Przy carolinie, jakiej dlugosci przypony stosujecie i od czego to uzalezniacie?
Texas Rig, Carolina Rig
#181 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2014 - 12:01
#182 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2014 - 08:27
Zdr
- Del Toro lubi to
#183 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2014 - 09:05
Dzieki Kamil
- Predatorhunter lubi to
#184 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2014 - 05:42
Znacie dobrze plywajace gumy - oczywiscie zasze mozna przegladac strony producentow choc i tam nie zawsze jest to napisane.
Oraz szukam hakow do ofsetu wide gap i worm gap w rozmiarach 1 i mniej. Jak na razie znalazlem tylko z decoy. Moze znacie inne firmy dostepne w PL
#185 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2014 - 09:16
#186 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2014 - 10:05
Użytkownik meme174 edytował ten post 26 wrzesień 2014 - 10:05
#187 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2014 - 21:31
Do tych technik lepiej uzbroić się w dłuższe czy krótsze wędziska? Czy to bez znaczenia, wedle upodobań?
#188 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2014 - 19:33
Do tych technik lepiej uzbroić się w dłuższe czy krótsze wędziska? Czy to bez znaczenia, wedle upodobań?
Nie wiem czy tak zalecają klasycy,ale ja do Caroliny używam dłuższego kija(2,7 lub 2,9),o akcji mod-fast.Szybszego nie potrzebuję,i tak najbardziej lubię prowadzić przynętę używając luzu linki.Lubię jak"zasysają" (okonie).Natomiast jeśli chodzi o Texas,łowiłem nawet 2-metrowym,szybkim kijem i też nie narzekałem.Przy Texasie używam głównie różnych imitacji raczków,wydaje mi się że łatwiej naśladować ruchy takiego stworka kijem szybszym i krótszym,z mniej poddającą się szczytówką.Tak mi pasuje .
- Predatorhunter lubi to
#189 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2014 - 07:04
Co do texasa to tak jak przy Polskim Jigu - krótki czuły kijek co nie oznacza xfasta - sam łowie kijem regular który czyni cuda
Co do caroliny - dluzszy kij moze miec racje bytu poprzez długość zestawu - i samo prowadzenie jest bardziej flegmatyczne.
Szukam dobrze pływających gum
#190 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2014 - 11:28
Może sandel slug sg.Kupiłem parę sztuk, jednak nad wodą jeszcze nie miałem okazji przetestować...póki co pływały w wiaderku
#191 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 21:16
Przeglądając forum pod kątem wyżej wymienionych metod połowu (Texas Rig, Carolina Rig ) nie natrafiłem na informacje dotyczące skuteczności tych technik w łowieniu sandaczy na wodach stojących. Jakie są wasze doświadczenia w tym zakresie ??
#192 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2014 - 08:03
Co do texasa to tak jak przy Polskim Jigu - krótki czuły kijek co nie oznacza xfasta - sam łowie kijem regular który czyni cuda
Co do caroliny - dluzszy kij moze miec racje bytu poprzez długość zestawu - i samo prowadzenie jest bardziej flegmatyczne.
Szukam dobrze pływających gum
To może poszukasz pływających główek? Kiedyś (w latach 90) kupiłem takie dwie i do tej pory z nich w zasadzie nie korzystałem. Wydawało mi się, że będą dobre do powierzchniowych przynęt, ale znalazlem inne sposoby. Te główki zamiast ołowiu mają coś a'la pianka montażowa.
#193 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2014 - 09:03
To może poszukasz pływających główek? Kiedyś (w latach 90) kupiłem takie dwie i do tej pory z nich w zasadzie nie korzystałem. Wydawało mi się, że będą dobre do powierzchniowych przynęt, ale znalazlem inne sposoby. Te główki zamiast ołowiu mają coś a'la pianka montażowa.
Dzieki za kolejna opcje - mi raczej chodziło o to że np prowadzac gume w ttig albo crig przy pauzje aby guma podnosiła dubke i wabiła ryby Juz znalazłem pare gum ale zazwyczaj kosmiczne kształty
#194 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2014 - 09:13
Dzieki za kolejna opcje - mi raczej chodziło o to że np prowadzac gume w ttig albo crig przy pauzje aby guma podnosiła dubke i wabiła ryby Juz znalazłem pare gum ale zazwyczaj kosmiczne kształty
myślę że Air Bag Series Fisharrow powinien cię zainteresować a szczególnie Minnow.
#195 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 13:27
Czyżby nikt nie próbował tymi metodami dopaść zębatego?Przeglądając forum pod kątem wyżej wymienionych metod połowu (Texas Rig, Carolina Rig ) nie natrafiłem na informacje dotyczące skuteczności tych technik w łowieniu sandaczy na wodach stojących. Jakie są wasze doświadczenia w tym zakresie ??
hmmm... wygląda na to że będę przecierał szlak
#196 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 13:29
przetrzyj szlaki i poszukaj na forum, bylo tego troche ale nie pamietam dokladnie czy o sandaczach, czy o szczupakach, czy o zebatych, czy o ...
- cinn lubi to
#197 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 13:56
Tak jak napisałem wcześniej forum przeszukałem i odpowiedzi na zadane pytanie nie znalazłem i tak sobie grzecznie czekam na odp. może ktoś coś... pozdrprzetrzyj szlaki i poszukaj na forum, bylo tego troche ale nie pamietam dokladnie czy o sandaczach, czy o szczupakach, czy o zebatych, czy o ...
#198 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 14:52
http://jerkbait.pl/t...owana-nie-pęka/
http://jerkbait.pl/t...i-nowy-artykuł/
http://jerkbait.pl/t...-pęka-część-ii/
http://jerkbait.pl/t...sku#entry859447
http://jerkbait.pl/t...enie-w-zielsku/
- Jack__Daniels i krystiano1981r lubią to
#199 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2014 - 13:02
- artnoise lubi to
#200 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2014 - 15:19
Łącząc przypon z hakiem offset trzeba: włożyć przemyślną pętlę z haczykiem w grubą tulejkę zaciskową, jeden koniec linki schować a drugi ekscentrycznie wyprowadzić z tulejki, zacisnąć tulejkę w ekscentrycznym położeniu wyprowadzonej linki oraz płaszczyźnie pętli, również ekscentrycznie podgiąć gotowe oczko pętli z haczykiem w jej płaszczyźnie.
osobiscie, az tak kategoryczny to ja bym nie byl, powodow jest dwa: 1) nie trzeba wcale uzywac zaciskow, 2) nie trzeba uzywac stalki i w obydwoch przypadkach mozna wiazac
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych