Wybór echosondy!
#641 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2016 - 17:18
Tomek
#642 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2016 - 20:07
Trochę spokojniej, akurat dużo w tym temacie do powiedzenia nie miałeś.
Mniej spinki w Nowym Roku
#643 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2016 - 20:32
a ile cali ow echo ma miec ? z gps ? z si ? co z mapami ?
#644 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2016 - 22:13
Trochę spokojniej, akurat dużo w tym temacie do powiedzenia nie miałeś.
Mniej spinki w Nowym Roku
To było bardzo spokojnie. Jeśli przeczytałeś moje posty i później wszystkie następne to powinieneś już mieć jakiś pogląd na to co chcesz mieć. A tak to sens Twojej wypowiedzi jest taki " chłopaki macie tu odemnie 3500 zł kupcie mi echo jakie uważacie że będzie dla mnie dobre ", ale nie precyzujesz ani do czego ma służyć , w co ma być wyposażone itd.cena to nie wszystko. Co jakiś czas pojawia się taki podobny do Ciebie kolega po kiju , który nawet nie przywita się normalnie , nie chce mu się poczytać a wy koledzy produkujcie się bo ja chce to czy tamto. A jeśli mniej spinki to rozumiem że każda śmieszna i nieprofesjonalna wypowiedź to jest czego oczekujesz?
- Dano. lubi to
#645 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2016 - 06:48
Tak jak pisałem, wykorzystanie przede wszystkim
ZZ,
spinning,
Przynajmniej 5"
GPS raczej tak wolę wiedzieć gdzie pływam
DI, raczej tak
SI, jak w tej cenie to tak
Mapy, to zależy od urządzenia.
Czy da się używać map skopiowanych z innego urządzenia np.Elite 7ti na Elite 5ti
Z Elite 7ti na Humminbird Helix 5si (ponoć są kompatybilne)
Być może są inne mapy które da się używać na w/w echosondach.
Moje typy:
Lowrance 5ti total scan
Humminbird Helix 5 si
Może lepiej 7" a mniej "wypasiona"
Znalazłem też Simrad GO7 XSE
bardzo ciekawy sprzęt, czy godny polecenia.
Podrawiam Was wszystkich
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
Użytkownik yahu72 edytował ten post 31 grudzień 2016 - 06:53
- kostom63 lubi to
#646 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2016 - 07:49
Czy da się używać map skopiowanych z innego urządzenia np.Elite 7ti na Elite 5ti
Z Elite 7ti na Humminbird Helix 5si (ponoć są kompatybilne)
Nie są. Do ich funkcjonalnego używania w echu potrzebne są dwa różne programy: dla Lowrance'a Reefmaster lub stary Dr.Depth, dla Humminbirdów jest to Lakemaster Autochart Europe.
Kompatybilne to są logi i pliki .dat, które możesz obrobić w obu programach.
Mam helixa 5 Si i powiem tak, do robienia map to się nadaje, do rozpoznawania wody z użyciem zwykłego sonaru też, natomiast jeżeli chcesz używać SI, to 5 cali jest zbyt małym rozmiarem na sensowny odbiór, owszem zobaczysz - do komfortu użycia daleko. Jeżeli masz $ bierz 7 cali z gps, jeżeli masz już mapy na Lowrance'a to skłaniałbym się do urządzeń tej firmy.
- kostom63 lubi to
#647 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2016 - 08:03
#648 OFFLINE
Napisano 01 styczeń 2017 - 19:15
Witam serdecznie
Proszę o poradę.
Zamierzam kupić "echo" przede wszystkim na Zegrze. Częstotliwość 4-6 razy na miesiąc. Kwota jaką mogę przeznaczyć 3000 +/- 500 jeżeli naprawdę warto.
Będzie to moja pierwsza echosonda więc chciałbym "nie żałować " wydanych pieniędzy.
Zwracam się do Was jak do specjalistów w tej dziedzinie.Pozdrawiam
zastanów się nad Humem 798 lub 999 albo 998
#649 OFFLINE
Napisano 01 styczeń 2017 - 20:03
Hm teraz zrobił niezły si g2n...nie wiem tylko jak cenowo to cudo się ma. Ale jakość 1 liga
#650 OFFLINE
Napisano 01 styczeń 2017 - 20:16
Simrad GO7 XSE (przede wszystkim dostępność map)
Czy zawiera język PL ? Może ktoś wie.
Jutro dzwonię do Parkera z pytaniami.
Może coś jeszcze innego się "wykluje"
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
#651 OFFLINE
Napisano 01 styczeń 2017 - 21:05
Jeśli od.dystrybutora to pl jest. W wątku o hds carbon masz linka co do tłumaczenia simrad wychodzi na to ze można samemu
#652 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2017 - 09:06
Dzięki za info, biorę się za czytanie.
#653 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2017 - 09:08
Wszyscy patrzymy na firmy echa, a czy ktoś kiedyś się zastanawiał co będzie jak się zepsuje ( oby na gwarancji) nasze echo. Czy ktoś pytał jakie są warunki naprawy i najlepsze pytanie dla sprzedawcy ile czasu ma firma na naprawę.
Z tego co wiem to przedstawiciel lowrance działa szybko mi naprawili sondę w 14 dni a wysyłali do holandi.
#654 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2017 - 09:37
Na gwarancji czy po tym okresie ?
#655 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2017 - 09:41
Powiedzmy że na gwarancji. I nie mówmy o prawie jakie obowiązuje w RP tylko jakie są realia.
#656 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2017 - 11:00
No włąsnie bardzo ciekawa kwestia .Jak jest w Polsce z naprawami pogwarancyjnymi . Kiedyś chyba na tym forum ktoś narzekał że nie może zakupić przetwornika chyba do poprzedniej generacji hds . Proponowano zakup nowego urządzenia albo szukanie na rynku wtórnym . Jeśli takie jest postępowanie to nie ma co spodziewać się bezproblemowych napraw pogwarancyjnych .
#657 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2017 - 11:20
Czy ktoś miał swoje echo w naprawie . Jeśli tak to ile czasu to trwało?
#658 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2017 - 15:38
No to Panowie mistrzowie hit sezonu jest taki ,ze PARKER NIE PROWADZI NAPRAW POGWARANCYJNYCH
#659 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2017 - 15:42
Ciekawe ciekawe
#660 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2017 - 16:07
Sm byłem zdziwiony. Zajmują się dystrybucją i naprawa, ale tylko gwarancyjna. I wogole nie wiem czy w pl jest jakikolwiek serwis lowrance. Mówię o serwisie a nie chalupnictwie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych