt było większych nawet filmik gdzieś krąży po internecie
Użytkownik KODZAK1234 edytował ten post 10 sierpień 2016 - 20:48
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 10 sierpień 2016 - 20:47
ryby takie po 20-30 cm parę szt było większych nawet filmik gdzieś krąży po internecie
Użytkownik KODZAK1234 edytował ten post 10 sierpień 2016 - 20:48
Napisano 10 sierpień 2016 - 21:02
W okresie tarła bolenia, wystarczy wejść na wlot Bystrzycy do zbiornika... Jeśli w PZW pozwoliliby brać tą pyszną rybę, to chętnie sam ustawię drogowskazy...Powinni zrobić tak jak jest na niektórych wodach w Opolskim , znieść limit i okres ochronny bolenia,może wtedy byłby sens zarybiać małym sandaczem. Na Otmuchowie jest zbiórka po 100 i kupuje się ryby wymiarowe i takimi zarybia.
Napisano 11 sierpień 2016 - 20:29
KODZAK powiedz mi jedną rzecz bardzo ważną...po co chcesz zrobić tak jak na otmuchowie ?? po to żeby kupić wymiarową rybę żeby w ciągu jednego sezonu można było ją wypier***ć do ZERA ?? i co następny rok następna zrzutka na sandacza może teraz po 150zł bo za mało go było w zeszłym sezonie. A za 2 lata bedziesz placił skladkę 200 zł bo presja będzie taka że wypierdzielą to co zarybione i jeszcze więcej. Byłeś na Otmuchowie kiedykolwiek ? tam siedzą 24h w nocy z łodzi trzepią rybę ile wlezie. Wiem zapłacili sobie to łowią. Pytanie do czego to zmierza....a drugie pytanie skąd wzięto wymiarowe ryby...z hodowli?? Ja w to nie wnikam wiem że PZW Opole ma dużo wody do upilnowania i dużo inwestuje w zarybienia. Nie można tego porównać do okręgów sąsiednich.
Napisano 11 sierpień 2016 - 21:15
a kto ci powiedział że na Opolu zarybiali wymiarową ryba (było parę szt) i po to ze na Mietkowie nie ma sandacza i żeby odbudować populację jak najszybciej . bo jesteś tak nastawiony po co na co to po hu..jeździć na ryby ? jeżdżę do Otmuchowa częściej niż do Mietkowa
sandacze z Otmuchowa
Napisano 11 sierpień 2016 - 21:40
W 4:18 to jakiś specjalny przyrząd do ułatwienia powrotu ryby do wody?
Napisano 12 sierpień 2016 - 03:33
Napisano 12 sierpień 2016 - 05:42
Napisano 12 sierpień 2016 - 07:05
a kto ci powiedział że na Opolu zarybiali wymiarową ryba (było parę szt) i po to ze na Mietkowie nie ma sandacza i żeby odbudować populację jak najszybciej . bo jesteś tak nastawiony po co na co to po hu..jeździć na ryby ? jeżdżę do Otmuchowa częściej niż do Mietkowa
sandacze z Otmuchowa
ujawnił sie kolejny miesiarz... ale jakby ktoś pytał to C&R ???
Napisano 12 sierpień 2016 - 07:34
Ludzie dajcie mu spokój. Zauważyłem, że u niektórych z zasadą C&R, jest jak z obecną modą na weganizm/wegetarianizm. https://www.youtube....h?v=SqcdH8K8JP4 Zachęcam do obejrzenia filmiku, oczywiście z lekkim przymrużeniem oka.
Napisano 12 sierpień 2016 - 09:02
Napisano 12 sierpień 2016 - 16:02
nikogo nie namawiam do zrzucania się nawet nie chce bo żeby takie rzeczy robić to trzeba z normalnymi ludźmi .polska mentalność pisałem tylko co zrobili na Otmuchowie i podoba mi się pomysł a może koledze coma wyśle rybkę z 5.33 bar n i tyle w temacie . Na Otmuchowie 80 osób się zgrało i to jest fajne wiadomo jeden weźmie 1go drugi 5 ale tak to już jest a pięciu będzie narzekać ot tak bo lubią i nikt im nie zabroni ze dał 100 i mu zeżarli
qa
Bo zamiast czepiać się to sami zacznijcie działać ,bo kiedyś łapali wszyscy a teraz też tyle tylko że powietrze a co do pana sez kontrole i kontroli to jeszcze raz powtórzę co chcesz kontrolować ? chyba bolenie masz poczucie humoru ale to dobrze lepiej żartować niż chorować
albo poczekać 20 lat tylko ilu się doczeka za pomysły
jak wody znowu nie spuszczą bo żwir schodzi hałda maleje
pozdrawiam
Napisano 13 sierpień 2016 - 10:50
dzisiaj brały później wrzucę filmik i podam adres na filety które kolega mi obiecał
Napisano 13 sierpień 2016 - 11:58
brały to kiedyś przyjacielu a nie teraz jak zostało 10 sztuk
Napisano 13 sierpień 2016 - 12:07
Pierwsze branie z pierwszego opadu od 5 LAT a jak były to 1-2 razy w tygodniu czy prawde mówię
Napisano 13 sierpień 2016 - 22:03
połamania kija
jarodrozdek76 napisał kto będzie łapał na zbiorniku jak ryb jest tak mało nieliczni powodzeniaNapisano 14 sierpień 2016 - 00:33
https://www.youtube....h?v=WnnzRsmp77M połamania kija jarodrozdek76
napisał kto będzie łapał na zbiorniku jak ryb jest tak mało nieliczni powodzenia
Użytkownik M a n i e k edytował ten post 14 sierpień 2016 - 00:37
Napisano 14 sierpień 2016 - 19:40
niedługo nowy projekt sandałów niema to coś trzeba robić
Napisano 29 sierpień 2016 - 13:51
sobota pare łodzi wszyscy trolują z rana pod zaporą dziatki na trola wyjmują metrowego bolka, a na gume dwa krutkie sandałki skaczą .Z kim rozmawiam ktoś ma bolka drugi ma bolka ku.......a same bolki . W niedziele miłe zaskoczenie z jednego miejsca wyjmuje z 20 pistoletów tych wpuszczanych juz nabrały sił ładują jak 70 jeszcze 2 lata i coś będzie ,A na koniec melduje sie garb kolega mówi ze 45 ale miara 42 i do wody . Miło było, wracają wspomnienia
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych